واژه نامه

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا

CMS مخفف Content Management System به معنای سیستم مدیریت محتوا است. سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزاری است که در مرورگر شما اجرا می شود و بدون اطلاع از دانش برنامه نویسی، امکان ایجاد، مدیریت و تغییر وب سایت و محتوای آن را فراهم می کند.

یک سیستم مدیریت محتوا یک رابط کاربری گرافیکی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید همه جنبه های وب سایت خود را مدیریت کنید. به عنوان مثال می توانید محتوا را ایجاد و ویرایش کنید، تصاویر و فیلم ها را اضافه کنید و طراحی کلی سایت را تنظیم کنید و بسیاری از کارهای دیگر…

وردپرس، دروپال، Magento و جوملا برخی از محبوب ترین CMS ها هستند که در حال حاضر در بازار وجود دارند.

سیستم مدیریت محتوا

CMS چگونه کار می کند؟

بدون CMS، شما باید از زبان های برنامه نویسی مختلف برای راه اندازی سایت استفاده کنید. همچنین باید محتوای خود را به صورت دستی در سرور خود بارگذاری کنید. یک وب سایت مدرن از دو بخش اصلی تشکیل شده است: front-end و back-end .

بخش فرانت اند بخشی است که بازدید کنندگان در مرورگر مشاهده می کنند: مطالب وبلاگ، تصاویر، فیلم ها، صفحات درباره و تماس، فرم های خبرنامه و … . قسمت متنی با یک زبان نشانه گذاری استاندارد به نام HTML نمایش داده می شود، در حالی که طراحی با CSS و JavaScript اضافه شده است.

 بخش بک اند از بانک اطلاعاتی و عملکرد یک وب سایت تشکیل شده است. محتوا در پایگاه داده ذخیره می شود و هر زمان که کاربر درخواست یک صفحه وب کند، از قسمت بک اند به قسمت فرانت اند منتقل می شود. قابلیت back-end را می توان به زبان های برنامه نویسی مختلف مانند PHP ، Python ، JavaScript و سایر موارد نوشت.

اگر از سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنید، نیازی به نوشتن کد بک اند یا فرانت اند نیست. این یک برنامه کاربر پسند است که در مرورگر وب شما اجرا می شود. یک سیستم مدیریت محتوا به شما امکان می دهد از یک ویرایشگر محتوا برای ایجاد پست، صفحه، فروشگاه های اینترنتی استفاده کنید و تمام محتوای خود را به صورت آنلاین بدون هیچ کد نویسی ایجاد کنید. به عنوان مثال، در پایین نحوه ظاهر ویرایشگر محتوای وردپرس آورده شده است:

ویرایشگر وردپرس

با داشتن CMS، دیگر نیازی به بارگیری محتوای خود ندارید، زیرا این فرایند را برای شما مدیریت می کند. هنگامی که محتوای شما آماده است، شما به سادگی دکمه انتشار را فشار می دهید و فوراً در سایت ظاهر می شود.

افزونه ها ، قالب ها و برنامه های افزودنی

اکثر سیستم مدیریت محتواها به شما امکان می دهند ویژگی های اضافی را در قالب برنامه های افزودنی یا افزونه ها و قالب ها به سایت خود اضافه کنید. به صورت پیش فرض، CMS به شما امکان می دهد تا نوشته و برگه ایجاد کنید، و ظاهر کلی وب سایت خود را طراحی کنید. ویژگی های اضافی مانند بهینه سازی موتور جستجو، امنیت، خبرنامه و فرم های تماس، یا گالری تصاویر به صورت جداگانه نصب می شوند. ایده این ساختار این است که هر صاحب وب سایت نیازهای متفاوتی دارد و فقط ویژگی های مورد نیاز خود را می خواهد.

برای استفاده از افزونه ها یا برنامه های افزودنی نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید. شما معمولاً فقط با چند کلیک می توانید آنها را درست از سیستم مدیریت محتوا نصب کنید. بسیاری از افزونه ها به صورت رایگان ارئه می شوند اما بعضی از نسخه های پیشرفته غیر رایگان است.

به عنوان مثال، وردپرس هزاران افزونه رایگان در سایت رسمی خود دارد. احتمالاً قبلاً از محبوب ترین افزونه های وردپرس مانند Yoast SEO ، W3 Total Cache ، ووکامرس یا WordFence Security شنیده اید.

محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا

این روزها می توانید از بسیاری از سیستم مدیریت محتوا ها استفاده کنید. هر یک از آنها نیازهای متفاوتی را هدف قرار می دهند، بنابراین هر کس می تواند یکی را پیدا کند که متناسب با نیازهای خود باشد. در پایین محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا حال حاضر را معرفی می کنیم.

WordPress.org

سیستم مدیریت محتوا وردپرس

وردپرس مدتی است که شماره یک را در بین سیستم های مدیریت محتوا دارد. طبق آمار BuiltWith ، این CMS منبع باز و رایگان در حال حاضر بیش از 49% وب سایت های موجود در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. در حال حاضر با وردپرس می توان هر سایتی در هر زمینه ای راه اندازی کرد. محبوبیت وردپرس ناشی از همه کاره بودن و سهولت استفاده از آن است. به معنای واقعی کلمه هزاران قالب وردپرس و افزونه وردپرس وجود دارد که می توانید با توجه به نیازهای دقیق خود سایت خود را راه اندازی و تنظیم کنید.

هر کسی می تواند به راحتی با وردپرس سایت راه اندازی کند اما اگر بخواهید همین الان می توانید به بخش طراحی سایت ما بروید تا ما با قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوای دنیا بهترین سایت ممکن را برای شما راه اندازی کنیم.

توجه: وردپرس یک غول بی رقیب است و اصلا سیستم مدیریت محتوا های دیگر با آن قابل مقایسه نیستند!

Drupal

Drupal

دروپال یک CMS حرفه ای است که عمدتا توسط دنیای شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. ناسا، تسلا، نوکیا و بسیاری از مشاغل قابل توجه دیگر دروپال را به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود انتخاب کردند. سایت های دروپال از سرعت بارگذاری صفحه بسیار عالی و امنیت قوی برخوردار هستند. دروپال با ماژول های داخلی ساخته شده است که خارج از جعبه کار است و یکپارچه با بسیاری از ابزارهای محبوب تجزیه و تحلیل، بازاریابی و تجارت الکترونیک ادغام می شود.

PrestaShop

PrestaShop

PrestaShop یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند برای اداره فروشگاه های آنلاین است. PrestaShop یک راه حل عالی برای مشاغل تجارت الکترونیکی کوچک و متوسط ​​است. این امکان را به شما می دهد تا به سرعت فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید، طراحی آن را شخصی سازی کنید و محصولات را بارگذاری کنید.

Magento

Magento

Magento یک پلتفرم محبوب تجارت الکترونیکی است که توسط شرکت هایی مانند سامسونگ، نایک و فورد مورد استفاده قرار می گیرد. این امکان را به شما می دهد تا یک فروشگاه آنلاین پیچیده با انواع ویژگی های تجارت الکترونیکی ایجاد کنید. شما می توانید صفحات محصول و تحویل حرفه ای ایجاد کنید، موجودی ها، سفارشات و حمل و نقل و سایر موارد را مدیریت کنید.

با Magento می توانید کوپن ها، صفحات فرود، کمپین های فروش و … را به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید.

مزایا و معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوا

یک سیستم مدیریت محتوا برای بسیاری از دارندگان وب سایت گزینه ای ایده آل است، با این حال هر چیزی دارای دو قطب مثبت و منفی است. در اینجا مهمترین مزایا و معایب استفاده از CMS آورده شده است.

مزایا

  • استفاده از CMS به هیچ دانش برنامه نویسی احتیاج ندارد.
  • به راحتی می توانید بدون هیچ کد نویسی ویژگی های موردنیاز خود را به سایت اضافه کنید.
  • می توانید صدها یا هزاران طرح از پیش طراحی شده را انتخاب کنید.
  • CMS ها دارای ویژگی های مدیریت کاربر هستند. می توانید به سرعت نقش های مختلف کاربر مانند مشترک، نویسنده، ویرایشگر و مدیر را تنظیم کنید.
  • بیشتر سیستم های مدیریت محتوا اجتماع عظیمی در اطراف خود دارند، از جمله انجمن های پشتیبانی، چت های آنلاین،  و … .
  • CMS ها کاملاً مستند هستند. شما به اسناد آنلاین، صفحات پرسش و پاسخ، توضیحات قالب و افزونه، آموزش ها و فیلم ها دسترسی دارید.
  • بیشتر CMS ها به صورت رایگان ارائه می شوند، بنابراین شما فقط باید هزینه دامنه و میزبانی وب را بپردازید.
  • به راحتی می توانید سئو سایت خود را انجام دهید.

معایب

  • تم های از پیش آماده شده قابل تنظیم هستند و می توانید هر گونه که می خواهید آن را تغییر دهید، اما ممکن است در بسیاری از سایت های دیگر با طراحی مشابه وجود داشته باشد.
  • CMS دارای انعطاف پذیری کمتری نسبت به وب سایت های دارای کد دستی هستند. اگر به یک ویژگی منحصر به فرد احتیاج دارید، لازم است یک برنامه نویس را برای اجرای آن استخدام کنید.
  • وب سایتهایی که از CMS های محبوب استفاده می کنند بیشتر مورد حمله هکرها قرار می گیرند. با این وجود، با استفاده از یک افزونه امنیتی می توان خطرات امنیتی را بسیار کاهش داد.
  • سرعت وب سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوا راه اندازی می شوند ممکن است کم باشد، و بیشتر اوقات مجبورید برای افزایش سرعت سایت از افزونه ها استفاده کنید.

جمع بندی نهایی

هنگام انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا، باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. سیستم مدیریت محتوایی که برای یک وب سایت عالی کار می کند ممکن است برای وب سایت دیگری عملکرد خوبی نداشته باشد. گوش دادن به تجربه دیگران همیشه مفید است اما قبل از انتخاب باید نیازهای خود را ارزیابی کنید.

اما به صورت کلی ما پیشنهاد می کنیم که از وردپرس استفاده کنید، چون با آن می توانید در هر زمینه ای حرفه ای ترین سایت را راه اندازی کنید. همچنین به راحتی می توانید نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید و بدون نیاز به هیچ دانش خاصی از طریق افزونه های بسیار زیاد آن ویژگی های موردنظر را با چند کلیک به سایت اضافه کنید.

خب به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که با سیستم مدیریت محتوا (CMS) آشنا شده باشید، همچنین ممکن است بخواهید مقاله ما را در مورد آموزش طراحی سایت با وردپرس ببینید.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *