اگر از وردپرس استفاده می کنید، مطمئنا می دانید که یکی از مهم ترین دلایل قدرت وردپرس افزونه ها هستند. وردپرس دارای بیش از 56000 افزونه رایگان در WordPress.org است، همچنین تعداد بسیار زیادی افزونه تجاری وردپرس در سایت های مختلف موجود است که اکثر آنها نسخه های پریموم همان افزونه های رایگان با ویژگی های بیشتر هستند. بوسیله افزونه وردپرس می توان با چند کلیک هر ویژگی را به سایت خود اضافه کرد. با این حال، شنا در اقیانوس پلاگین های وردپرس برای یافتن مورد دلخواه، ساده نیست و حتی بعد از پیدا کردن چند مورد انتخاب افزونه مناسب بسیار دشوار خواهد بود.
چگونه افزونه وردپرس مناسب را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب افزونه وردپرس مناسب باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. که در ادامه 11 نکته از مهمترین نکات که باید هنگام انتخاب افزونه در نظر بگیرید را بیان می کنیم.
1. ویژگی های مورد نیاز
ظاهراً تمام تقاضای خود را در ذهن خود جستجو می کنید. اما این کافی نیست. برای جلوگیری از اتلاف وقت، تلاش و حتی پول برای چیزهایی که فکر می کنید بهتر است که، خواسته های خود را حتی با جزئیات بنویسید.
بهترین راه برای انجام این کار، تهیه لیستی از ویژگی های مورد نیاز به ترتیب نزولی است. پس از اطمینان از اینکه هیچ شرطی را از دست ندهید، جستجو شروع می شود.
این کار به شما کمک می کند تا در انتخاب افزونه وردپرس مناسب و مورد نیاز خود مشکلی نداشته باشید و افزونه ای را انتخاب کنید که تمام ویژگی های موردنیاز شما را داشته باشد و همچنین از ویژگی های بیش از حد و غیر ضروری جلوگیری کنید.
2. جستجوی افزونه وردپرس
امروزه پیدا کردن افزونه ای برای تقاضای شما بسیار ساده است. می توانید یک کلمه کلیدی را برای ویژگی مورد نیاز خود در wordpress.org یا google.com جستجو کنید. سپس نتایج بی شماری دریافت خواهید کرد. آنها ممکن است صفحه معرفی پلاگین، بررسی یا لیست افزونه های مورد نیاز شما باشند.
شما باید نام و ویژگی های افزونه های پیشنهادی وردپرس را اسکن کرده و آنها را با ویژگی های مورد نیاز خود در لیست مقایسه کنید.
اگر چیزی با لیست شما مصادف شده است، آن را در لیست کوتاه خود ذخیره کنید تا بعدا ارزیابی شود.
3. مقایسه ویژگی ها
به طور معمول، این زمان گیرترین و چالش برانگیزترین مرحله است، به خصوص وقتی که بیش از یک افزونه را در لیست کوتاه خود پیدا کنید. اما اگر از قبل لیستی از ویژگی هایی را که در ابتدا ایجاد کرده اید داشته باشید ، در این مرحله کارها بسیار ساده تر خواهد شد. شما باید لیست اولیه را با ویژگی ها افزونه های موردنظر مقایسه کنید.
بیش از حد سعی نکنید همه ویژگی های هر افزونه و هر مواردی را بفهمید، که هزینه و وقت شما را به شدت خرج می کند. در عوض، شما باید تمام ویژگی های لازم را بررسی کنید و ببینید که این افزونه ها آنها را دارند یا نه. اگر وجود دارد، تیک را در جدول مقایسه قرار دهید.
بعضی اوقات، هر افزونه وردپرس که اساسی ترین ویژگی ها را برآورده کند، انتخاب نمی شود. بعلاوه ، ممکن است چیزی را پیدا نکنید که تمام خواسته های شما را برآورده کند.
این بار، باید در نظر بگیرید پلاگین های بیشتری را پیدا کنید که بقیه ویژگی ها را تطبیق دهند و حتی ممکن است لازم باشد از ترکیب افزونه استفاده کنید. لازم به ذکر است که ترکیبی از دو افزونه مختلف می تواند یک مزیت مفید باشد و بالعکس.
4. سازگاری
افزونه خوبی که دارای ویژگی های بسیاری است اما نمی تواند با وب سایت و سایر نرم افزارهای موجود در وب سازگار باشد، غیرقابل استفاده است، حتی مشکلاتی ایجاد می کند. بدین ترتیب باید سازگاری افزونه خود را با دقت بررسی کنید.
در ابتدا، شما باید اطلاعات مربوط به افزونه را بخوانید و دریابید که با کدام نسخه وردپرس و PHP سازگار است. بیشتر افزونه ها روی نسخه خیلی قدیمی کار نمی کنند. بنابراین اگر از نسخه منسوخ شده PHP و وردپرس استفاده می کنید، باید آنها را ارتقا دهید.
در مرحله بعد، اگر وب سایت شما از قبل راه اندازی شده است، مقدار زیادی از داده ها یا یک طراحی ثابت داشتید، قطعاً باید سازگاری افزونه هایی را که می خواهید از آنها استفاده کنید بررسی کنید.
این بسیار مهم است، چون ممکن است افزونه وردپرس موردنظر شما، با قالب وردپرس یا افزونه های نصب شده دیگر سازگار نباشد، که این باعث ایجاد خطا و مشکلاتی در سایت شما می شود.
از این رو، قبل از نصب افزونه باید آن را بررسی کنید. یکی از راه ها این است که یک سایت در محیط لوکال هاست با نصب تمام افزونه ها و قالب اصلی سایت خود راه اندازی کنید و افزونه ها را قبل از نصب بر روی سایت اصلی در آنجا تست کنید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست را ببینید.
5. سرعت
رتبه بالا در موتورهای جستجو، هدف تمام مدیران وب سایت ها است. با این حال بسیاری از افزونه ها وجود دارند که استانداردهای لازم را ندارند و تاثیرات منفی بر عملکرد سایت می گذارند، از جمله کاهش سرعت سایت، و این در نتیجه موجب کاهش رتبه در موتورهای جستجو می شود.
افزونه P3 (تست سرعت افزونه های وردپرس) این مشکلات را برای شما بررسی می کند. علاوه بر این، توصیه می کنم که حتما برای آزمایش سایت خود از یک ابزار بررسی سرعت سایت استفاده کنید.
6. امنیت
طبق آمار سایت wpvulndb بیش از 20% از آسیب پذیری های امنیتی یک وب سایت وردپرس مربوط به افزونه ها می باشد. پس اگر نمی خواهید وب سایت شما توسط هکرها مورد حمله قرار گیرد، اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهید بررسی پلاگین هایی است که استفاده می کنید یا می خواهید از آنها استفاده کنید.
البته باید بدانید که افزونه ای با آسیب پذیری های امنیتی، کاملاً چیز بدی نیست. اثبات وجود دارد مبنی بر اینکه افزونه هایی هستند که دارای بیشترین آسیب پذیری امنیتی هستند، اما محبوب ترین و قابل اعتمادترین افزونه ها نزد کاربران هستند. با این حال، باید در نظر بگیرید که آیا افزونه به طور مرتب آپدیت می شود تا این آسیب پذیری های امنیتی را برطرف کند یا نه. اگر چنین است، شما هنوز هم می توانید از این افزونه استفاده کنید، اما باید مرتباً آن را به روز کنید.
همچنین توجه داشته باشید که افزونه وردپرس رایگان را فقط از مخزن وردپرس (WordPress.org)، و افزونه های پرداخت شده را از منابع معتبر تهیه کنید تا از سو استفاده برخی افراد سودجو که در افزونه ها کدهای مخرب برای اهداف مختلف جاسازی می کنند جلوگیری کنید.
7. بروزرسانی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، یک افزونه مرتباً به روز شده، می تواند آسیب پذیری های امنیتی را محدود کند. علاوه بر این، به روز رسانی ویژگی های جدیدی را برای شما به ارمغان می آورد. بنابراین، به روزرسانی مکرر از نویسنده به این معنی است که آنها سعی می کنند نیازهای کاربران را برآورده کنند و افزونه را بهتر کنند. در کل با آپدیت ها شما از مزایایی مانند امنیت بهتر، ویژگی های پیشرفته تر، استفاده راحت تر، بهره وری بیشتر بهره مند خواهید شد …
شما باید تغییرات افزونه را بررسی کنید تا در هر بار به روزرسانی، از زمان خاص به روزرسانی، رفع خطا و ویژگی های اضافی مطلع شوید. با بررسی لیست بروزرسانی ها می توانید مطلع شوید که سازنده به صورت میانگین چه مدت یکبار بروزرسانی جدید را منتشر می کند.
همچنین تعداد نصب افزونه تا حدودی می تواند بروزرسانی های آینده افزونه را تضمین کند. یعنی وقتی افزونه ای تعداد نصب بالایی را به ثبت رسانده است، مطمنا سازنده، بروزرسانی های آن را ارائه می دهد.
8. نظرات و رتبه بندی ها
امروزه جستجوی اطلاعات در اینترنت دشوار نیست. فقط کافی است برخی از کلمات کلیدی راجع به یک افزونه وردپرس تایپ کنید و می توانید اطلاعات زیادی در مورد آن بخوانید. با این وجود، به جای خواندن مقدمه، تبلیغات، … بهتر است امتیاز کاربران و نظرات آنها را بخوانید.
موقعیت های بسیاری وجود دارد که شما باید پلاگین را امتحان کنید تا بدانید که آیا این مناسب است یا خیر. بنابراین، خواندن نظرات و تجربیات سایر کاربران به شما در صرفه جویی در وقت کمک می کند زیرا این نیز راهی برای پیش بینی تجربه شما در آینده است.
با این وجود، همیشه نمی توانید ارزیابی های کلامی روشنی از سایر کاربران را بخوانید. در این حالت، شما باید امتیازدهی ها را مشاهده کنید. اما به یاد داشته باشید که این امتیاز معنایی واقعی دارد که ناشی از عقاید تعدادی از کاربران باشد. و این شماره فقط برای اهداف مرجع است. همانطور که از مثال بالا می بینید: در مورد یک افزونه هم نظرات منفی و هم مثبت وجود دارد. همیشه نظرات در باره یک افزونه همیشه منفی یا مثبت نیست.
9. پشتیبانی
شما نمی توانید مطمئن باشید که هنگام استفاده از افزونه وردپرس هرگز مشکلی نخواهید داشت. معمولا بعضی از افزونه ها توسط سازنده یا انجمن هایی پشتیبانی می شوند. اگر یک افزونه توسط هیچ منبعی پشتیبانی نمی شود، کار سختی برای حل کردن مشکلات خواهید داشت. بنابراین، پلاگین هایی که بطور مرتب توسط نویسنده و انجمن های کاربر پشتیبانی می شوند باید در اولویت انتخاب قرار گیرند.
در مورد افزونه های رایگان در WordPress.org ، به راحتی می توانید ببینید که چه تعداد درخواست برای پشتیبانی از این افزونه وجود دارد و سازنده چه مقدار از آن را پاسخ داده است.
همچنین برای افزونه های پریموم (غیر رایگان) معمولا توسط فروشنده پشتیبانی به صورت ماهانه یا همیشگی با یکبار خرید تضمین می شود.
10. سؤالات متداول و مستندات
فراموش نکنید که سوالات متداول و مستندات از ارائه دهنده افزونه را بخوانید.
اگر نویسنده مستندات جامعی را ارائه دهد، شما در زمان یافتن راه هایی برای استفاده از آن افزونه صرفه جویی می کنید. علاوه بر این، شما می دانید که چگونه از این افزونه به درستی استفاده کنید تا بالاترین راندمان را داشته باشد.
11. رایگان یا پرداخت شده
آخرین نکته در انتخاب افزونه وردپرس مناسب، موضوع بودجه است.
بعد از در نظر گرفتن همه این عوامل، متوجه خواهید شد که پرداخت پول به این معنی نیست که شما بهترین و مناسب ترین افزونه را خواهید داشت. گاهی اوقات، یک افزونه رایگان پیدا خواهید کرد که تمام نیازهای شما را برآورده سازد. در این حالت، فقط باید از این نسخه رایگان استفاده کنید.
با این حال، در صورتی که نمی توانید افزونه مجانی مانند آن پیدا کنید، اجتناب ناپذیر است که مجبور شوید هزینه برخی از ابزارها را بپردازید. فقط سعی کنید افزونه ای را انتخاب کنید که تا حد امکان با بودجه شما مطابقت داشته باشد.
البته این مسئله را نباید زیاد جدی گرفت چون هدف نهایی موفقیت کسب و کار شماست.
جمع بندی
در اینجا آخرین یادداشت را برای شما داریم: شما باید افزونه ای را بر اساس وضعیت و شرایط مورد نیاز خود مانند ترافیک، محصولات یا خدمات خود انتخاب کنید.
فکر کردن و به خاطر سپردن اطلاعات در ذهن و سپس تصمیم گیری احتمالاً باعث سردرگمی شما می شود و باعث می شود بهترین ابزارها را از دست بدهید یا حتی افزونه هایی را نبینید. از این رو، باید سعی کنید جدول مقایسه ای ایجاد کنید و مواردی مانند به روزرسانی، پشتیبانی، بررسی، سازگاری را با ویژگی های مورد نیاز خود مقایسه کنید. در پایان، شما یک مرکز اطلاعات خواهید داشت و به راحتی یک افزونه وردپرس مناسب را انتخاب می کنید.
امیدواریم این راهنمای انتخاب افزونه بتواند در انتخاب راحت افزونه های وردپرس به شما کمک کند. همچنین ممکن است بخواهید مقاله ما را در مورد بهترین افزونه وردپرس ببینید. این افزونه ها توسط متخصصین وردپرس در سراسر جهان توصیه شده است و ممکن است به آنها نیاز داشته باشید.
سلام – یک سوال خیلی مهم داشتم اگه امکانش هست سریعتر جواب دهید.
من چطوری افزونه های وردپرس مطمئن و بدون کد مخرب بتونم پیدا کنم. خیلی از سایتها افزونه های فارسی شده رو منتشر میکنند ولی میترسم توی اونها دستکاری کرده باشن یا کد مخرب بزارن چون توی مخزن وردپرس تمام افزونه ها نیست یا اگرم باشه بعضیاش فارسی نیست. چند سایت مطمئن بگید که بتونم هر افزونه ای رو خواستم فارسیش رو پیدا کنم و مطمئن هم باشه که بعدا واسم دردسر نشه. منظورم معتبر بودن سایتای منتشر کننده افزونه هست مرسی
درود و احترام
میتونید به قسمت افزونه وردپرس برید و افزونه های مدنظر خودتون رو پیدا کنید که همگی کاملا اورجینال هستند.
در صورت کوچکترین مشکل میتونید درخواست بازگشت وجه بدید.