پایگاه دانش, واژه نامه

فایل Functions.php وردپرس چیست؟

فایل Functions.php وردپرس

فایل functions.php یکی از مهمترین فایل های عملیاتی وردپرس است. حداقل برای هر وب سایت وردپرس دو فایل function.php وجود دارد: فایل functions در هسته وردپرس و یک فایل functions اضافی در قالب وردپرس شما. علاوه بر این، اگر از تم کودک استفاده کنید آن هم یک فایل function.php خواهد داشت.

فایل Functions.php وردپرس چیست؟

فایل Functions.php در وردپرس چیست؟

فایل وردپرس Functions.php یک فایل عملیاتی قدرتمند است که توابع مهم PHP را که باعث عملکرد وب سایت وردپرس می شود در خود جای داده است.

در وردپرس دو فایل Functions وجود دارد:

  • فایل functions.php در دایرکتوری اصلی وب سایت شما واقع شده است که همراه با هسته وردپرس ارائه شده است.
  • فایل functions.php واقع در قالب وردپرس و یا چایلد تم شما. هر قالب وردپرسی که نصب کرده اید، دارای فایل مخصوص خود به نام functions.php است.

کاملاً مشابه نحوه کارکرد افزونه های وردپرس، فایل Functions.php وجود دارد تا کاربران بتوانند کد PHP سفارشی را برای اجرا در صفحات وارد کنند. این را می توان برای موارد بی شماری، از قابلیت های اساسی اضافه شده مانند محاسبات سمت سرور، تا موارد پیچیده تر، مانند برنامه های کامل نوشته شده در PHP برای کاربران استفاده کرد.

فایل Functions.php هسته وردپرس در کجا قرار دارد؟

در فهرست ریشه وب سایت وردپرس خود، این فایل توابع را در پوشه wp-include می توانید پیدا کنید. محتوای این فایل را بررسی کنید، اما تغییر ندهید. بعداً، متوجه خواهید شد که ساختار آن با فایل Functions قالب وردپرس کمی متفاوت است.

فایل Functions.php هسته وردپرس

توجه: مانند همه فایل های اصلی وردپرس، عاقلانه است که فایل Functions.php موجود در پوشه اصلی وب سایت خود را ویرایش نکنید.

چرا؟ چند دلیل خوب وجود دارد که هرگز فایل های اصلی وردپرس را ویرایش نکنید:

  • هر زمان نسخه جدیدی از وردپرس منتشر شود و شما وردپرس خود را آپدیت کنید، تغییراتی که در فایل های اصلی وردپرس ایجاد کرده اید، رونویسی می شود. اجرای آخرین نسخه وردپرس به دلایل امنیتی همیشه ضروری است.
  • یک فاصله در یک مکان اشتباه یا یک نقطه ویرگول اضافی می تواند وب سایت وردپرس شما را کاملاً خراب کند. تا زمانی که درک کاملی از توسعه پیشرفته وردپرس نداشته باشید، فایل های اصلی وردپرس باید بدون تغییر باقی بمانند.

فایل Functions.php قالب وردپرس در کجا قرار دارد؟

این فایل برخلاف فایل اصلی Functions.php وردپرس قرار است توسط شما، توسعه دهنده / مدیر وب ویرایش شود. ساختار و دسترسی به این فایل ها به گونه ای است که به طور معمول خطاهای بسیار جدی را برای سایت شما ایجاد نمی کنند و اشکال زدایی آن بسیار آسان تر از یک خطا در فایل سطح هسته است.

برای این منظور، باید به پوشه wp-content » themes مراجعه کنید و سپس وارد پوشه قالب وردپرس دلخواه خود شوید.

فایل Functions.php قالب وردپرس در کجا قرار دارد؟

در پوشه اصلی قالب وردپرس خود، باید یک فایل functions.php را ببینید. اگر این فایل را باز کنید و محتوای داخل آن نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که محتوای آن کمتر از فایل توابع هسته وردپرس است.

امنیت فایل Functions.php وردپرس

هشدار: فایل Functions.php اغلب توسط هکرها مورد هدف قرار می گیرد، خصوصاً اگر کدهای سفارشی داشته باشید که مستقیماً به پایگاه داده وردپرس شما لینک می شود (که برای اهداف امنیتی، نباید این کار را انجام دهید).

قبل از اینکه هر یک از این فایل های خود را اصلاح کنید، مطمئن شوید که از یک افزونه امنیتی وردپرس مناسب مانند iThemes Security Pro استفاده می کنید تا از ایمن بودن داده های خود اطمینان حاصل کنید.

افزونه ای مانند iThemes Security Pro می تواند تشخیص تغییر فایل را به وب سایت شما اضافه کند. ویژگی تشخیص تغییر فایل در iThemes Security Pro فایل های وب سایت شما را اسکن می کند و هنگام تغییر در وب سایت شما از جمله موارد زیر به شما هشدار می دهد:

  • افزودن فایل ها – بدافزار به صورت جاسوسی می تواند پرونده مخربی را اضافه کند که اطلاعات مختلفی از سایت شما را ضبط می کند.
  • حذف فایل ها – برخی از بدافزارها یک فایل را حذف می کنند و یک فایل مخرب به همین نام جایگزین می کنند.
  • ویرایش فایل ها – بدافزار سعی دارد با مخفی کردن کد مخرب خود در یک فایل موجود که اصلاح می کند، مخفی شود.

شرح عملکردهای قالب وردپرس

بنابراین، اکنون که طعم آنچه ممکن است بتوانید با عملکردهای قالب وردپرس انجام دهید را چشیده اید، ممکن است به نحوه کار برخی از این توابع علاقمند شده باشد.

اگرچه شما باید برای دیدن لیست کامل و آپدیت کارکردهایی که می توانید استفاده کنید به راهنمای رسمی توسعه وردپرس دسترسی پیدا کنید در اینجا لیستی مناسب از توابع مفید قالب و کارهایی که هرکدام انجام می دهند آورده شده است.

  • themename_setup() – در این عملکرد، به سادگی “نام قالب” را با نام قالب خود جایگزین کنید. این شامل کدی است برای تنظیم قالب شما.
  • register_nav_menus() – در این عملکرد، ما به سادگی منوهای ناوبری سفارشی را تنظیم می کنیم.
  • load_theme_textdomain() – این تابعی است که امکان محلی سازی را فراهم می کند.
  • add_theme_support() – احتمالاً ساده ترین عملکرد این مجموعه است، این فقط به قالب شما می گوید ماژولهایی را پشتیبانی کنید که از انواع مختلف رسانه پشتیبانی می کنند.

پنج لیست برتر عملکردهای اصلی وردپرس

در ادامه، برخی از عملکردهای اصلی وردپرس آورده شده است که حداقل باید از آنها آگاه باشید. با این حال، حتی بیشتر توسعه دهندگان وردپرس قبل از استفاده از هرکدام باید به کتاب راهنمای قالب وردپرس مراجعه کنند، بیشتر به دلیل پیچیدگی پارامترهای هر عملکرد.

قبل از شروع، در صورت تمایل به کلیه عملکردهای عمومی موجود برای استفاده در اینجا به مرجع کد وردپرس مراجعه کنید.

1. activate_plugins() – همانطور که از نام آن پیداست ، یک میانبر برای فعال کردن هر افزونه نصب شده است.

2. add_menu_page() – این عملکرد به شما امکان می دهد خیلی راحت و ساده صفحه ای را به قالب اصلی یا منوی اصلی سایت خود اضافه کنید. بسیاری از کاربران تازه کار سعی در انجام این کار با استفاده از HTML و CSS خام دارند. متأسفانه، این رویکرد می تواند یک قالب را کامل بهم بزند. همیشه بهترین کار این است که از توابعی مانند این که فقط به همین منظور ساخته شده اند استفاده کنید.

3. bloginfo() – این به منظور تقلید از عملکرد “phpinfo()”، برای ارائه اطلاعات مهم چاپ شده در صفحه برای استفاده توسعه در مورد نسخه شما از وردپرس، نوع سرور و موارد دیگر است. اگر بخواهید به سرعت اطلاعات خاصی را بدست آورید، این عالی است.

4. current_user_can() – این تابع “بولی” است، به این معنی که یا یک مقدار “درست” یا “غلط” را بر می گرداند. این برای رفع اشکال بسیار عالی است و می توان با آن تماس گرفت تا ببینید آیا می توانید از عملکرد خاصی استفاده کنید یا خیر. با استفاده از عملکرد مورد نظر به عنوان یک پارامتر، می توانید بررسی کنید که آیا مجوزهای وردپرس را برای دسترسی به عملکردهای خاص دارید یا خیر.

5. delete_plugins() – این تابع به معنای واقعی کلمه همان چیزی است که نام آن نشان می دهد: شما نام ثبت شده هر افزونه را وارد می کنید و با اجرای این تابع افزونه و فهرست های آن حذف می شود. یک بار دیگر توجه داشته باشید که این عملکرد دائمی است و قابل برگشت نیست. قبل از ادامه اجرای این عملکرد، مطمئن شوید که نام مناسب دارید، از سایت خود پشتیبان تهیه کرده اید و غیره.

امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشید تا با فایل Functions.php قالب وردپرس و هسته وردپرس و همچنین تفاوت های آنها آشنا شده باشید.

5/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *