آموزش سی پنل, آموزش وردپرس

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس (3 روش)

بررسی نسخه PHP وردپرس

اگر سایت وردپرسی دارید، در حال حاضر پی اچ پی را اجرا می کند. در واقع، بدون آن نمی‌توانست وجود داشته باشد. با توجه به اینکه آن نقش مهمی در عملکرد سایت شما ایفا می کند، مهم است که نسخه PHP وردپرس خود را بدانید.

PHP به شما امکان می دهد یک سایت وردپرس پویا و کاملاً کارآمد بدون دانش فنی یا ویرایش دستی کد بسازید. با این حال، اگر به دنبال بهبود عملکرد کلی وب سایت خود هستید، دانستن اینکه سایت وردپرسی شما در حال حاضر از کدام ورژن PHP استفاده می کند و با آن سازگار است مفید است.

در این مقاله، در مورد PHP چیست، چرا برای عملکرد وب سایت شما بسیار مهم است و نسخه های فعلی موجود بحث خواهیم کرد. سپس نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد. بیا شروع کنیم!

PHP چیست؟

PHP مخفف Hypertext Preprocessor است. این محبوب ترین زبان اسکریپت سمت سرور است که امروزه استفاده می شود:

بررسی نسخه PHP وردپرس

به صورت خلاصه، “سمت سرور” به این معنی است که عمل در رایانه مالک وب سایت به جای رایانه بازدید کننده سایت انجام می شود. بنابراین، وقتی نوبت به اسکریپت‌ها (یا فایل‌های) PHP می‌رسد، هر عملکردی که زبان برای کاربران شما اجرا می‌کند، با استفاده از سرور و منابع آن در انتهای شما اتفاق می‌افتد.

اگرچه PHP عمدتاً برای توسعه وب استفاده می شود، اما به عنوان یک زبان برنامه نویسی همه منظوره و منبع باز نیز عمل می کند. این به اندازه کافی قدرتمند است که فیس بوک، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان را اجرا کند، و در هسته وردپرس، پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوای جهان (CMS) قرار دارد.

PHP چگونه کار می کند؟

هنگامی که شخصی روی پیوندی به وب سایت شما کلیک می کند یا URL آن را تایپ می کند، مرورگر او در جستجوی سرور شما با سایت شما تماس می گیرد. سرور شما مسئول ذخیره، پردازش و تحویل صفحات وب شما به بازدیدکنندگان است:

PHP چگونه کار می کند؟

هنگامی که سرور پیدا شد، داده های وب سایت شما را به بازدیدکنندگان شما تحویل می دهد. با استفاده از کدهای تخصصی PHP، با پایگاه داده اصلی سایت شما (مانند MySQL) تماس می گیرد، جایی که داده های وب سایت شما در بخش های جداگانه ذخیره می شود.

از آنجا، پایگاه داده اصلی درخواست سرور شما را برای وب سایت شما می گیرد، آن را در قالب HTML یا HTML5 قابل خواندن کامپایل می کند و به عنوان یک صفحه وب قابل مشاهده به رایانه بازدیدکننده سایت شما ارسال می کند.

PHP چه تفاوتی با HTML دارد؟

اگر با PHP آشنایی ندارید، ممکن است با اصطلاح HTML یا Hypertext Markup Language نیز آشنا نباشید. در حالی که این دو با هم کار می کنند تا سایت وردپرس پویا و همیشه در حال تغییر شما را در دسترس بازدیدکنندگان قرار دهند، درک تفاوت های آنها مفید است.

HTML یک زبان نشانه گذاری استاندارد است که محتوای صفحات وب را برای بازدیدکنندگان سایت نمایش می دهد. این اساساً ستون فقرات همه وب سایت ها است و برای توسعه فرانت اند (همراه با CSS و جاوا اسکریپت) اساسی است.

HTML را می توان به عنوان طرح و ساختار اساسی محتوای وب سایت شما توصیف کرد. این امکان را به شما می دهد تا تصاویر، متن، فیلم ها و سایر قطعات محتوا را در کنار هم قرار دهید تا یک صفحه وب از نظر بصری جذاب ایجاد کنید. اساساً هر چیزی که بازدیدکنندگان سایت شما می توانند در وب سایت شما ببینند یا بخوانند با استفاده از HTML ارائه می شود.

با این حال، بر خلاف پی اچ پی ، HTML نمی تواند محاسبات را انجام دهد، مانند 1+1 = 2. PHP یک زبان اسکریپت سمت سرور است که در انتهای سایت وردپرس شما کار می کند.

PHP صفحات وب سایت شما را به یک فرمت HTML قابل خواندن تبدیل می کند زمانی که یک بازدید کننده درخواست می کند وب سایت شما را ببیند. پی اچ پی بر اساس HTML ساخته شده و مسئول ایجاد عملکرد وب سایت شما، به خصوص به روش های پویا است.

در صورت نیاز به جزئیات بیشتر مقاله دیگر ما را در مورد تفاوت PHP و HTML چیست؟ ببینید.

چرا PHP برای عملکرد وب سایت شما حیاتی است؟

تا اینجا، ما در مورد اینکه PHP چیست و چگونه کار می کند، بحث کرده ایم. با این حال، اجازه دهید یک دقیقه وقت بگذاریم تا به چرایی اهمیت آن برای وردپرس بپردازیم.

به عنوان زبان برنامه نویسی سمت سرور وردپرس، PHP در عملکرد سایت شما نقش اساسی دارد. برای نوشتن خود وردپرس و همچنین افزونه ها و قالب ها استفاده می شود و عملکرد مورد نیاز برای ارائه صفحات وب پویا به بازدیدکنندگان سایت شما را فراهم می کند.

راه های مختلفی وجود دارد که PHP بر عملکرد سایت وردپرس تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، می تواند:

  • به حفظ مقیاس پذیری و قابل اعتماد بودن سایت خود با رشد آن و افزودن صفحات وب بیشتر کمک کنید.
  • با استفاده از حافظه خود و صرفه جویی در منابع سرور خود برای افزایش سرعت صفحه، بر سرعت سایت خود تأثیر بگذارید.
  • از طریق لایه های امنیتی داخلی آن در برابر ویروس ها و تهدیدات محافظت کنید.

PHP روی وب سرور شما اجرا می شود. بنابراین، هر گونه مشکل در PHP شما – که می تواند به عملکرد سایت آسیب برساند – مسئولیت رفع آن با شماست. یکی از بزرگترین دلایل خطاهای ناشی از PHP این است که سایت شما دارای نسخه قدیمی است.

مروری بر نقش و تاریخچه نسخه های پی اچ پی وردپرس

توسعه دهندگان هسته وردپرس، قالب وردپرس و افزونه وردپرس به طور مداوم به روز رسانی هایی را برای رفع اشکالات و افزودن ویژگی ها و عملکردهای جدید منتشر می کنند. به طور مشابه، PHP به طور مداوم در حال بهبود است.

تکرارهای جدید PHP معمولاً شامل انواع ارتقاءها است که اغلب مربوط به عملکرد، سازگاری و امنیت است. به عنوان مثال، این ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کد تمیزی که خواندن و پشتیبانی آن آسان‌تر است
  • بهبود فرآیند برای رسیدگی به خطاها و حل مشکلات اسکریپت
  • اصلاحات امنیتی برای کمک به کاهش آسیب پذیری سایت شما در برابر هکرها

PHP در طول سال‌ها تغییرات زیادی داشته است. در حالی که نیازی به پوشش تاریخچه کامل آن نیست، دانستن اصول اولیه می تواند به شما کمک کند تا درک کنید که اکنون زبان کجاست.

در اینجا نگاهی سریع به جدول زمانی نسخه وردپرس PHP داریم:

  • PHP 5.2 در آگوست 2007 منتشر شد و حداقل نیاز برای تمام وب سایت های وردپرسی است. این پر از مشکلات امنیتی است، اکثر افزونه ها از این نسخه پشتیبانی نمی کنند، و اگر متوجه شدید که وب سایت شما از آن استفاده می کند، قطعا باید آن را ارتقا دهید.
  • PHP 5.3 گام بزرگی نسبت به نسخه 5.2 بود. در حالی که هنوز به طور گسترده پشتیبانی می شود، اکثر توسعه دهندگان احتمالاً محصولاتی را با آن ایجاد نمی کنند زیرا کد به اندازه نسخه های جدیدتر تمیز، ایمن یا محکم نیست.
  • PHP 5.4، در پاسخ به پایان عمر PHP 5.3 در آگوست 2014، به سرعت به یکی از نسخه های PHP با بیشترین پشتیبانی تبدیل شد. علاوه بر این، بهبودهای قابل توجهی در سرعت داشت و از حافظه بسیار کمتری استفاده می کرد که باعث محبوبیت آن در بین کاربران وردپرس شد.
  • PHP 5.5 و 5.6 یک پله پایین تر از PHP 7 است و هنوز هم توسط بسیاری از کاربران وردپرس استفاده می شود. آنها در وضعیت کار مناسبی هستند و توسط اکثر میزبان های با کیفیت بالا ارائه می شوند.

همانطور که می بینید، با هر تکرار پی اچ پی بهبودهایی به وجود می آید تا بهتر از قبل شود. با این حال، قابل توجه ترین به روز رسانی انتشار PHP 7 بود.

مزایای PHP 7

در اواخر سال 2015، PHP 7 منتشر شد و به‌عنوان بهترین و بهینه‌ترین نسخه تا به امروز معرفی شد، همراه با نسخه جدیدی از موتور Zend (موتور متن‌باز، اسکریپت‌نویسی که فایل‌های PHP را اجرا می‌کند).

این شامل بسیاری از ویژگی های جدید مانند:

  • پشتیبانی مداوم 64 بیتی
  • درخت نحو انتزاعی
  • سلسله مراتب استثنایی بهبود یافته است
  • حذف SAPIs و افزونه های قدیمی و پشتیبانی نشده
  • کلاس های ناشناس
  • دارایی های هزینه صفر

علاوه بر این، PHP 7 تا دو برابر سریعتر از هر نسخه قبلی است و به منابع کمتری برای ارائه وب سایت شما به همان تعداد بازدیدکننده نیاز دارد. در واقع، benchmark testing نشان می‌دهد که PHP 5.6 یک درخواست وردپرس را در کمتر از 100 میلیون دستورالعمل CPU اجرا می‌کند، در حالی که PHP 7 با استفاده از دستورالعمل‌های 25 میلیون CPU این کار را انجام می‌دهد:

مزایای PHP 7

برخی از ویژگی های اضافی PHP 7 عبارتند از:

  • اعلانات نوع. با تخصیص انواع داده به متغیرها، نتایج عالی را تضمین می کنید. این کار خواندن کد شما را بسیار آسان‌تر می‌کند و به ویژه برای توسعه‌دهندگانی که از ابتدا وب‌سایت‌ها را می‌سازند مفید است.
  • رسیدگی به خطا. قبل از PHP 7، رسیدگی به خطاهای اسکریپت تقریبا غیرممکن بود. کنترل کننده خطای جدید بدون خاتمه برنامه، مشکلات را پیش بینی، شناسایی و حل می کند. اگر خاتمه برنامه ضروری باشد، آن را در یک فایل گزارش خطا یادداشت می کند.
  • توابع CSPRNG. به عنوان راهی برای تولید داده های تصادفی (مانند رمزهای عبور)، PHP 7 امنیت را تقویت می کند، بنابراین سایت شما و تمام داده های حساس آن در برابر هکرها آسیب پذیر نیستند. این کار با قرار دادن یک رابط سیستم در مولد اعداد تصادفی سیستم عامل برای امنیت بیشتر انجام می شود.

به زبان ساده، نسخه PHP مورد استفاده شما بر سازگاری سایت شما با وردپرس تأثیر می گذارد. ارتقاء به جدیدترین نسخه PHP می تواند به افزایش امنیت، سرعت و عملکرد و عملکرد کلی سایت شما کمک کند.

کدام نسخه از PHP رایج ترین است؟

برای اینکه وب سایت وردپرس شما به درستی کار کند، هاست شما باید حداقل از PHP نسخه 5.6.2 پشتیبانی کند. با این حال، وب سایت رسمی وردپرس همیشه به شما توصیه می کند بالاترین نسخه PHP موجود را اجرا کنید، که در زمان نوشتن این مقاله، PHP 7.4 است.

همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، جدیدترین نسخه PHP که توسط وردپرس توصیه شده است لزوماً به این معنی نیست که تنها نسخه استفاده شده است. به عنوان مثال، در نمودار زیر می توانید تجزیه و تحلیلی از پذیرش و استفاده از نسخه PHP وردپرس را مشاهده کنید

کدام نسخه از PHP رایج ترین است؟

همانطور که می بینید، اکثر کاربران از PHP 7.0 یا بالاتر استفاده می کنند. با این حال، تنها بخشی از آنها به PHP 7.4 ارتقا یافته اند و حتی تعداد بیشتری هنوز از PHP 5.6 استفاده می کنند.

شایان ذکر است که اگرچه وردپرس و پی اچ پی به صورت موازی کار می کنند، اما از نظر نسخه های منتشر شده و به روز رسانی از هم جدا هستند. به عبارت دیگر، صرف اینکه آخرین به‌روزرسانی وردپرس را نصب می‌کنید، لزوماً به این معنی نیست که از جدیدترین نسخه PHP استفاده می‌کنید.

سرور شما تعیین می کند که سایت وردپرس شما از کدام نسخه PHP استفاده می کند. اکثر ارائه دهندگان هاست با کیفیت نسخه فعلی PHP را در دسترس خواهند داشت.

با این حال، برخی هنوز از نسخه های قدیمی به عنوان پیش فرض استفاده می کنند. دلیل اصلی این امر این است که نسخه‌های جدید PHP گاهی اوقات می‌توانند برخی از توابع را منسوخ کنند، که می‌تواند باعث مشکلات سازگاری و شکستن تم‌ها و افزونه‌های قدیمی‌تر شود.

با این حال، بهترین روش این است که همیشه قالب ها و افزونه های خود را به روز نگه دارید. چسبیدن به محصولاتی که به‌روزرسانی و نگهداری منظم را دریافت می‌کنند، می‌تواند به یک سایت وردپرس ایمن‌تر تبدیل شود. به علاوه، خطر ابتلا به مشکل سازگاری با PHP را کاهش می دهد.

نحوه بررسی ورژن پی اچ پی وردپرس (3 روش)

از آنجایی که برای سرعت و عملکرد کلی وب سایت وردپرس شما بسیار مهم است که از بالاترین نسخه PHP تا به امروز استفاده کنید، اجرای بررسی نسخه PHP وردپرس در وب سایت خود هوشمندانه است. با این کار می توانید ببینید که هاست شما در حال حاضر کدام نسخه را اجرا می کند و تعیین می کند که آیا زمان به روز رسانی به نسخه جدیدتر فرا رسیده است یا خیر.

به طور سنتی، استفاده از افزونه ای مانند Display PHP Version یا PHP Compatibility Checker یک روش محبوب برای انجام بررسی نسخه PHP وردپرس بود. اما به دلیل ارائه ندادن آپدیت های جدید و بدون روش های دیگر استفاده از آنها پیشنهاد نمی شود.

خوشبختانه، تعداد انگشت شماری روش دیگر وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. بیایید به سه روش برای بررسی نسخه PHP خود در وردپرس نگاهی بیندازیم:

1. از ابزار سلامت سایت وردپرس در پیشخوان خود استفاده کنید

سریع ترین و ساده ترین راه برای بررسی نسخه PHP خود در وردپرس این است که این کار را مستقیماً از داشبورد خود انجام دهید. ابتدا به ابزارها » سلامت سایت بروید:

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس (3 روش)

در این صفحه می توانید وضعیت سلامت سایت وردپرس خود و همچنین هرگونه به روز رسانی موجود یا بهبودهای توصیه شده را مشاهده کنید. اگر از نسخه قدیمی PHP استفاده می کنید، در اینجا لیست می شود. تب اطلاعات را انتخاب کنید:

بررسی نسخه پی اچ پی وردپرس

در مرحله بعد در قسمت Server روی فلش کلیک کنید تا باز شود. این به شما جزئیات انگشت شماری در مورد راه اندازی سرور شما، از جمله نسخه PHP شما ارائه می دهد:

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس

اگر به هر دلیلی نمی توانید به داشبورد مدیریت خود دسترسی پیدا کنید، نگران نباشید. دو روش دیگر وجود دارد که می توانید استفاده کنید.

2. در کنترل پنل میزبانی خود نگاه کنید

راه دیگری که می توانید نسخه PHP وردپرس خود را بررسی کنید، از طریق کنترل پنل حساب میزبانی شما است. این یک روش ساده، ایمن و سریع است که نیازی به لمس هیچ یک از فایل های سایت خود ندارد.

هر ارائه دهنده هاست با کیفیتی نسخه PHP شما را در جایی در کنترل پنل شما فهرست می کند. اگر به وضوح برچسب گذاری نشده است، ممکن است فقط لازم باشد به اسناد خاص میزبان وب خود مراجعه کنید.

اگر ارائه دهنده هاست شما از cPanel استفاده می کند، ابتدا وارد حساب هاست خود شوید و آن را باز کنید. در قسمت Software بر روی Select PHP Version کلیک کنید:

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس

در بالای صفحه ای که باز می شود، می توانید ببینید که در حال حاضر از کدام نسخه PHP استفاده می کنید:

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس

هنگامی که روی دکمه کشویی کلیک می کنید، لیستی از نسخه های PHP که ارائه دهنده هاست شما پشتیبانی می کند را نیز نمایش می دهد. اینجا جایی است که می توانید برای تغییر نسخه PHP خود نیز اقدام کنید.

3. یک فایل PHP را در فهرست وردپرس خود ایجاد و آپلود کنید

اگر به cPanel دسترسی ندارید یا نمی توانید اطلاعات نسخه PHP را از داشبورد میزبان خود پیدا کنید، گزینه دیگر استفاده از یک فایل PHP است. این روش کمی فنی تر از دو روش قبلی است. با این حال، هنوز هم نسبتاً سریع و آسان است.

ابتدا ویرایشگر متن کامپیوتر خود (مانند Notepad) را باز کنید و یک فایل جدید به نام phpversion.php ایجاد کنید. در داخل آن فایل، کد زیر را قرار دهید:

<?php phpinfo(); ?>

پس از ذخیره فایل، با استفاده از پروتکل انتقال فایل (FTP) از طریق یک سرویس گیرنده FTP به سرور خود متصل شوید. همچنین می توانید از File Manager میزبان خود استفاده کنید.

در روت اصلی سایت وردپرس خود (/public_html)، فایل phpversion.php را آپلود کنید:

پس از آپلود فایل، می توانید آن را در مرورگر وب خود مشاهده کنید. برای انجام این کار، yourwebsitedomain.com/phpversion.php را در نوار آدرس وارد کنید. (البته نام دامنه واقعی وردپرس خود را جایگزین ‘yourwebsitedomain.com’ کنید.)

با این کار پنجره ای باز می شود که اطلاعات دقیقی در مورد نسخه PHP شما نمایش می دهد:

نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس

برای اهداف امنیتی، توصیه می کنیم پس از اتمام کار، فایل phpversion.php را از روت سایت خود حذف کنید.

به پایان این آموزش رسیدیم، امیدواریم که نحوه بررسی نسخه PHP وردپرس را به خوبی یاد گرفته باشید. همچنین ممکن است بخواهید مقاله دیگر ما را در مورد بروزرسانی نسخه PHP در XAMPP ببینید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *