آموزش وردپرس

هسته وردپرس چیست؟ راهنمای کامل هسته وردپرس

هسته وردپرس

اصطلاح “هسته وردپرس” شامل تمام فایل های اساسی است که یک وب سایت وردپرس برای کار نیاز دارد. در این مقاله، ما قصد داریم تا جزئیات اصلی هسته وردپرس را بررسی کنیم. در پایان، شما دقیقاً خواهید فهمید که هسته اصلی وردپرس به چه معناست، چه کاری انجام می دهد و موارد دیگر…

همانطور که احتمالاً از قبل مطلع هستید، استفاده از وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا بسیار ساده است. تقریباً هر کسی که درک اساسی از وب سایت ها داشته باشد، می تواند یک سایت موفق وردپرس را طراحی و راه اندازی کند. آنچه باعث محبوبیت وردپرس می شود این است که شما می توانید بدون نیاز به دانستن اینکه در پشت صحنه چه می گذرد این کار را انجام دهید.

در برهه ای، احتمالاً می خواهید درک بهتری از فایل های اصلی وب سایت خود داشته باشید.

دانستن اینکه در زیر وب سایت وردپرس شما چه می گذرد می تواند به شما در انجام کارهایی مانند عیب یابی و مواردی فراتر از آنچه در داشبورد مدیریت وردپرس می توانید انجام دهید، کمک کند.

هنگامی که با فایل های اصلی وردپرس، جایی که می توانید آنها را پیدا کنید و آنچه که هر کدام انجام می دهند، بیشتر آشنا شوید، دنیای جدیدی از فرصت های توسعه را برای سایت خود باز خواهید کرد. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه به سرعت مشکلات سایت خود را عیب یابی کنید و در نهایت بتوانید ویژگی های سفارشی را دقیقاً مانند یک حرفه ای به کار بگیرید.

چهار قسمت وب سایت وردپرس

قبل از هر چیزی، بیایید برخی اصول را بیان کنیم. هر وب سایتی که با وردپرس کار می کند از چهار قسمت مشخص تشکیل شده است.

اگر می خواهید با وردپرس با موفقیت کار کنید، مهم است که بدانید این چهار جز در همه وب سایت های وردپرس چیست:

  • فایل های اصلی وردپرس
  • پایگاه داده وردپرس
  • فایل های قالب
  • فایل های افزونه

هسته وردپرس چیست؟

هسته وردپرس راهی برای مراجعه به تمام فایل های “اساسی” است که برای کار با وردپرس مورد نیاز است. هسته وردپرس همان چیزی است که در قالب یک فایل zip از WordPress.org دانلود می کنید.

پرونده های اصلی وردپرس به شما امکان می دهد مواردی مانند:

  • به داشبورد مدیریت وردپرس دسترسی پیدا کنید
  • نوشته ها و برگه ها را اضافه و ویرایش کنید
  • مدیریت کاربران
  • فایل های رسانه ای را بارگذاری کنید
  • حذف محتوا
  • برچسب ها و دسته ها را اضافه کنید
  • فیلم ها را جاسازی کنید
  • به کاربران اجازه دهید پاسخ دهند و نظر دهند
  • و خیلی از کارهای دیگر …

اگر می خواهید ببینید هسته اصلی وردپرس دقیقاً چیست، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تمام قالب ها و افزونه ها را از داشبورد وردپرس خود حذف کنید. شما اکنون فقط هسته اصلی آن را دارید.

وقتی وب سایت خود را به هسته اصلی وردپرس برگردانید، اولین چیزی که متوجه خواهید شد این است که نمی توانید وب سایت خود را فقط با نصب فایل های اصلی بسازید یا مشاهده کنید. برای شروع و ایجاد سایتی برای مصارف عمومی، به یک قالب وردپرس نیاز دارید.

به همین دلیل است که هنگام نصب وردپرس، متوجه می شوید که به صورت خودکار شامل چند قالب اصلی است که می توانید با آنها کار کنید تا سایت خود را نمایش دهید. اما قالب های موجود در نصب وردپرس از نظر فنی بخشی از هسته اصلی آن نیستند.

بدون کمک یک قالب یا افزونه، هسته وردپرس همه این توابع را به تنهایی انجام می دهد. با این حال، همه آنچه برای ساخت وب سایت خود لازم دارید را انجام نمی دهد.

شما فراتر از هسته وردپرس، برای ایجاد وب سایت خود به قالب و افزونه نیاز خواهید داشت.

هسته وردپرس چیست؟

فایل های اصلی وردپرس

دو مورد از مهمترین فایل های اصلی هسته وردپرس عبارتند از:

  • wp-config.php – این فایل تمام تنظیمات اصلی وب سایت وردپرس شما را کنترل می کند، از جمله اطلاعات اتصال پایگاه داده شما.
  • functions.php – این فایل یکی از مهمترین پرونده های عملیاتی وردپرس است. نکته مهم: قالب وردپرس شما همچنین دارای یک فایل functions.php است و این فایلی است که شما باید ویرایش کنید، نه فایل اصلی موجود در پوشه پایه وب سایت خود.

پوشه اصلی وردپرس دارای بسیاری از فایل های دیگر است که برای نحوه کار سایت شما بسیار مهم هستند. برای اهداف عملی، بیشتر وقت عیب یابی شما (در صورت وجود) در فایل های .htaccess و wp-config.php صرف می شود.

همچنین دو پوشه مهم در هسته وردپرس وجود دارد:

  • wp-content – این پوشه شامل افزونه ها، قالب ها و بارگذاری رسانه ها است.
  • wp-admin – این پوشه شامل تمام فایلهایی است که داشبورد مدیریت وردپرس را تغذیه می کنند.

یک هشدار جدی: ما به دو دلیل توصیه نمی کنیم که در فایل های اصلی وردپرس تغییراتی ایجاد کنید:

  • هرگونه بروزرسانی در وردپرس، تغییرات شما را بازنویسی می کند. فایل های اصلی وردپرس طوری طراحی شده اند که بدون شخصی سازی زیاد کار می کنند.
  • روش های بهتری برای ایجاد تغییرات در عملکرد اصلی وردپرس وجود دارد، معمولاً با فایلهای موجود در افزونه ها یا قالب ها.

اگر اقدام به ویرایش فایل های اصلی در وردپرس کردید، همیشه از تغییر هر یک از کدها خودداری کنید مگر اینکه دقیقاً درک کاملی از کاری که انجام می دهید داشته باشید. همچنین قبل از انجام هرگونه تغییر در فایل های اصلی وردپرس، حتماً با یک افزونه پشتیبان گیری از وردپرس ، از وب سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

نگاهی به درون فایل زیپ هسته وردپرس

برای اینکه نگاهی به فایل اصلی وردپرس بیندازید، به سادگی باید فایل zip را در رایانه خود استخراج کنید. هنگامی که فایل zip وردپرس را که قبلاً از WordPress.org دانلود کرده اید استخراج می کنید، لیست این فایل را مشاهده خواهید کرد:

نگاهی به درون فایل زیپ هسته وردپرس

این فایل های مهم وردپرس در هر نصب وردپرس وجود دارد و پس از نصب بر روی سرور شما در دایرکتوری اصلی یافت می شوند.

چگونه به فایل های هسته وردپرس وب سایت خود دسترسی پیدا کنیم؟

برای دسترسی به فایل های اصلی وردپرس وب سایت خود، باید یک کلاینت sFTP مانند FileZilla را بارگیری و نصب کنید (کاملاً رایگان است و کاملاً روی همه سیستم عامل ها کار می کند). با این کار می توانید مستقیماً به فایل های وردپرس دسترسی داشته باشید.

سپس باید از طریق سرویس گیرنده FTP به سرور وب سایت خود با مدارکی که توسط میزبان وب سایت به شما داده شده، متصل شوید. اگر با مشخصات خود آشنا نیستید، با ارائه دهنده میزبانی خود صحبت کنید.

همچنین می توانید مستقیما وارد هاست خود شوید و از File Manager که توسط میزبان وردپرس ارائه شده استفاده کنید.

فایل wp-config.php

فایل wp-config.php جزئیات پیکربندی پایه را برای وب سایت وردپرس شما فراهم می کند.

فایل wp-config.php شامل اطلاعات لازم برای کارکرد وب سایت وردپرس شما می باشد، از جمله تنظیمات اتصال پایگاه داده، پیشوند جدول پایگاه داده وردپرس، زبان وردپرس و …

فایل functions.php

فایل وردپرس functions.php یک فایل بسیار مهم هسته وردپرس است که در فهرست wp-includes وجود دارد.

علاوه بر این، قالبی که برای سایت خود انتخاب کرده اید دارای یک فایل functions.php است. این فایل به شما امکان می دهد ویژگی ها و توابع وابسته به قالب خود را به وب سایت اضافه کنید.

پوشه wp-admin وردپرس

اکثر فایل هایی که داشبورد وردپرس را تغذیه می کنند در پوشه wp-admin قرار دارند.

با نگاهی به فایل های داخل پوشه wp-admin ، پرونده ای متفاوت تقریباً برای تمام ویژگیهای اصلی وردپرس نمایان می شود.

پوشه wp-admin وردپرس

Admin.php

آنچه در حال حاضر به آن می پردازیم فایلی به نام admin.php است. این فایل در ریشه پوشه /wp-admin شماست. این برای فعال کردن تعداد زیادی از مهمترین ویژگی های وب سایت شما کار می کند، از جمله:

  • بارگیری داشبورد وردپرس
  • اتصال به پایگاه داده

علاوه بر این، فایل admin.php اطلاعات کاربری را بررسی می کند و مجوزهای آنها را بر این اساس اعمال می کند.

برخی دیگر از فایل های اصلی قابل توجه در این فهرست عبارتند از:

  • users.php (پانل های مدیریت کاربر را کنترل می کند)
  • update.php (برای بروزرسانی ها)
  • network.php (بر ویژگی های چند سایته نظارت دارد)

پوشه wp-content وردپرس

پوشه wp-content ، در بیشتر موارد، افزونه ها و پرونده های مربوط به سایت شما را در خود جای داده است. این مکان چیزی را که مستقیماً به هسته وردپرس گره خورده باشد در خود جای نمی دهد. به همین دلیل، ما در این مقاله بر روی پوشه wp-includes تمرکز خواهیم کرد.

پوشه wp-content وردپرس

پوشه wp-includes وردپرس

به پوشه wp-includes به این عنوان فکر کنید که تمام “بقیه” فایل هایی را که در سایت وردپرس شما وجود دارد را تغذیه می کنند. به عبارت دیگر، همانطور که wp-admin در تلاش است تا ابزارهای مدیریت شما را اداره کند، پوشه wp-includes پوشه ای است که همه چیز را ممکن می کند.

پوشه wp-includes وردپرس

وقتی پوشه wp-includes را باز می کنید، بلافاصله متوجه می شوید که اندازه آن چقدر است. در واقع، بیش از 100 فایل فردی در سطح اول پوشه وجود دارد. بدیهی است که ما نمی توانیم همه این موارد را اینجا پوشش دهیم.

اجزای وب سایت وردپرس در هسته وردپرس گنجانده نشده است

اکنون که به فایل های اصلی وردپرس پرداختیم، اجازه دهید آنچه را که در فایل های اصلی وردپرس وجود ندارد، مرور کنیم.

  • پایگاه داده وردپرس – پایگاه داده وردپرس بیشتر محتوای سایت وردپرسی شما را ذخیره می کند.
  • فایل .htaccess – این فایل معمولاً پنهان است، بنابراین برای دسترسی به آن باید گزینه Show Hidden File را فعال کنید. فقط توجه داشته باشید که برخی از میزبان ها دیگر از این پرونده پشتیبانی نمی کنند.
  • فایل های قالب وردپرس – فایل های قالب وردپرس شما از هسته وردپرس جدا هستند.
  • فایل های افزونه وردپرس – فایل های افزونه وردپرس شما از هسته وردپرس جدا هستند.

پایگاه داده وردپرس

پایگاه داده وردپرس پایه دیگری از وب سایت وردپرس شما را ایجاد می کند، اما از فایل های اصلی وردپرس جدا است. برای نصب وردپرس باید یک پایگاه داده در سرور خود تنظیم کنید (معمولاً از طریق میزبان وردپرس خود).

بدون پایگاه داده، وب سایت وردپرس شما کار نمی کند. پایگاه داده وردپرس وب سایت شما را بارگیری و راه اندازی می کند، به علاوه محتوای وبلاگ شما مانند پست ها و نظرات، همچنین تغییراتی را که شما (یا حتی بازدید کنندگان) ایجاد می کنید ذخیره می کند.

پایگاه داده وردپرس یک پایگاه داده MySQL است که داده های وب سایت شما را در جداول، ردیف ها و ستون ها ذخیره می کند. پایگاه داده وردپرس پویا است، به این معنی که می توانید اطلاعات موجود در آن را اضافه، اصلاح و حذف کنید (به شرط اینکه دسترسی داشته باشید).

به صورت کلی، هر سایت وردپرسی از انواع مختلفی از داده ها تشکیل شده است. همه این داده ها باید در جایی ذخیره شوند. اینجاست که پایگاه داده وردپرس وارد عمل می شود.

مفهوم پایگاه داده مختص بستر وردپرس نیست. یک پایگاه داده می تواند ساده یا پیچیده باشد. می تواند کوچک یا بزرگ باشد. اما آنچه که در همه پایگاه های داده مشترک است این است که آنها اطلاعات را به روشی با دسترسی سریع و ساده ذخیره می کنند.

برخی از نمونه های مختلف داده ها که در پایگاه داده وردپرس ذخیره می شوند عبارتند از:

  • برگه ها، نوشته ها و مطالب اضافی
  • برچسب ها، دسته ها
  • نظرات و داده های پروفایل کاربران
  • داده های مربوط به قالب و افزونه
  • تنظیمات کامل سایت

به راحتی می توانید بفهمید که تقریباً هرچیزی که وب سایت شما را تشکیل می دهد در پایگاه داده وردپرس ذخیره می شود. این به تنهایی دلیل خوبی برای یادگیری بیشتر در مورد نحوه کار پایگاه داده وردپرس است. برای کسب اطلاعات بیشتر، این راهنما را ببینید: پایگاه داده وردپرس

فایل .htaccess

.htaccess مخفف “hypertext access” است. فایل .htaccess دسترسی به فایل ها و پوشه ها را کنترل می کند. این فایل همچنین ساختار پیوندهای یکتا شما را کنترل می کند. این فایلی است که احتمالاً اغلب به آن دسترسی خواهید داشت، بنابراین آشنایی با آن فایل بسیار خوب است.

فقط توجه داشته باشید که همه میزبان ها از فایل .htaccess پشتیبانی نمی کنند.

قالب وردپرس

به معنای واقعی کلمه هزاران قالب وردپرس رایگان و حرفه ای وجود دارد که می توانید آنها را از مخزن وردپرس و سایت های مستقل در اینترنت بارگیری کنید. هدف اصلی یک قالب وردپرس تنظیم سبک و طراحی کلی وب سایت یا وبلاگ شما است.

هر قالب دارای دستورالعمل های خاصی در کد خود است که پارامترهای ظاهر وب سایت شما را تنظیم می کند، از جمله متغیرهای اساسی طراحی مانند موارد زیر:

  • طرح بندی سایت
  • رنگ پس زمینه
  • اندازه تصاویر
  • اندازه، رنگ، وزن و سبک حروف

این متغیرها به تعریف قالب و زیبایی وب سایت شما کمک می کنند. اما این جایی نیست که قالب انتخابی برای شما متوقف شود. بسیاری از ویژگی های خاص دیگر قالب، مانند نحوه ایجاد صفحه اصلی، نحوه تعامل سایت شما با رسانه های اجتماعی و همچنین عملکرد تجارت الکترونیکی سایت نیز می توانند در قالب پوسته ها ساخته شوند.

افزونه های وردپرس

به افزونه های وردپرس مانند برنامه های موجود در تلفن هوشمند خود فکر کنید. افزونه وردپرس یک برنامه نرم افزاری است که شما بارگیری و در داشبورد وردپرس خود نصب می کنید و به ویژگی های پیش فرض وردپرس می افزاید.

در حال حاضر، بیش از 60،000 افزونه وردپرس در مخزن وردپرس و سایر سایتهای توسعه دهنده افزونه موجود است.

به یاد داشته باشید، هر افزونه موجود عملکرد منحصر به فردی را انجام نمی دهد. اکثریت افزونه ها رقبایی دارند که دارای افزونه هایی هستند که عملکردهای مشابه را به روش های مختلف انجام می دهند.

گاهی اوقات افزونه ها بخشی از هسته وردپرس می شوند

آنچه در مورد افزونه ها جالب است این است که هر چند وقت یکبار یک افزونه محبوبیت زیادی کسب می کند و میلیون ها نصب توسط کاربران را به ثبت می رساند. هنگامی که این اتفاق می افتد، اغلب فشار بر آن است که آن افزونه به عنوان بخشی از نصب استاندارد وردپرس اضافه شود.

معنای آن این است که این افزونه به بخشی از هسته اصلی وردپرس تبدیل خواهد شد. و این دقیقاً همان نحوه تکامل هسته است.

ویرایشگر بلوک گوتنبرگ یک نمونه عالی از این مورد است. هنگامی که ویرایشگر بلوک گوتنبرگ به عنوان یک افزونه مستقل در نسخه 5.0 وردپرس معرفی شد، به سرعت به عنوان یک روش جدید برای توسعه دهندگان وردپرس جهت ایجاد صفحات و پست ها، بسیار محبوب شد.

به دلیل محبوبیت گسترده افزونه، وردپرس تصمیم گرفت در انتشار نسخه 5.0، عملکرد بلوک های گوتنبرگ را مستقیماً به هسته وردپرس اضافه کند.

به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که با هسته وردپرس به خوبی آشنا شده باشید. همچنین ممکن است بخواهید مقاله دیگر ما را در مورد نحوه دانلود و نصب هسته وردپرس ببینید.

5/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *