آموزش وردپرس, پایگاه دانش

زبان های برنامه نویسی مورد استفاده در وردپرس

زبان های برنامه نویسی وردپرس

اگر شما یک توسعه‌دهنده وب مبتدی هستید که به تازگی قصد دارید وارد وردپرس شوید، ممکن است با سوال زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟ مواجه شده باشید و برایتان جالب باشد تا زبان های برنامه نویسی وردپرس را بدانید.

این پست به شما کمک می کند تا با زبان های برنامه نویسی و نشانه گذاری که قدرت وردپرس را تقویت می کنند آشنا شوید.

زبان برنامه نویسی وردپرس

بررسی اجمالی

احتمالا می دانید که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است. این بدان معناست که اساساً یک برنامه CRUD است که به شما امکان ایجاد، خواندن، به روز رسانی و حذف محتوا را می دهد.

به عنوان مثال، هنگامی که یک پست در وردپرس ایجاد می کنید، داده ها به سرور ارسال می شود که در آنجا پردازش و در پایگاه داده ذخیره می شود.

به صورت مشابه، هنگامی که از یک پست یا صفحه بازدید می کنید، سرور درخواست را دریافت می کند، آن را پردازش می کند، داده های پست را از پایگاه داده بازیابی می کند و پاسخ را به مرورگر می فرستد.

این کارهای سمت سرور ، وردپرس را به یک سیستم پویا تبدیل می کند. بر خلاف یک سایت HTML ایستا، صفحات را در حال حرکت تولید می کند. بنابراین، می توانیم زبان های برنامه نویسی مورد استفاده توسط چنین وب سایتی را به دو دسته تقسیم کنیم:

  • زبان های سمت سرور
  • زبان های سمت مشتری

اکنون می‌توانیم در سناریوی وردپرس به هر یک از این موارد نگاه کنیم.

زبان سمت سرور مورد استفاده وردپرس: PHP

وردپرس از PHP روی سرور برای انجام تمام کارهای بزرگ استفاده می کند. اگرچه روند PHP رو به کاهش بوده است، اما همچنان محبوب ترین زبان برنامه نویسی سمت سرور است.

طبق آمار BuiltWith، زبان PHP بیش از 8 میلیون وب سایت در سراسر جهان را تامین می کند.

اگر از وردپرس استفاده کرده اید، ممکن است بدانید که از سه جزء اصلی تشکیل شده است:

PHP زبانی است که اکثر این فایل ها را می نویسد.

برای درک آن، بسته وردپرس را دانلود کرده و آن را استخراج کنید. سپس پوشه را در ویرایشگر متن مورد علاقه خود باز کنید. شما می توانید دسته ای از فایل ها را با پسوند php. مشاهده کنید.

هنگامی که یک درخواست به سیستم وردپرس می رسد، قبل از تولید یک پاسخ HTML که در مرورگر می بینید، از هزاران خط کد PHP عبور می کند.

به عنوان مثال، فرض کنید صفحه ای با پیوند ثابت yoursite.com/about/ دارید. هنگامی که شخصی آن صفحه را درخواست می کند، ابتدا به فایل index.php در پوشه ریشه می رسد.

پس از آن، چندین فایل دیگر از جمله قالب و افزونه ها را مرور می کند. در طول فرآیند، پیوند ثابت (/about/) تجزیه می شود و محتوای مربوطه از پایگاه داده بازیابی می شود.

این یک دید کلی از نحوه کار وردپرس است. جزئیات بسیار پیچیده است.

همچنین به همین دلیل است که وردپرس اغلب کند است زیرا شامل پردازش و پرس و جوهای پایگاه داده زیادی است. استفاده از افزونه کش راه حل این مشکل است.

بنابراین، اگر می‌خواهید یک قالب یا افزونه را توسعه یا تغییر دهید، باید PHP را یاد بگیرید.

پایگاه داده: MySQL

یک CMS به یک پایگاه داده برای ذخیره تمام داده ها مانند محتوا و اطلاعات کاربر نیاز دارد. برای این منظور، وردپرس از MySQL استفاده می کند که یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای است.

یک پایگاه داده رابطه ای اطلاعات را در قالب جداول ذخیره می کند. Oracle نمونه دیگری از چنین سیستمی است.

برخلاف اوراکل، MySQL منبع باز است که آن را برای وردپرس ایده آل می کند.

مانند PHP، اکثر میزبان های وب از MySQL نیز پشتیبانی می کنند. بنابراین شما می توانید وردپرس را تقریبا بر روی همه هاست ها نصب کنید.

زبان های وردپرس در فرانت اند

HTML

مشخص است. هر صفحه وب که امروز می بینید از HTML تشکیل شده است مگر اینکه یک وب سایت فلش قدیمی باشد.

به صورت خلاصه، سرور اسکریپت PHP را پردازش می‌کند و کد HTML را برای مرورگر تولید می‌کند.

PHP چگونه HTML را تولید می کند؟ به صورت خودکار اتفاق نمی افتد. اینجاست که قالب ها وارد می شوند.

قالب ها حاوی فایل های الگو هستند که می توانید ساختار HTML را همراه با اسکریپت PHP تعریف کنید. در یک فایل قالب، می توانید کدهای HTML و PHP را با هم ترکیب کنید. هنگامی که سرور آن را اجرا می کند، تمام کدهای PHP به HTML مناسب تبدیل می شوند.

به همین دلیل است که هیچ اسکریپت PHP را در مرورگر خود نمی بینید. می توانید با کلیک راست و مشاهده منبع صفحه آن را تأیید کنید.

CSS

یک سند HTML بدون هیچ طرحی بی مزه به نظر می رسد. CSS یا Cascading Style Sheets این مشکل را حل می کند. این یک زبان نشانه گذاری است که ظاهر و احساس عناصر را در یک صفحه وب تعریف می کند.

به عنوان مثال، اگر می خواهید عنوان ها پررنگ باشند، می توانید آن را با CSS تعریف کنید.

CSS را می توان به صورت درون خطی در HTML یا به عنوان یک فایل جداگانه با پسوند css. گنجاند. اگر یک فایل جداگانه است، باید از HTML پیوند داده شود.

وردپرس روش های استانداردی برای گنجاندن فایل هایی مانند CSS دارد. معمولاً این کار را در فایل functions.php قالب انجام می دهید.

Javascript

HTML و CSS زبان های نشانه گذاری هستند، در حالی که جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است.

اگرچه می توانید از جاوا اسکریپت به عنوان یک زبان سمت سرور نیز استفاده کنید، وردپرس از آن در سمت مشتری فقط برای پیشرفت استفاده می کند. با این حال، جاوا اسکریپت در وردپرس یک ضرورت نیست. هنگامی که به آن نیاز دارید، می توانید آن را مانند فایل های CSS به قالب خود اضافه کنید.

کتابخانه های سمت مشتری

JQuery

بسته وردپرس با پشتیبانی داخلی برای کتابخانه JQuery ارسال می شود. بنابراین، اگر افزونه یا قالب شما به آن نیاز دارد، لازم نیست آن را جداگانه پیوند دهید.

فرض کنید فایل جاوا اسکریپت قالب شما برای کار کردن به JQuery نیاز دارد، می توانید آن را به عنوان یک وابستگی در حالی که فایل را از functions.php در صف قرار می دهید اضافه کنید.

ReactJS

با انتشار نسخه 5 در سال 2018، وردپرس ویرایشگر جدید گوتنبرگ را معرفی کرد که تفاوت زیادی با ویرایشگر قبلی TinyMCE دارد.

React چارچوب جاوا اسکریپت است که این رابط جدید را تقویت می کند. بنابراین، اگر به دنبال ایجاد بلوک های سفارشی برای ویرایشگر هستید، دانستن مقداری React مفید خواهد بود.

از آنجایی که استفاده از آن تنها به باطن وردپرس محدود می‌شود، ممکن است هرگز به ReactJS در هنگام توسعه قالب ها یا افزونه‌ها برای فرانت‌اند نیاز نداشته باشید.

نتیجه

این پایان لیست نیست. وردپرس از بسیاری دیگر از کتابخانه های کوچک PHP و Javascript در هسته خود استفاده می کند. ما فقط به موارد مهم اشاره کردیم.

علاوه بر این، اگر افزونه‌های اضافی را نصب کنید، می‌توانند به تنهایی کتابخانه‌ها را نیز شامل شوند.

به هر حال، امیدوارم این پست به شما کمک کرده باشد تا درک اولیه ای از فناوری های وردپرس و زبان های برنامه نویسی وردپرس داشته باشید. همچنین ممکن است بخواهید مقاله وردپرس چیست؟ را ببینید تا بیشتر با وردپرس آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *