آموزش وردپرس, پایگاه داده, واژه نامه

پایگاه داده وردپرس چیست؟ آموزش کامل مدیریت دیتابیس

پایگاه داده وردپرس

پایگاه داده وردپرس که نام های دیگری همچون دیتابیس و بانک اطلاعاتی هم دارد جایی است که کلیه اطلاعات لازم وب سایت در آن ذخیره می شود. نه فقط اطلاعات اساسی مانند نام کاربری و کلمه عبور بلکه نوشته ها، صفحات و نظرات، حتی قالب وب سایت و تنظیمات پیکربندی وردپرس و… در این مقاله نگاهی خواهیم انداخت که چرا و چگونه باید پایگاه داده وردپرس را مدیریت کنید.

پایگاه داده وردپرس

چرا وردپرس به یک دیتابیس نیاز دارد؟

بیایید ابتدا ببینیم که پایگاه داده چیست. همانطور که قبلاً بیان شد، یک بانک اطلاعاتی می تواند گزینه ای برای صرفه جویی در مصرف و ذخیره داده های با ارزش برای ما باشد.

پایگاه داده مجموعه ساختاری از داده های سازمان یافته است. در زمینه IT ، سیستم های مدیریت پایگاه داده (DBMS) به نرم افزاری اطلاق می شوند که با کاربر، داده ها در تعامل است و داده ها را بازیابی و ذخیره می کند.

روش های مختلفی برای استفاده و دسترسی به بانک اطلاعاتی وجود دارد. وردپرس از MySQL برای سیستم مدیریت پایگاه داده خود استفاده می کند. MySQL یک نرم افزار منبع باز است و وظیفه مدیریت اجزای یک پایگاه داده وردپرس از قبیل داده های کاربر، متا کاربر، نوشته ها ، نظرات و … را بر عهده دارد. ما کمی بعداً در مورد آن بحث خواهیم کرد.

وردپرس از PHP و با استفاده از پرس و جو SQL در نشانه گذاری PHP ، به عنوان زبان دستورالعمل CRUD (ایجاد ، خواندن ، به روزرسانی و حذف) از داده های MySQL استفاده می کند. دیتابیس قسمت اساسی وردپرس است به نوعی ستون فقرات است که تمام اطلاعات اصلی را ذخیره می کند. این پایگاه داده همچنین تضمین می کند که صفحه شما یکنواخت، کاملاً بهینه شده اجرا می شود و به شما کمک می کند تا به طور مرتب از داده ها پشتیبان تهیه کنید.

سوال بعدی ، بانک اطلاعاتی در کجا ذخیره می شود؟

میزبان پایگاه داده چیست؟

پایگاه داده وردپرس شما توسط یک میزبان پایگاه داده تنظیم شده است، که سپس آن را در سرور MySQL قرار می دهد. به میزبان پایگاه داده به عنوان یک خانه واقعی فکر کنید که می توانید با یک آدرس خاص (نام میزبان) به آن بروید. می توانید چیزی را از قسمت اتاق (نام پایگاه داده) بازیابی کنید. البته برای این کار به مجوز احتیاج دارید، به همین دلیل باید قبل از ورود به خانه نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید.

در بیشتر قسمت ها، می توانید از localhost به عنوان نام میزبان برای مدیریت و اتصال وردپرس خود به پایگاه داده خود استفاده کنید.

جدول دیتابیس چیست؟

در دیتابیس، داده های شما به صورت جداول ذخیره می شوند. هر جدول از داده های منحصر به فرد تشکیل شده است و در ردیف ها نمایش داده می شود. و ردیف ها حاوی بخش دیگری از اطلاعات یا پارامترها نیز هستند. به طور پیش فرض، وردپرس هنگام راه اندازی وب سایت به صورت خودکار آن جداول را ایجاد می کند. نسخه وردپرس 4.4 جدولهای پایگاه داده اصلی زیر را ایجاد می کند:

1. wp commentmeta : هر نظر دارای اطلاعات منحصر به فرد به نام ابرداده است، که داده ها در این بخش در دسترس خواهند بود.

2. wp comments :تمام نظرات در وردپرس در این جدول در دسترس خواهد بود.

3. wp links :در این بخش اطلاعات مربوط به لینک های های وارد شده به ویژگی لینک های وردپرس وجود دارد.

4. wp options :در این بخش داده هایی وجود دارد که وردپرس از آنها برای ذخیره تنظیمات مختلف و پیکربندی تنظیمات استفاده می کند.

5. wp postmeta :هر نوشته دارای اطلاعات منحصر به فرد به نام ابرداده است، که داده ها در این بخش در دسترس خواهند بود.

6. wp postsدر وردپرس ، “نوشته ها” مقالاتی هستند که شما می نویسید تا وبلاگ خود را جمع کنید. در این بخش آن داده ها ذخیره می شوند. ( صفحات و آیتم های منوی ناوبری نیز در اینجا ذخیره می شوند. )

7. wp termmeta :هر اصطلاح دارای اطلاعات منحصر به فرد به نام ابرداده است، که داده ها در این بخش در دسترس خواهند بود.

8. wp terms : دسته بندی ها برای هر دو نوشته و لینک و برچسب ها برای نوشته ها در اینجا ذخیره می شوند.

9. wp term relationships : پست ها با جدول ها و برچسب ها از جدول wp_terms همراه هستند و این ارتباط در اینجا حفظ می شود.

10. wp term taxonomy : در این جدول ، طبقه بندی (دسته بندی ، لینک، یا برچسب) برای ورودی های موجود در جدول wp_terms توضیح داده شده است.

11. wp usermeta : هر کاربر اطلاعات منحصر به فردی به نام ابرداده دارد ، که داده ها در این بخش در دسترس خواهند بود.

12. wp users : لیست کاربران در اینجا نگهداری می شود.

به صورت پیش فرض، شما نمی توانید جداول اصلی وردپرس را حذف کنید.

SQL Query چیست؟

SQL مخفف Structured Query Language و یک زبان برنامه نویسی است که برای مدیریت پایگاه های داده استفاده می شود. درخواست SQL صادر شده به داده های CRUD در سرور پایگاه داده، پرس و جو (Query ) خوانده می شود. وردپرس از داده های MySQL برای ذخیره و بازیابی داده ها و تولید آن در صفحات وب استفاده می کند.

یک پرس و جو می تواند مفید باشد، به خصوص اگر می خواهید صفحه وب خود را بهینه کنید. به عنوان مثال، برای حذف نظرات اسپم که پایگاه داده شما را پر می کند و صفحه وب شما را کند می کند.

یک پرس و جو می تواند خیلی سریع آن نظرات اسپم را حذف کند، دستور زیر را برای این کار اجرا کنید:

DELETE FROM wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

اگر می خواهید یک پست ناخواسته، به ویژه موارد قدیمی تر را حذف کنید، می توانید یک پرس و جو را انجام دهید. برای انجام این کار، عبارت زیر را اجرا کنید:

DELETE * FROM `wp_posts`<br> WHERE `post_type` = 'post'<br> AND DATEDIFF(NOW(), `post_date`) > 30

در این مثال، پست های قدیمی تر از 30 روز حذف می شوند. می توانید شماره “30” را به دلخواه تغییر دهید.

همیشه می توانید اسپم و پست های قدیمی تر را از رابط وردپرس حذف کنید، اما پرس و جو باعث می شود قدرت به معنای واقعی کلمه در نوک انگشتان شما باشد.

نکته حرفه ای: به یاد داشته باشید که قبل از اجرای هرگونه تغییر در پایگاه داده خود، از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید!

چگونه می توان پایگاه داده وردپرس را مدیریت کرد؟

پایگاه داده وردپرس یا به عبارت بهتر سرور MySQL خود را با phpMyAdmin به راحتی می توانید مدیریت کنید. بعد از اینکه وارد هاست خود شدید phpMyAdmin را پیدا کنید و بر روی آن کلیک کنید.

phpMyAdmin 

بعد از اینکه بر روی phpMyAdmin کلیک کردید، صفحه ای برای مدیریت پایگاه داده باز می شود.

مدیریت پایگاه داده وردپرس

همانطور که مشاهده می کنید، اینها پایگاه داده اصلی هستند که توسط وردپرس ایجاد شده اند. من در صفحه وب خود تغییر قابل توجهی انجام نداده ام، بنابراین هیچ جدول اضافی ایجاد نشده است. باید یادتان باشد هر بار که در وردپرس تغییر ایجاد می کنید به عنوان مثال افزونه ای نصب می کنید به این جداول اضافه می شود.

بیایید مدیریت اولیه را با ایجاد یک نسخه پشتیبان انجام دهیم. روی برگه Export کلیک کنید و گزینه مناسب را انتخاب کنید.

بک آپ از دیتابیس وردپرس

این دستورالعمل فایلهای SQL را در رایانه شما دانلود می کند.

خب به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که با پایگاه داده وردپرس آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *