آموزش راه اندازی سایت

وردپرس یا HTML : کدام یک برای طراحی سایت مناسب است؟

وردپرس یا HTML

وردپرس و HTML دو اردوگاه رایج سازندگان وب سایت است.

اگر قبلاً کد نویسی نکردید، مفهوم طراحی سایت از ابتدا با استفاده از HTML بسیار دشوار به نظر می رسد. خوشبختانه برای امروز، وردپرس وجود دارد و به شما این امکان را می دهد تا بدون هیچ گونه دانش کد نویسی محتوای خود را به راحتی مدیریت کنید.

با این حال، هر دو وردپرس و HTML بسته به نیاز شما دارای جوانب مثبت و منفی هستند.

در این مقاله ما اطلاعات لازم را در اختیار شما می گذاریم تا از بین وردپرس و HTML یکی را برای راه اندازی سایت مناسب با تجارت خود انتخاب کنید.

آشنایی با وردپرس

وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) قدرتمند است که به کاربران امکان می دهد با استفاده از منطقه مدیریت سایت که بصورت خاص و کاربرپسند طراحی شده است، محتوای وب سایت را به راحتی ایجاد، مدیریت و اصلاح کنند. هر کاربری می تواند از وردپرس استفاده کند و هیچ نیازی به نوشتن حتی یک خط کد ندارد.

در حال حاضر بیش از یک سوم کل وب سایت های دنیا با وردپرس ساخته شده است و الان قدرتمندترین و محبوب ترین سایت ساز دنیاست که توسط سایت های بسیار معتبر و معروفی هم مورد استفاده قرار گرفته است.

اول از همه باید بدانید که وردپرس کاملا رایگان است. در صورت کنجکاوی می توانید مقاله ما را با عنوان وردپرس چرا رایگان است؟ بخوانید.

همچنین وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز است که می توانید هر تغییری در آن ایجاد کنید.

هزاران قالب وردپرس و افزونه وردپرس در سطح وب وجود دارد که شما فقط با چند کلیک بدون نیاز به هیچ کد نویسی می توانید از آنها استفاده کنید.

قالب وردپرس: وظیفه طراحی و ظاهر وب سایت شما را برعهده دارد.

افزونه وردپرس: افزونه ها مانند کد عمل می کنند و به وسیله افزونه ها با چند کلیک می توانید هر ویژگی که فکرش را بکنید به سایت وردپرسی خود اضافه کنید تا عملکرد آن را ارتقاء دهید.

قالب وردپرس و افزونه وردپرس به صورت رایگان و غیر رایگان با تعداد بسیار بالایی در سطح وب وجود دارد که شما می توانید مناسب ترین آنها را برای راه اندازی یک سایت حرفه ای از سایت ما یعنی تم فارس تهیه کنید.

بیایید نگاهی به برخی از جوانب مثبت و منفی که وردپرس دارد بیندازیم:

مثبت

  • شروع کار با وردپرس بسیار آسان است زیرا برای دانستن نحوه استفاده از آن نیازی به مهارت فنی ندارید. این امر به شما امکان می دهد تقریباً به صورت کامل هیچ نیازی به کد نویسی نداشته باشید. همچنین وردپرس به نصب 5 دقیقه ای معروف است.

به جای کدگذاری، اکثر اقدامات را می توان از طریق رابط کاربری آن انجام داد. وردپرس این امکان را به شما می دهد:

  • محتوا و صفحات را ایجاد یا به روز کنید.
  • عملکرد و ظاهر سایت خود را سفارشی کنید.
  • بهبود و مدیریت سئو.
  • وردپرس بسیار قابل تنظیم است. و همانطور که در بالا هم ذکر شد به راحتی می توانید سایت خود را با افزونه ها ارتقاء دهید و همچنین از تم وردپرس های مختلف از پیش ساخته استفاده کنید.
  • وردپرس همیشه و به صورت مداوم در حال توسعه است، زیرا منبع باز است.

منفی

  • تنها نکته منفی وردپرس این است شما ملزم به مدیریت و مراقبت از وب سایت خود به صورت دوره ای هستید و باید اطمینان حاصل کنید که هیچ مشکلی برای سازگاری وجود ندارد. بنابراین، باید همیشه قالب وردپرس و افزونه های سایت خود را بروز نگه دارید.

که البته این ویژگی هم اگر رعایت شود تبدیل به یکی از جوانب مثبت وردپرس خواهد شد.

آشنایی با HTML

آشنایی با HTML

HTML یا Hyper-Text Markup Language یک زبان نشانه گذاری است که شامل برچسب هایی است که برای طبقه بندی عناصر در صفحه وب سایت استفاده می شود.

HTML به همراه CSS و JavaScript برای ساخت وب سایت ها استفاده می شود. HTML ساختار اساسی سایت ها را ارائه می دهد، که بعدا توسط CSS و JavaScript بهبود یافته است.

CSS به صورت بصری به ساختار اولیه طبقه بندی شده در HTML کمک می کند و نحوه چیدمان و ارائه مطالب به کاربران را کنترل می کند.

جاوا اسکریپت برای ایجاد تعامل وب سایت استفاده می شود و رفتار عناصر مختلف محتوا را در پاسخ به عملکرد کاربر کنترل می کند.

از نظر فنی، HTML و CSS زبان های برنامه نویسی نیستند، بلکه ساختار محتوای صفحه و اطلاعات مربوط به سبک است. در حالی که JavaScript یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر منطق است.

بیایید به بررسی جوانب منفی و مثبت HTML بپردازیم تا بهتر بتوانیم آنرا متمایز کنیم.

مثبت

  • نیاز به تهیه نسخه پشتیبان کمتری دارید و از آنجایی که سایتهای HTML ثابت به روز نمی شوند، شما فقط باید هر بار که تغییر ایجاد کردید، یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • هنگام استفاده از HTML برای وب سایت خود، تقریباً باید همه چیز را در وب سایت خود کنترل کنید. از آنجا که وب سایت خود را از هسته با استفاده از یک زبان نشانه گذاری می سازید، دسترسی و اصلاح کد ساده تر از وردپرس است. این باعث می شود هنگام ادغام برخی از ویژگی های اضافی دیگر، انعطاف پذیرتر شود. به عنوان مثال، در حالی که وردپرس از افزونه های schema استفاده می کند، می توانید به راحتی از طریق کد، از یک نشانگر طرحواره استفاده کنید.
  • وب سایت های HTML از منابع کمتری استفاده می کنند. این برنامه می تواند روی یک سرور ارزانتر با منابع کمتری اجرا شود، زیرا برخلاف وردپرس، نیازی به سرورهای PHP یا MySQL ندارد.

منفی

  • برای بروزرسانی و ایجاد تغییرات در سایت باید برنامه نویسی بلد باشید.

اگر می خواهید وب سایت خود را با استفاده از HTML بسازید، هزینه نگهداری بالایی در انتظار شماست. اگر توانایی کد نویسی ندارید، برای ایجاد تغییرات یا انجام به روزرسانی ها باید به یک برنامه نویس هزینه بپردازید اما در وردپرس می توانید به سادگی و بدون هیچ کمکی این کار را انجام دهید. با توجه به این موضوع، هزینه یک وب سایت HTML می تواند خیلی بیشتر از وب سایت وردپرس باشد.

از بین وردپرس و HTML کدام یک را باید انتخاب کرد؟

خب، پس از یادگیری هر دو جوانب مثبت و منفی وردپرس و HTML ، آیا ایده واضح تری دارید که کدام یک برای طراحی وب سایت شما بهتر است؟

اگر سایت شما به هیچ به روزرسانی، تغییرات منظم یا هرگونه محتوای اضافی نیاز ندارد، HTML گزینه بهتری است زیرا باعث می شود وب سایت شما سریعتر عمل کند.

اما اگر می خواهید وب سایت خود را رشد دهید و مرتباً آن را به روز کنید، وردپرس بهترین انتخاب است. چرا؟

با وردپرس می توانید وب سایت خود را خودتان مدیریت کنید، حتی بدون هیچ دانش قبلی. همچنین می توانید هر زمان که بخواهید، محتوا و صفحات مورد نیاز خود را با چند کلیک ایجاد کنید. علاوه بر این، افزونه های زیادی وجود دارد که می توانید عملکرد کسب و کار خود را توسعه دهید، به عنوان مثال:

  • وردپرس از نظر سئو دوستانه است، و همچنین به راحتی می توانید با استفاده از یک افزونه سئو وردپرس مانند افزونه Yoast SEO یا افزونه SEOPress، به راحتی آن را بهینه کنید و خیلی زود بهترین جایگاه را در نتایج جستجو بدست آورید.
  •  اگر قصد راه اندازی سایت فروشگاهی را دارید، به راحتی آن را با استفاده از افزونه های تجارت الکترونیک، مانند افزونه ووکامرس مدیریت کنید.
  •  و بسیاری از ویژگی های دیگر …

چطور باید شروع کرد

قبل از هر چیزی باید بدانید که به صورت کلی وردپرس و HTML اصلا با هم قابل مقایسه نیستند و وردپرس با اخلاف زیاد قدرتمندترین سایت ساز دنیاست.

اگر قصد راه اندازی سایت با وردپرس را دارید به راحتی می توانید یک قالب وردپرس مناسب با کسب و کار خود را انتخاب کنید، لازم به ذکر است که تمام قالب های وردپرس دارای بسته آسان نصبی هستند به این معنی که شما بدون هیچ زحمتی می توانید یک سایت کاملا آماده با سلیقه خود داشته باشید. در صورت نیاز برای انتخاب یک قالب وردپرس مناسب می توانید مقاله ما را در مورد بهترین قالب وردپرس ببینید.

البته در صورتی هم که بخواهید می توانید همه چیز را به ما بسپارید تا یک سایت فوق حرفه ای با پشتیبانی رایگان مادام العمر در اختیار شما قرار دهیم. برای این کار می توانید به قسمت طراحی سایت ما مراجعه کنید.

اما، اگر می خواهید از یک وب سایت HTML استفاده کنید، باید چیزهای بیشتری از جمله نحوه استفاده از HTML ، CSS ، PHP و JavaScript را قبل از شروع ساخت وب سایت خود بیاموزید.

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *