آیا نمی دانید طراحی سایت چیست؟ در این مقاله ما به صورت کامل شما را با طراحی سایت آشنا می کنیم.
طراحی وب سایت چیست؟
طراحی وب سایت یک فرایند مرتبط با ایجاد و طراحی صفحات و اجزای مختلف یک سایت وب است. این فرایند شامل برنامه نویسی، طراحی گرافیکی، بهینه سازی عملکرد و تجربه کاربری میشود. هدف اصلی از طراحی یک وب سایت، ارائه محتوا و اطلاعات مفید و جذاب به کاربران و همچنین ایجاد یک تجربه دیداری و کاربری حرفهای برای بازدیدکنندگان است. طراحی وب سایت نقش بسیار مهمی در تجارت الکترونیک و ارتباطات دارد و یکی از راه های ارتباط با مشتریان و یا علاقمندان به خدمات و محصولات است.
اهداف طراحی سایت
اهداف طراحی سایت گسترده و متنوع می باشند. یکی از اهداف اصلی طراحی وب سایت ایجاد یک تجربه کاربری بهینه و دلپذیر است. این به معنی ارائه اطلاعات به صورت ساده، دسترسی آسان و سریع به اطلاعات می باشد. همچنین اهداف دیگر شامل افزایش برندسازی، جلب مخاطبان هدف، ارتقاء فروش و مبادلات اینترنتی، و ارتقاء رتبه گوگل می باشد.
اهمیت طراحی سایت
طراحی وبسایت اهمیت چشمگیری در دنیای مدرن دارد. چراکه بر اساس آمارهای جدید، بالغ بر 70% از مراجعات و معاملات آنلاین از طریق وبسایت ها انجام میشود. به علاوه یک وبسایت میتواند ابزاری بسیار قوی برای ارتباط مستقیم با مشتریان و افزایش فروش باشد. از این رو، طراحی مناسب و کاربرپسند سایت برای ایجاد حضور موثر در فضای مجازی بسیار حیاتی و ضروری است.
طراحان سایت چه می کنند؟
طراحان وب با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، طراحی و چیدمان یک وب سایت را با تخصص و دانش فنی خود ایجاد می کنند. آنها درک عمیقی از UI (رابط کاربری) و UX (تجربه کاربری) دارند و در استفاده از برنامه های طراحی برای ایجاد عناصر بصری ماهر هستند. طراحان وب با مهارت و تخصص خود، هویت برند را در عناصر طراحی وب سایت ثبت می کنند.
مزایای کلیدی داشتن یک طراحی وب خوب
یک طراحی وب خوب می تواند نحوه صحبت برند شما با مخاطبان را تغییر دهد. سازمان ها بیش از هر زمان دیگری بر روی طراحی وب خود تمرکز می کنند و به دنبال طراحان وب حرفه ای برای مزایای آشکاری هستند که می تواند ارائه دهد. برخی از این مزایا عبارتند از:
احساس اولیه تاثیرگذار
با یک وب سایت خوب طراحی شده، ایجاد یک تاثیر اولیه آسان تر می شود. برای برندها، همه چیز به این بستگی دارد که مشتریان چگونه به کسب و کار شما نگاه می کنند، و این تا حد زیادی تحت تأثیر نحوه مشاهده آنها از وب سایت شما است. وب سایت شما نشان دهنده نام تجاری شما است و زمانی که بر طراحی وب تمرکز می کنید، می تواند به شما کمک کند تا اولین تاثیر قانع کننده و قدرتمندی ایجاد کنید.
رتبه بندی بهتر گوگل
طراحی وب دارای عناصر متنوعی است که می تواند به وب سایت شما رتبه بهتری در گوگل بدهد. برخی از این عناصر عبارتند از خوانایی، سازگاری با موبایل، سرعت وب سایت، نقشه سایت، ساختار URL و ناوبری وب سایت. یک طراحی وب خوب این عناصر را در وب سایت گنجانده است که به شما دید بیشتری هم برای مخاطبان و هم برای موتور جستجو می دهد.
ثبات برند
چندین ویژگی کلیدی برند شما، مانند لوگو، طرح رنگ، و فونت ها می توانند اطمینان حاصل کنند که مخاطبان شما برند شما را به خاطر می آورند و به راحتی آن را از هزاران برند دیگر متمایز می کنند. یک طراح وب حرفه ای تمام جنبه های منحصر به فرد کسب و کار شما را در نظر می گیرد و آنها را با وب سایت شما ترکیب می کند تا به اعتبار برند شما بیفزاید و ثبات را به تصویر بکشد.
به حداقل رساندن نرخ پرش
زمانی که وب سایت شما غوطه ور و جالب باشد، بازدیدکنندگان را تشویق می کند تا عمیق تر بروند و بخش های مختلف وب سایت را کشف کنند. به همین ترتیب، وبسایتی که به ظاهر پیچیده و پیمایش آن دشوار است، میتواند بازدیدکنندگان را وادار کند که در عرض چند ثانیه از آن خارج شوند. نرخ پرش نیز بر اعتبار و رتبه بندی وب سایت شما تأثیر می گذارد. هنگامی که وب سایت شما به گونه ای طراحی شده است که بازدیدکنندگان را برای مدت طولانی تری حفظ کند، می توانید از خروج زودهنگام فرار کنید و نرخ پرش را به حداقل برسانید.
عناصر کلیدی طراحی وب سایت
یک وب سایت خوب، وب سایتی است که تعادل دقیقی بین ظاهر و عملکرد نشان دهد. وقتی وبسایت شما از نظر زیباییشناختی دلپذیر است، اما نمیتواند اطلاعاتی را ارائه دهد یا به مخاطبان شما در آنچه به دنبال آن است کمک کند، زیباییشناسی نمیتواند کمبود عملکرد را جبران کند و بالعکس. بنابراین، طراحی وب شامل دو عنصر کلیدی گسترده است – عناصر زیبایی شناختی یا بصری و عناصر کاربردی – که از اهمیت یکسانی برای برجسته کردن وب سایت شما برخوردار هستند.
عناصر بصری
عناصر بصری گرد هم می آیند و یک موضوع برای وب سایت شما تعیین می کنند، که در صورت درست کردن آن تأثیر زیادی بر بازدیدکنندگان می گذارد. بسیار مهم است که هر عنصر از یکدیگر تعریف کند و به جای آشفتگی، هماهنگ به نظر برسد. عناصر بصری عبارتند از:
- فونت ها
- رنگ ها
- شکل ها
- چیدمان
- آیکون ها
- لوگوها
- تصاویر
- ویدئو
عناصر عملکردی
عناصر کاربردی از نظر نحوه مشاهده وب سایت شما توسط موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارند. با این حال، آنها فراتر از آن هستند و می توانند بر تجربه کاربر نیز تأثیر بگذارند. برخی از عناصر عملکردی برجسته عبارتند از:
- ناوبری: سهولت دسترسی به وب سایت شما برای دسترسی به بخش های مختلف وب سایت به بازدیدکنندگان ارائه می شود
- تعامل کاربر: ارائه کنترل به کاربران با اجتناب از پاپ آپ های بی مورد، پخش خودکار ویدیوها یا بارگذاری بیش از حد اطلاعات
- سرعت: اطمینان از بارگیری صفحه در عرض چند ثانیه
- ساختار سایت: ساختاری سیستماتیک که هم برای بازدیدکنندگان و هم برای خزنده وب گوگل قابل پیمایش است
- سازگاری بین دستگاه ها
مراحل طراحی سایت
اما برای راه اندازی یک سایت چه مراحلی را باید طی کنیم؟
تحلیل نیازمندی ها
در این مرحله، نیازمندی های کاربران و اهداف سایت مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
انتخاب نام برای سایت
در این مرحله شما یک نام دامنه باید برای سایت خود انتخاب کنید.
خرید هاست و دامنه
پس از انتخاب نام دامنه خود، باید آن را به همراه یک هاست خریداری کنید.
طراحی وب سایت
به ساده ترین شکل ممکن با خرید یک سایت آماده می توانید حرفه ای ترین سایت را بدون نیاز به هیچ کدنویسی و فقط با چند کلیک راه اندازی کنید.
منتشر و نگهداری
سایت منتشر شده و سپس نیازمند نگهداری و بروزرسانی منظم می باشد.
به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که به خوبی پاسخ سوال “طراحی سایت چیست؟” را داده باشیم. همچنین ممکن است بخواهید مقالات زیر را هم ببینید: