پایگاه دانش, واژه نامه

سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست و چگونه انجام می شود؟

سئو فنی چیست؟

سئو فنی یا سئو تکنیکال (technical SEO) به بهینه سازی وب سایت و سرور اشاره دارد، که به موتورهای جستجوگر کمک می کند تا با خزیدن و فهرست بندی موثرتر وب سایت، به بهبود رتبه ها کمک کنند.

موتورهای جستجو نتایج جستجو را برای وب سایتهایی که مشخصات خاصی را نمایش می دهند، در اولویت قرار می دهند. – به عنوان مثال اتصالات ایمن، طراحی پاسخگو (ریسپانسیو) یا زمان بارگذاری سریع  و سئو فنی کارهایی است که شما باید مطمئن شوید سایت شما می تواند آنها را انجام دهد.

در زیر لیستی از اقدامات مهم را می توان برای اطمینان از صلاحیت سئو فنی شما مشاهده کرد. با رعایت این دستورالعمل ها، می توانید اطمینان حاصل کنید که امنیت و ساختار سایت شما انتظارات الگوریتم های موتورهای جستجو را برآورده می کنند و همچنین در نتایج جستجوی مربوطه به خوبی رتبه بندی شده است.

سئو فنی

عناصر اصلی در سئو فنی

  • 1. استفاده از SSL
  • 2. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در موبایل به درستی نمایش داده می شود.
  • 3. افزایش سرعت سایت
  • 4. رفع مشکلات محتوای تکراری
  • 5. ساخت نقشه سایت XML
  • 6. فعال کردن AMP
  • 7. اضافه کردن نشانه گذاری داده های ساختار یافته به وب سایت
  • 8. ثبت نام سایت در کنسول جستجوی گوگل و ابزارهای Bing Webmaster

1. استفاده از SSL

Secure Sockets Layer – SSL – یک فناوری امنیتی است که پیوند رمزگذاری شده ای را بین سرور وب و مرورگر ایجاد می کند. با فعال کردن SSL ، آدرس وب سایت شما به جای http با https شروع می شود.

در سال 2014، گوگل اعلام کرد که می خواهد HTTPS را در همه جا مشاهده کند، و سایت های امن (HTTPS) در نتایج جستجو بر وب سایت های ناایمن (HTTP) مقدم باشند.

پس برای اطمینان از امنیت وب سایت خود، گواهینامه SSL را در سایت خود نصب کنید. اگر برای ساخت سایت خود از وردپرس استفاده کرده اید، برای فعال سازی SSL صفحه آموزش انتقال وردپرس از HTTP به HTTPS را ببینید.

2. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در موبایل به درستی نمایش داده می شود

امروز اکثر کاربران به وسیله موبایل وب گردی می کنند و به همین دلیل گوگل پاسخگو بودن یک وب سایت را یک سیگنال رتبه بندی بسیار مهم می داند.

بنابراین، معقول است اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما کاملاً پاسخگو است و به بهترین شکل ممکن برای کاربران موبایل، تبلت یا دسک تاپ نمایش داده خواهد شد.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر صفحه نحوه بهینه سازی سایت برای دستگاه های موبایل را ببینید.

3. افزایش سرعت سایت

یکی دیگر از مهم ترین سیگنال های رتبه بندی گوگل، سرعت سایت است.

چندین روش برای سرعت بخشیدن به وب سایت شما وجود دارد:

  • از میزبانی سریع استفاده کنید
  • از ارائه دهنده سریع DNS (نام سیستم دامنه) استفاده کنید
  • درخواست های HTTP را به حداقل برسانید
  • اطمینان حاصل کنید که فایل های تصویر تا حد امکان کوچک هستند
  • فشرده سازی صفحات وب (این کار با استفاده از ابزاری به نام GZIP انجام می شود)
  • به حداقل رساندن کد صفحه وب – از بین بردن فضای سفید غیر ضروری، شکست خط یا تورفتگی در HTML ، CSS و Javascript

برای اینکه سرعت سایت خود را به بالاترین حد ممکن برسانید، پیشنهاد می کنیم حتما راهنمای ما را در مورد افزایش سرعت سایت وردپرس ببینید.

4. رفع مشکلات محتوای تکراری

محتوای تکراری می تواند برای کاربران (و همچنین الگوریتم های موتور جستجو) گیج کننده باشد.

بنابراین موتورهای جستجو اصلا با آنها کنار نمی آیند. گوگل و بینگ توصیه می کنند که وب مسترها هرگونه محتوای تکراری در مورد مطالب را برطرف کنند.

می توانید مسائل مربوط به مطالب تکراری را حل کنید، توسط:

  • از صادر کردن چندین نسخه یک صفحه یا نوشته از CMS جلوگیری کنید
  • از عنصر پیوند کانونی استفاده کنید (عنصر HTML به مدیران وب کمک می کند از بهینه‌سازی مطالب کپی شده هنگام بهینه سازی موتور جستجو، با مشخص کردن نسخه های “استاندارد” یا “ترجیحی” صفحات وب) جلوگیری کنند.

5. ساخت نقشه سایت XML

نقشه سایت XML فایلی است که به موتورهای جستجوگر کمک می کند تا سایت شما را هنگام خزیدن درک کنند. همچنین حاوی اطلاعات مفیدی در مورد هر صفحه در وب سایت شما است، از جمله:

  • آخرین بار چه زمانی صفحه تغییر یافت
  • آنچه در سایت مهم است
  • هر چند وقت یکبار آپدیت می شود

نقشه سایت را به راحتی با نصب یک افزونه می توانید ایجاد کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، صفحه بهترین افزونه ساخت نقشه سایت XML را ببینید.

6. فعال کردن AMP

AMP پروژه ای است که توسط گوگل پشتیبانی می شود، تا از طریق استفاده از کد ویژه ای به نام AMP HTML ، در توزیع محتوا، سرعت را در دستگاه های تلفن همراه افزایش دهد.

نسخه های AMP صفحات وب به سرعت در دستگاه های تلفن همراه بارگیری می شوند. آنها می توانند این کار را با کم کردن محتوا و کد به حداقل ممکن انجام دهند.

7. اضافه کردن نشانه گذاری داده های ساختار یافته به وب سایت

نشانه گذاری داده های ساختار یافته کدی است که شما به وب سایت خود اضافه می کنید تا به موتورهای جستجو کمک کند مطالب موجود در آن را بهتر درک کنند. این داده ها می توانند به موتورهای جستجوگر کمک کنند تا سایت را به صورت مؤثر ایندکس کنند و نتایج مرتبط تری ارائه دهند.

علاوه بر این، داده های ساختار یافته با اضافه کردن یک ریچ اسنیپت، نتایج جستجو را بهبود می بخشند – برای مثال، می توانید از داده های ساختار یافته برای اضافه کردن امتیاز ستاره ای، قیمت کالا  و … استفاده کنید. (مانند مثال زیر)

اضافه کردن نشانه گذاری داده های ساختار یافته به وب سایت

از آنجا که آنها از نظر بصری جذاب تر هستند و فوراً اطلاعات مفیدی را برای جستجوگرها برجسته می کنند، این نتایج پیشرفته می تواند باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) و ایجاد ترافیک اضافی در وب سایت شود.

8. ثبت نام سایت در کنسول جستجوی گوگل و ابزارهای Bing Webmaster

یکی دیگر از عناصر مهم سئو فنی ، ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل و Bing Webmaster است. ابزارهای کنسول جستجوی گوگل و Bing Webmaster به ترتیب ابزارهای رایگان Google و Microsoft هستند که به شما امکان می دهند سایت خود را برای ایندکس به موتورهای جستجو ارسال کنید.

هنگامی که وب سایت خود را راه اندازی می کنید، باید نقشه سایت XML آن را هم به کنسول جستجوی گوگل و هم از Bing Webmaster ارسال کنید، تا این ابزارها بتوانند سایت جدید را خزیده و آن را در صفحه نتایج نمایش دهند.

این خدمات همچنین به شما امکان می دهند عملکرد کلی سایت را از موتور جستجوی آینده ردیابی کنید. موارد دیگری که می توانید با ابزارها انجام دهید شامل موارد زیر است:

  • بررسی سایت در دستگاه های تلفن همراه
  • دسترسی به تجزیه و تحلیل جستجو
  • مشاهده بک لینک های وب سایت
  • و بسیاری از موارد دیگر …
5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *