آموزش وردپرس, پایگاه دانش

وردپرس چگونه کار می کند؟

وردپرس چگونه کار می کند؟

اگر تازه با وردپرس آشنا شده اید، یا از یک وب سایت استاتیک جابجا شده اید، ممکن است بخواهید دقیقاً بدانید که وردپرس چگونه کار می کند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. با ترکیب برخی از فایل‌های اصلی، پایگاه داده، فایل‌هایی که اضافه می‌کنید یا نصب می‌کنید و یک داشبورد کار می‌کند تا به شما امکان مدیریت کل آن را بدهد.

در این مقاله، دقیقاً به شما نشان خواهیم داد که وردپرس چگونه کار میکند؟

وردپرس چگونه کار می کند؟

اجزای وردپرس

وردپرس از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • هسته وردپرس: فایل های اصلی که نصب وردپرس را تشکیل می دهند. قبل از اینکه بتوانید هر کار دیگری انجام دهید باید اینها را نصب کنید، زیرا باعث کارکرد وردپرس می شوند.
  • پایگاه داده: اینجا جایی است که تمام محتوا و تنظیمات شما ذخیره می شود. باز هم، وردپرس نمی تواند بدون پایگاه داده کار کند. اگر وردپرس را به صورت دستی نصب کنید، باید یک پایگاه داده نیز ایجاد کنید. اما اگر از یک نصب کننده خودکار استفاده می کنید، این کار را برای شما انجام می دهد.
  • فایل های اضافی: در بالای فایل های اصلی وردپرس، می توانید فایل های اضافی را برای قالب ها، افزونه ها و آپلودها نصب کنید. اینها باعث می شود سایت شما بهتر اجرا شود و همچنین آن را برای شما منحصر به فرد می کند.
  • صفحه‌های مدیریت: صفحه‌های مدیریت یا داشبورد یا پیشخوان، امکان تعامل با نصب وردپرس را برای شما فراهم می‌کنند. این بدان معناست که شما می توانید سایت خود را بدون نیاز به نوشتن کد مدیریت کنید.

بیایید هر یک از این موارد را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

هسته وردپرس

پایه ای که سایت وردپرس شما بر روی آن ساخته شده است مجموعه ای از فایل ها است که هسته وردپرس را تشکیل می دهند. هنگامی که وردپرس را نصب می کنید، کاری که انجام می دهید اضافه کردن مجموعه ای از فایل ها به وب سایت خود است. این فایل ها حاوی کدی هستند که خود وردپرس را اجرا می کند.

هسته وردپرس

شما می توانید وردپرس را به یکی از دو روش زیر نصب کنید:

  • با استفاده از نصب کننده خودکار ارائه شده توسط شرکت میزبان شما. این ساده ترین راه است.
  • دانلود وردپرس و آپلود آنها در سایت شما. این مطمئن ترین روش است.

پایگاه داده

علاوه بر هسته وردپرس، سایت شما به یک پایگاه داده برای کار کردن نیاز دارد.

این جایی است که تمام محتوا و تنظیمات شما ذخیره می شود. پایگاه داده وردپرس از 12 جدول تشکیل شده است. جداول جداگانه ای برای مواردی مانند پست ها، طبقه بندی ها، ابرداده ها و تنظیمات وجود دارد.

پایگاه داده وردپرس

باز هم، لازم نیست نگران این جداول پایگاه داده باشید. وردپرس به صورت خودکار داده ها را در آنها ذخیره می کند و هر زمان که از صفحه های مدیریت برای کار در سایت خود استفاده می کنید، آن داده ها را به روز می کند.

سعی نکنید به صورت دستی پایگاه داده را ویرایش کنید، حتی اگر ارائه دهنده میزبانی شما به شما اجازه دسترسی به آن را بدهد. انجام این کار یک خطر بسیار واقعی دارد که سایت خود را خراب کنید.

فایل های اضافی: قالب ها، افزونه ها و آپلودها

علاوه بر فایل هایی که هسته وردپرس را تشکیل می دهند، فایل های اضافی را به سایت خود اضافه خواهید کرد. درست مانند هر چیز دیگری، احتمالاً این فایل ها را به صورت دستی اضافه نخواهید کرد. شما نیازی به آپلود آنها در ارائه دهنده هاست خود یا هر چیز دیگری ندارید. در عوض، از داشبورد وردپرس برای نصب فایل ها و آپلود آنها از رایانه خود استفاده کنید.

فایل های اضافی مورد استفاده وردپرس عبارتند از:

  • فایل های قالب وردپرس
  • فایل های افزونه وردپرس
  • آپلودها

همه این فایل‌ها را در پوشه wp-content در نصب وردپرس خود خواهید یافت (اگرچه برای کار با آنها نیازی به دسترسی به آن ندارید؛ می‌توانید همه این کارها را از طریق صفحه‌های مدیریت انجام دهید). بیایید ببینیم هر کدام از اینها برای چه هستند.

فایل های قالب

اینها فایل هایی هستند که باعث می شوند قالب شما کار کند. قالب شما نحوه ظاهر سایت و نحوه نمایش محتوا را تعیین می کند. هر سایت معمولاً فقط یک قالب را اجرا می کند و شامل فایل های قالبی می شود که وردپرس از آنها برای برداشتن محتوا از پایگاه داده و خروجی آن در صفحه استفاده می کند. قالب شما همچنین شامل یک شیوه نامه است که نحوه ظاهر سایت را دیکته می کند.

مهم است که برای انتخاب قالب مناسب برای سایت خود وقت بگذارید، زیرا این امر دقیقاً نحوه ظاهر سایت شما برای بازدیدکنندگان و نحوه نشان دادن برند شما را تعیین می کند.

ما در صفحه قالب وردپرس، بهترین قالب وردپرس دنیا را به صورت فارسی برای شما گذاشته ایم. همچنین در صورت نیاز می توانید از سایت تم فارست به قالب های بیشتری دسترسی داشته باشید.

فایل های افزونه

اگر می خواهید تغییرات یا امکاناتی در عملکرد سایت خود ایجاد کنید، یک افزونه وردپرس نصب می کنید.

افزونه ها قابلیت های اضافی را اضافه می کنند. این می تواند به معنای هر چیزی باشد، از یک پیام ساده در فوتر گرفته تا یک افزونه سئو یا عملکرد کامل.

افزونه های خاصی وجود دارد که نصب آنها برای هر مدیر سایت ایده خوبی است. اینها شامل افزونه های پشتیبان، افزونه های امنیتی و افزونه های سئو می شود. همه اینها باعث می شود سایت شما روان تر اجرا شود یا موثرتر باشد. طیف گسترده ای از افزونه های رایگان برای همه این عملکردها وجود دارد که می توانید در مخزن وردپرس بیابید.

فایل های افزونه

فایل های آپلود

آپلودها شامل هر رسانه ای است که به سایت خود اضافه می کنید.

بنابراین اگر تصویری را در یک پست آپلود کنید، در پوشه آپلودها ذخیره می شود. درست مانند قالب ها و افزونه های شما، این مورد نیز در پوشه wp-content یافت می شود. آپلودها می‌توانند شامل انواع دیگری از رسانه‌ها، از جمله فایل‌های PDF، ویدیو، و هر چیز دیگری که می‌خواهید آپلود کنید، باشد.

برخی از افزونه‌ها نیز فایل‌ها را به فهرست آپلودها، در پوشه خودشان اضافه می‌کنند. این ممکن است شامل فایل های پشتیبان یا رسانه های دیگر باشد.

صفحه های مدیریت وردپرس

صفحه‌های مدیریت وردپرس (یا داشبورد یا پیشخوان) همه را با هم جمع می‌کند.

به جای دسترسی مستقیم به پایگاه داده یا فایل هایی که برای کارکرد سایت شما استفاده می شوند، از صفحه های مدیریت وردپرس برای مدیریت سایت خود استفاده خواهید کرد. بیایید با جزئیات بیشتر به صفحه های مدیریت وردپرس نگاهی بیندازیم.

بررسی پیشخوان وردپرس

پیشخوان وردپرس شامل طیف وسیعی از صفحات است که می توانید از آنها برای مدیریت سایت خود، نصب قالب ها و افزونه ها، و پیکربندی نحوه ظاهر و کارکرد همه چیز استفاده کنید.

وردپرس چگونه کار می کند؟

صفحه های مدیریت شامل:

  • پیشخوان: صفحه اصلی برای مدیریت سایت شما – این شامل خلاصه ای از آنچه در جاهای دیگر می افتد است.
  • نوشته ها: بخشی از ادمین که در آن نوشته ها را اضافه و ویرایش می کنید و دسته ها و برچسب ها را برای آنها ایجاد می کنید.
  • رسانه: همه رسانه‌هایی که آپلود می‌کنید در کتابخانه رسانه ذخیره می‌شوند. می‌توانید رسانه‌ها را در اینجا یا مستقیماً در پست‌ها یا صفحات آپلود کنید.
  • برگه ها: از این برای ایجاد صفحات ثابت برای سایت خود برای مواردی مانند صفحه اصلی و اطلاعات مربوط به شما و اطلاعات تماس خود استفاده کنید.
  • دیدگاه ها: در اینجا می‌توانید نظراتی را که روی پست‌های شما گذاشته می‌شود مدیریت کرده و به آنها پاسخ دهید.
  • نمایش: از این صفحه‌ها برای مدیریت قالب خود، سفارشی کردن ظاهر سایت، افزودن ابزارک ها به نوار کناری و فوتر خود و ایجاد و مدیریت فهرست ها استفاده کنید.
  • افزونه ها: این جایی است که شما افزونه ها را نصب می کنید.
  • کاربران: کاربران سایت خود را مدیریت کنید و کاربران جدید را در اینجا اضافه کنید.
  • ابزارها: ابزارهای اضافی مانند واردات و صادرات.
  • تنظیمات: تنظیماتی را برای سایت خود از جمله نام و عنوان آن، نوع صفحه اصلی که استفاده می کنید و تجربه خواندن آن را پیکربندی کنید.

هنگامی که برای اولین بار سایت وردپرس خود را راه اندازی می کنید، ارزش آن را دارد که مدتی را صرف کاوش در صفحه های مدیریت، آزمایش با آنها و آشنایی با نحوه عملکرد آنها کنید.

همچنین گاهی اوقات ممکن است با توجه به قالب و افزونه هایی که در سایت خود نصب می کنید، آیتم های جدید به پشیخوان اضافه شود.

به پایان این آموزش رسیدیم، امیدواریم که جواب سوال وردپرس چگونه کار می کند؟ را پیدا کرده باشید. همچنین ممکن است بخواهید از صفحه سایت آماده وردپرس ما دیدن نمایید و در کمترین زمان حرفه ای ترین سایت را برای خود راه اندازی کنید.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *