نام دامنه چیست و چگونه کار می کند؟ این سوالی است که برای اکثر مبتدیان به وجود می آید. راه اندازی وب سایت به ویژه برای مبتدیان می تواند گیج کننده باشد. اغلب مبتدیان، فرق دامنه و میزبانی و خود وب سایت را به صورت دقیق نمی دانند. و این برای یک مبتدی کاملا قابل درک است.
اما نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا آن را به صورت کامل برای شما روشن کنیم. در این مقاله، ما توضیح خواهیم داد که دامنه چیست و چگونه کار می کند؟ تا شما با آن آشنا شوید.
نام دامنه چیست؟
نام دامنه چیست؟ ساده ترین جواب برای آن این است : اگر وب سایت شما یک خانه است، نام دامنه آدرس شماست. نام دامنه، آدرسی است که کاربران قرار است با آن سایت شما را بشناسند و برای رسیدن به وب سایت شما در نوار آدرس مرورگر تایپ می کنند.
برای درک بهتر در پایین چند مثال می زنیم:
- themefars.com
- webmos.ir
- Google.com
- Wikipedia.org
- Yahoo.com
برای توضیحات فنی تر درباره دامنه: اینترنت شبکه ای غول پیکر از رایانه ها است که از طریق شبکه به هم وصل می شوند. به هر رایانه یک آدرس IP منحصر به فرد اختصاص داده شده است که به کامپیوترها امکان برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهد. آدرس IP مجموعه ای از اعداد است که برای شناسایی هر رایانه خاص استفاده می شود. یک آدرس IP معمولی مانند این است:
192.168.1.1
به خاطر سپردن یک آدرس IP دشوار است، بنابراین دامنه برای حل آن مشکل اختراع شد. کاربران به جای نیاز به تایپ کردن رشته ای از اعداد تصادفی که به خاطر سپردن چند مورد از آن دشوار است، فقط برای بازدید از وب سایت باید نام دامنه موردنظرشان مانند themefars.com را تایپ کنند.( آدرس IP توسط پروتکل DNS به نام دامنه تبدیل می شود )
قسمت های مختلف یک نام دامنه
3 قسمت مختلف برای نام دامنه وجود دارد، آنها به شرح زیر است:
1. زیر دامنه
قسمت اول نام دامنه (از چپ به راست) قسمت www است که قبل از نقطه می آید.
مثال: www.themefars.com
این یک قسمت استاندارد برای هر نام دامنه است. در حال حاضر اکثر سایت ها www را در آدرس سایت نمایش نمی دهند. همچنین لازم به ذکر است که www اختیاری است، چون برای بازدید از یک سایت نیازی به وارد کردن www نخواهید داشت.
2. دامنه سطح دوم
این بخش در واقع همان نام سایت شما است که به عنوان مثال برای سایت ما themefars می باشد. themefars.com
این بخش کاملا اختیاری است و شما با توجه به کسب و کار خود می توانید مناسب ترین نام را انتخاب کنید.
3. دامنه سطح بالا
در انتهای نام دامنه، پس از نقطه، دامنه سطح بالایی است که به عنوان پسوند دامنه نیز شناخته می شود.
مثال: themefars.com
پسوند دامنه می تواند .com ، .biz ، .net ، .org ، .gov ، ir و همچنین بسیاری از پسوندهای دیگر باشد. اما .com و .ir محبوب ترین و شناخته شده آنها هستند. (اینکه شما از چه پسوندی استفاده کنید اختیار کامل با خود شماست)
تفاوت بین نام دامنه و URL چیست؟
اگرچه ممکن است تقریباً یکسان به نظر برسند، یک نام دامنه و URL دو چیز متفاوت هستند. نام دامنه نام واقعی وب سایت مانند themefars.com است، در حالی که یک URL کل مسیر یک وب سایت است که شما را به صفحه خاصی مانند https://www.themefars.com/blog منتقل می کند. در اصل، URL آدرس اینترنتی کاملی است که برای یافتن یک صفحه خاص استفاده می شود و شامل نام دامنه می شود.
URL به مرورگر شما دستور می دهد دقیقاً با استفاده از پروتکلی خاص که معمولاً قسمت http یا https از یک URL است، به کجا برود. سپس قسمت آخر URL،صفحه ای از همان وب سایت به عنوان مثال بخش وبلاگ یا نوشته ای است.
تفاوت بین دامنه و هاستینگ وب سایت چیست؟
فقط به این دلیل که دامنه را ثبت می کنید به این معنی نیست که به طور خودکار یک وب سایت دریافت می کنید. نام دامنه آدرس وب سایت شماست و میزبانی وب سایت خانه شما است که وب سایت شما در آن زندگی می کند. اگر خانه ای برای وب سایت خود ندارید، آدرس شما به جایی نمی رسد. بنابراین، برای ایجاد یک وب سایت کارآمد ، به یک دامنه و یک هاست نیاز دارید.
خانه ای که وب سایت شما در آن زندگی می کند رایانه ای است که فایل های وب سایت شما در آن ذخیره شده است. و در واقع همان طور که در بالا هم ذکر شد هاستی که شما تهیه می کنید دارای یک آدرس IP منحصربفرد است و شما برای اینکه آن آدرس IP را به یک نام تبدیل کنید دامنه خریداری می کنید.
خب به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که به درک لازم نسبت به دامنه رسیده باشید، همچنین برای اطلاعات بیشتر و نحوه انتخاب بهترین دامنه با توجه به کسب و کارتان می توانید اصول انتخاب دامنه مناسب را ببینید.