بدون شک در حال حاضر وردپرس با اختلاف و سهم بیش از 60 درصدی بازار محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا دنیا است. محبوبیت آن بدون دلیل نیست – دارای راه اندازی آسان، گزینه های گسترده سفارشی سازی و اکوسیستم و جامعه بسیار فعال است. اما با این محبوبیت خطرات و آسیب پذیری های امنیتی به وجود می آید، چون وردپرس یکی از محبوب ترین اهداف برای هکرها است.
نرم افزار هسته وردپرس بسیار امن است، به خصوص وقتی با گزینه های دیگر مقایسه شود. بیشتر خطرات و آسیب پذیری امنیتی وردپرس در واقع ناشی از انتخاب مدیران وب سایت است. گزینه های مربوط به رمزهای عبور ضعیف، افزونه های قدیمی و و عدم بروزرسانی ها و غیره. در حالی که همه ما اهمیت امنیت وردپرس را درک می کنیم، اغلب به دلیل توجه بیشتر به ساخت محتوا و ترویج وب سایت خود، آن را نادیده می گیریم.
بنابراین، اجازه دهید ابتدا نگاهی بیندازیم که در صورت ایجاد شکاف و ضعف در امنیت وب سایت وردپرس شما چه می تواند رخ دهد.
عواقب امنیت ضعیف سایت وردپرس
برخلاف تصور رایج، هکرها هر دو وب سایت کوچک و بزرگ را هدف قرار می دهند. آنها سایت هایی را که از نظر امنیتی ضعیف هستند و از طریق آنها می توانند دسترسی پیدا کنند، هدف قرار می دهند. هکرها روشهای متنوعی را برای به دست آوردن کنترل و سپس رها کردن فعالیت های مخرب خود اتخاذ می کنند. در اینجا لیستی از رایج ترین عواقب هک وب سایت وردپرس آورده شده است:
- از دست دادن بازدید کنندگان به دلیل یک تجربه نامطلوب کاربری
- افت رتبه سئو و کاهش کلی در ارزش سئو سایت شما
- اکثر مرورگر ها به کاربران قبل از ورود پیامی مبنی بر غیرامن بودن سایت ارسال می کنند.
- از دست دادن ترافیک، که می تواند بیشتر منجر به از دست رفتن مشتری و درآمد بالقوه شود
- تعلیق توسط میزبان وب
- به اعتبار برند شما آسیب می رساند
- گاهی اوقات ممکن است کلا سایت شما از گوگل حذف شود
پیامدهای حمله سایبری می تواند ویران کننده باشد زیرا می تواند سالها کار سخت را از بین ببرد و چهره برند شما را خراب کند. تصور کنید تمام ساعت هایی که برای بهبود طراحی، ایجاد محتوا و تبلیغ سایت خود صرف کرده اید، همه از بین رفته اند! و ایجاد وب سایت از ابتدا به جلال قبلی آن یک کار هولناک است.
همه این موارد نیاز به یک نگاه خوب به رایج ترین موضوعات امنیتی است که می تواند در یک سایت وردپرس تأثیر بگذارد. دانستن عناصر مهم برای تمرکز بر روی آنها و نگه داشتن توجه مداوم بر روی آنها می تواند در طولانی ایمن نگه داشتن وب سایت شما موثر باشد.
5 ضعف رایج امنیتی وردپرس
اطمینان حاصل کنید که وب سایت وردپرس شما از این مسائل و آسیب پذیری های امنیتی عاری است. بیاید بررسی کنیم:
1. نرم افزار منسوخ شده وردپرس
ما در بالا اشاره کردیم که نرم افزار اصلی وردپرس یک کشتی محکم است و چارچوبی مطمئن دارد. اما وقتی مدیران نتوانند آن را به روز کنند، همه چیز در خطر خواهد بود. علاوه بر رفع اشکالات مهم امنیتی، بروزرسانی نرم افزار وردپرس می تواند به معنای ویژگی های جدید، سازگاری بهتر با قالب و افزونه ها و عملکرد بهتر باشد.
اجرای یک وب سایت با نصب وردپرس قدیمی یکی از بزرگترین دلایل هک شدن آن است. آمارهای وردپرس نشان می دهد که تنها 35% از کل وب سایت ها نسخه فعلی این نرم افزار را اجرا می کنند (نسخه 5.3: 2020/1/29). بروزرسانی وردپرس، اولین قدم شما برای بهبود امنیت است. اگر وردپرس سایت شما آپدیت نیست، پیشنهاد می کنیم همین الان اقدام به آپدیت کنید.
برای بروزرسانی سایت وردپرس خود، ابتدا نسخه پشتیبان وردپرس کامل تهیه استفاده کنید. بروزرسانی ها گاهی اوقات می تواند منجر به ناسازگاری بین مؤلفه ها شود و سایت شما را خراب کند. در چنین شرایطی، می توانید از طریق نسخه پشتیبان سایت خود را به نسخه قبل را برگردانید.
وردپرس شما را از بروزرسانی های موجود در صفحه مدیریت مطلع می کند. همچنین می توانید یک با یک کلیک یابه صورت دستی وردپرس را به روز کنید. سپس می توانید تمام افزونه ها و قالب وردپرس را به صورت جداگانه به روز کنید.
در صورت نیاز به اطلاعت بیشتر می توانید آموزش بروزرسانی وردپرس و همچنین آموزش بروزرسانی قالب و افزونه وردپرس ببینید.
2. مشکلات مربوط به قالب و افزونه ها
هزاران افزونه وردپرس و قالب وردپرس برای بهبود عملکرد وب سایت در دسترس کاربران قرار دارد. ولی مشکلاتی وجود دارد و همه آنها برای وب سایت شما بی خطر نیستند.
بسیاری از دارندگان وب سایت به دلیل دسترسی رایگان به قالب ها و افزونه های پرداخت شده از برخی سایت ها وسوسه می شوند. غافل از اینکه آن افزونه ها و قالب ها نال شده هستند و در بیشتر آنها کدهای مخرب جاسازی شده است.
مشکل دیگر افزونه ها و قالب وردپرس ها این است که برخی از آنها به خوبی نگهداری نشده اند و اقدامات امنیتی مناسبی را انجام نمی دهند. برخی از آنها در نهایت توسط توسعه دهندگان خود رها شده و ممکن است در معرض تهدیدهای امنیتی قرار گیرند.
بنابراین توصیه می شود تمام افزونه ها و قالب وردپرس خود را آپدیت کنید و مواردی را که دیگر استفاده نمی شود حذف کنید. همچنین، عادت کنید افزونه های رایگان را فقط از WordPress.org دانلود کنید و همچنین افزونه ها و قالب های پریموم را از منابع معتبر خریداری کنید.
3. محیط میزبانی وب ضعیف
کاربرانی که یک وب سایت واحد را اداره می کنند اغلب میزبان مشترک را برای کاهش هزینه های تکراری سالانه انتخاب می کنند. اما در صورت امکان توصیه می شود از یک میزبانی اختصاصی استفاده کنید.
در یک میزبان مشترک سایت های دیگر هم وجود دارند و آنها می توانند وب سایتهای قانونی مانند شما باشند اما هیچ راهی برای تأیید امنیت آنها وجود ندارد. هکرها فقط در هر یک از این وب سایت ها به یک راه احتیاج دارند و می توانند به عنوان دروازه ای از یکی برای همه استفاده کنند.
اگرچه میزبان وب معمولاً وب سایتی را که هک شده است به منظور جلوگیری از انتشار آن به سایت های دیگر که در همان سرور میزبانی می شوند، تعلیق می کنند، اما از طرف آنها می توان خطای امنیتی نیز داشت. برخی از آنها پروتکل های امنیتی قدیمی منسوخ کرده اند و خطراتی را برای کاربران نهایی مانند شما به همراه دارد. بنابراین مهم است که میزبان خود را عاقلانه انتخاب کنید.
4. حملات بی رحمانه تحمیلی
این ساده ترین شکل هک شدن وردپرس است. هکرها آسیب پذیری های امنیتی ایجاد شده توسط مدیران مانند رمزهای عبور ضعیف و عدم تأیید دو مرحله ای برای ورود به سیستم را هدف قرار می دهند. اگر مدیر سایت از رمزهای عبور ضعیف استفاده کند یا پس از نصب اولیه به طور مرتب آن را به روز نکند، هکرها می توانند از طریق حدس و گمان خوش شانس باشند.
همه ما فکر می کنیم تا زمانی که هک نشویم، قوی ترین رمزهای عبور را داریم. حملات بی رحمانه تحمیلی که توسط رباتها انجام می شود به ترکیبی از نام های کاربری و رمزعبورها بستگی دارد و به طور هم زمان در چندین وب سایت اجرا می شود و در نتیجه میزان موفقیت آنها افزایش می یابد. این فرایند خودکار می تواند هر وب سایت با هر اندازه و محبوبیت را هدف قرار دهد. وقتی مدیران از همان رمز عبور برای چندین حساب استفاده می کنند، سطح ریسک آنها افزایش می یابد.
این خطر در وب سایت هایی که چندین کاربر دسترسی دارند بیشتر است.
در کل آسانترین راه برای جلوگیری از چنین حملاتی ایجاد رمزهای عبور قوی، داشتن رمزهای عبور مختلف برای حساب، تغییر مرتب آنها و دادن دسترسی به کاربران مورد اعتماد فقط می باشد. همچنین می توانید با فعال سازی تایید هویت دو مرحله ای در وردپرس یک لایه امنیتی اضافی داشته باشید.
5. مدیریت نادرست کاربر
این فرمت نکته قبلی است که در آن وب سایتهای دارای دسترسی چند کاربر در معرض خطر بیشتری قرار دارند. صرف نظر از نوع اجازه، چندین حساب کاربری می توانند به دلیل رمزهای عبور ضعیف یا دسترسی آنها از طریق شبکه عمومی، تهدیدی را ایجاد کنند. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که همه کاربران از یک ورود امن و مطمئن استفاده کنند.
به همین دلیل بسیاری از افزونه های مدیریت کاربر در بازار وردپرس در دسترس هستند، مانند افزونه Youzer که می توانید از آن استفاده کنید.
تأیید صحت دو مرحله ای و افزونه ها برای محدود کردن ورود کاربران، روشهای عالی دیگری برای تقویت امنیت سایت شما هستند. همچنین می توانید از مجبور کردن کاربران برای تغییر رمزهای عبور در وردپرس استفاده کنید.
جمع بندی
وب سایت های کوچک یا بزرگ همه در خطر هک شدن هستند. اما خبر خوب این است که با استفاده از اقدامات اساسی امنیتی می توان از آنها جلوگیری کرد. به روزرسانی وردپرس، افزونه وردپرس و قالب وردپرس و نصب افزونه امنیتی وردپرس اولین گام های شروع شما هستند.
همچنین با رشد وب سایت شما، می توانید اقدامات امنیتی پیشرفته ای مانند ایجاد فایروال، انتقال به هاست اختصاصی را در نظر بگیرید.
با فهمیدن متداول ترین آسیب پذیری های امنیتی وردپرس ، اکنون می توانید از سایت خود محافظت کنید. همچنین ممکن است بخواهید مقاله دیگر ما را در مورد بررسی سلامت وردپرس ببینید.