واژه نامه

PHP چیست؟ راهنمایی برای مبتدیان

PHP چیست؟

آیا به دنبال یک زبان برنامه نویسی جدید برای یادگیری هستید؟ یا آیا شما فقط کنجکاو هستید و نمی دانید PHP دقیقا چیست؟ بدون در نظر گرفتن دلیل، به جای درست رسیده اید. با ما همراه شوید و آنچه را که باید در مورد PHP بدانید کشف کنید.

PHP چیست؟

اسکریپت زبان ها

PHP (مخفف بازگشتی برای PHP: Hypertext Preprocessor) زیرمجموعه ای از زبانهای اسکریپت مانند JavaScript و Python است. تفاوت این است که، PHP بیشتر برای ارتباطات سمت سرور استفاده می شود در حالی که جاوا اسکریپت را می توان برای هر دو قسمت frontend و backend استفاده کرد.

به نظر می رسد گیج کننده است؟ خب، به همین دلیل ما ابتدا باید قبل از غوطه ور شدن بیشتر در PHP ، درباره زبانهای اسکریپت اطلاعاتی داشته باشیم.

یک زبان برنامه نویسی زبانی است که به صورت خودکار وظایف را در یک محیط و زمان ویژه اجرا می کند. این شامل گفتن صفحه استاتیک (ساخته شده با HTML و CSS) برای انجام اقدامات خاص با قوانینی است که از قبل تعریف کرده اید.

به عنوان مثال، می توانید از یک اسکریپت برای تأیید فرم استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که قبل از ارسال فرم به سرور، تمام قسمت ها پر شده اند. وقتی کاربر فرم را ارسال می کند، اسکریپت اجرا می شود و سپس همه قسمت ها را بررسی می کند.

اگر یکی از آنها خالی باشد، یک متن هشدار دهنده برای اطلاع کاربر نمایش داده می شود. سایر کاربردهای متداول زبان های برنامه نویسی عبارتند از نمایش یک افکت کشویی هنگام حرکت مکان نما بر روی منوی اصلی، دکمه های چرخش و انیمیشن، باز کردن جعبه های گفتگو و … .

سمت سرور و سمت کاربر

زبان های اسکریپت می توانند سمت کاربر (frontend) یا سمت سرور (backend) اجرا شوند.

اسکریپت های سمت کاربر توسط مرورگرهای وب پردازش می شوند. هنگامی که مرورگر شما a.k.a. کاربر را درخواست می کند یک صفحه حاوی اسکریپت های سمت کاربر، سرور با ارسال کدهای منبع که برای مرورگر قابل اجرا هستند پاسخ میدهد.

از طرف دیگر، زبان برنامه نویسی سمت سرور بدان معنی است که اسکریپت ها قبل از ارسال به مرورگرها روی سرورها اجرا می شوند. بنابراین به جای ارسال کد منبع، سرورهای وب ابتدا با تبدیل آنها به قالب HTML ساده، پردازش (تجزیه) کدها را انجام می دهند.

به همین دلیل، اسکریپت نویسی از طریق سرور به وب مسترها امکان می دهد تا کد منبع خود را مخفی کنند، در حالی که اسکریپت های سمت کاربر توسط کاربران به راحتی قابل مشاهده هستند.

اکنون که مفاهیم اساسی زبان های برنامه نویسی را درک کرده اید، زمان آن رسیده است که سوال اصلی خود را برگردانیم …

PHP چیست؟

همانطور که قبلاً نیز اشاره شد ، این یک زبان برنامه نویسی است که برای ارتباطات سمت سرور ایجاد شده است. از این رو، می تواند عملکردهای مختلف سمت سرور مانند جمع آوری داده های فرم، مدیریت فایل ها روی سرور، تغییر داده های پایگاه داده و موارد دیگر را انجام دهد.

این زبان در ابتدا توسط Rasmus Lerdorf برای ردیابی بازدید کنندگان به صفحه اصلی شخصی وی ایجاد شده است. هرچه محبوبیت بیشتری پیدا کرد ، سرانجام Lerdorf آن را به عنوان یک پروژه منبع باز منتشر کرد.

این تصمیم توسعه دهندگان را ترغیب به استفاده، رفع و بهبود کد کرد و در نهایت آن را به زبان اسکریپتی که امروزه از آن استفاده می کنیم تبدیل کرد.

اگرچه PHP به عنوان یک زبان برنامه نویسی با هدف کلی در نظر گرفته می شود، اما بیشترین کاربرد آن برای توسعه وب است. این امر به دلیل یکی از ویژگی های برجسته آن – امکان جاسازی در یک فایل HTML است.

بیایید بگوییم اگر نمی خواهید مردم کد شما را ببینند، می توانید آن را با این زبان برنامه نویسی مخفی کنید. نگران نباشید، کد را در یک فایل PHP بنویسید، آن را در HTML وارد کنید و اینگونه مردم هرگز محتوای اصلی را نمی دانند.

یکی دیگر از مزایای این ویژگی خاص این است که شما مجبور هستید بارها و بارها از همان نشانه گذاری HTML استفاده کنید. به جای بازنویسی مجدد آن، کافی است کد را در یک فایل PHP بنویسید. هر زمان که نیاز به استفاده از HTML دارید، پرونده PHP را وارد کنید.

نمونه ای از صفحه PHP را می توان در فیس بوک مشاهده کرد. صفحه اصلی را باز کنید و می توانید URL را با .php (facebook.com/home.php) به پایان برسانید. به عبارت دیگر، این صفحه با یک فایل PHP (home.php) ساخته شده است که شامل ترکیبی از کد پیش پردازنده هایپرتکستر و برچسب های HTML است.

اگر می خواهید درباره نحوه نگارش یک فایل PHP اطلاعات بیشتری کسب کنید، می توانید مثال ساده زیر را مشاهده کنید:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <?php echo '<p>Greetings From themefars</p>'; ?> 
 </body>
</html>

اگر این پرونده PHP نوشته شده را در فهرست اصلی سایت خود قرار دهید، می توانید با رفتن به سایت yoursite.com/greetings.php، آن را پیدا کنید.

خروجی این فایل پی اچ پی در HTML اینگونه است:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <p>Greetings From themefars</p>
 </body>
</html>

این ابتدایی ترین مثال است، زیرا حتی لازم نیست این اسکریپت را به هر راه و شکلی اجرا کنید. ما به راحتی از عبارت echo برای نمایش Greetings From themefars استفاده کردیم.

با این حال، این مثال نشان می دهد که چگونه سایت شما می تواند کد PHP را به HTML تفسیر کند.

چرا از PHP استفاده می کنیم؟

PHP تنها زبان برنامه نویسی سمت سرور نیست – بسیاری دیگر نیز در آنجا هستند. اما اگر سایت وردپرسی را اداره می کنید، نسبت به رقبای خود اختلاف دارد.

وردپرس با استفاده از PHP ساخته شده است. بنابراین با استفاده از این زبان می توانید هر گونه سفارشی سازی را در سایت خود انجام دهید. شما می توانید از آن برای اصلاح افزونه وردپرس و قالب وردپرس موجود استفاده کنید یا حتی یکی از آنها را به تنهایی درست کنید! اگر می خواهید یک توسعه دهنده وردپرس شوید، یادگیری PHP ضروری است.

اگر هنوز قانع نشده اید، دلایل دیگری وجود دارد که نشان می دهد پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی عالی برای استفاده است:

  • یادگیری آسان – شما می توانید آن را به راحتی یاد بگیرید زیرا دارای اسناد عالی از توابع به همراه مثال ها است.
  • منبع باز – PHP یک پروژه منبع باز است. این برنامه توسط یک جامعه جهانی از توسعه دهندگان توسعه داده شده است که کد منبع آن را برای بارگیری و استفاده آزادانه در دسترس قرار می دهد.
  • انجمن بزرگ – اگر با مشکلی روبرو شدید، دیگر لازم نیست نگران باشید زیرا تعداد زیادی بلاگ پی اچ پی در اینترنت وجود دارد.
  • به طور گسترده استفاده می شود – از آن برای ایجاد هر نوع سیستم عامل مانند تجارت الکترونیکی، وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی و … استفاده می شود. آمار نشان می دهد که 79% از کل وب سایت ها از PHP استفاده می کنند!
  • کم هزینه – این منبع باز است بنابراین می توانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید.
  • عملکرد سریع – اسکریپت هایی که به زبان PHP نوشته شده اند، معمولاً سریعتر از آنچه در زبان های اسکریپت نویسی مانندASP ، Ruby ، ​​Python ، Java و … نوشته شده است، اجرا می شوند.
  • با پایگاه داده ها ادغام می شود – برخی از نمونه ها عبارتند از MySQL ، Oracle ، Sybase ، DB2 و غیره.

مقایسه PHP و JavaScript

ما قبلاً ذکر کردیم که می توانید کارهای زیادی را با PHP انجام دهید. با این حال، بیشترین کاربرد آن برای تولید محتوای پویا است.

اگر با جاوا اسکریپت آشنا هستید، می دانید که از آن برای ایجاد صفحه استاتیک و پویاتر و تعاملی استفاده می شود. از این رو، اکنون ما دو زبان برنامه نویسی داریم که عملکردهای مشابهی دارند.

چرا به هر دو نیاز داریم؟

هنگامی که نوبت به ایجاد یک وب سایت پویا می رسد، در واقع می توان یک وب سایت ایجاد کرد که فقط در JavaScript اجرا شود. با این حال، عملکرد می تواند بسیار متفاوت باشد.

با جاوا اسکریپت، می توانید یک سایت پویا ایجاد کنید که امکان تعامل ساده مانند افکت چرخش ماوس، تنظیم خودکار و گالری عکس را فراهم می آورد. اما نمی تواند محتوای تولید شده توسط کاربر مانند شبکه های اجتماعی و تجارت الکترونیکی (وب سایت هایی که مطابق با رفتار کاربر تغییر می کنند) ایجاد کند. برای این کار به PHP احتیاج دارید.

بگذارید بگوییم شما وارد یک شبکه اجتماعی می شوید. به منظور نمایش مشخصات شما، PHP داده های شما را از پایگاه داده بازیابی می کند و نتیجه را به مرورگر شما ارسال می کند. هر وقت تغییری در نمایه خود ایجاد کنید، PHP اطلاعات جدیدی را برای بازیابی آینده در پایگاه داده ذخیره می کند. این کل فرایند باعث می شود تا یک شبکه اجتماعی بتواند محتوای مختلفی را در اختیار کاربران مختلف قرار دهد.

از این رو ، JavaScript و PHP رقابتی ندارند. درعوض، آنها برای ساختن یک وب سایت زیبا و پویا، از یکدیگر کمک می گیرند.

جمع بندی

PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور با اهداف مختلف است. اما این بیشتر برای تولید محتوای پویا در یک سایت استفاده می شود.

به دلیل ماهیت منبع باز و قابلیت های متنوع آن بسیار محبوب است. برای افراد تازه وارد به اندازه کافی ساده است، اما برنامه نویسان حرفه ای نیز می توانند از آن برای ویژگی های پیشرفته تر استفاده کنند.

یادگیری و درک PHP بدون شک می تواند مهارت های توسعه دهندگی شما را ارتقا بخشد. شما قادر خواهید بود هر نوع وب سایت مورد نظر خود را بسازید، به یک توسعه دهنده وردپرس ماهر تبدیل شوید یا حتی یک روز یک اپلیکیشن ایجاد کنید!

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *