آموزش کدهای وردپرس, آموزش وردپرس

PHP وردپرس – آشنایی با نحوه استفاده کدهای پی اچ پی در وردپرس

PHP وردپرس

به دنبال درک PHP وردپرس هستید؟ در این راهنما، ما توضیح می دهیم که PHP چیست و چگونه با وردپرس کار می کند. شناخت پی اچ پی و چگونگی ادغام آن با وردپرس به نگهداری سایت، عیب یابی خطاها و  به طور کلی توسعه وردپرس کمک می کند.

PHP وردپرس

PHP چیست؟

PHP، مخفف Hypertext Preprocessor ، یک زبان اسکریپتی است که تقریباً 79% وب از آن استفاده می کند. PHP به شما امکان می دهد بسیاری از کارهای قدرتمند، مانند تعامل با یک پایگاه داده را انجام دهید.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر صفحه PHP چیست؟ را ببینید.

PHP وردپرس

PHP همان چیزی است که به وردپرس قدرت می دهد، زیرا بیشتر فایل های اصلی وردپرس به این زبان نوشته شده اند. اگر به فهرست فایل های وب سایت وردپرس خود نگاه کنید، می بینید که اکثر فایل ها به .php ختم می شوند، به این معنی که فایل PHP است.

بیشتر فایل های PHP وردپرس که در تصویر زیر ذکر شده است برای فعالیت کردن یک وب سایت وردپرس ضروری است.

PHP وردپرس

نحوه کار PHP در وب سایت های وردپرس

بیایید با یک مثال در مورد نحوه استفاده از PHP در وب سایت وردپرس نگاهی بیندازیم. در این مثال، از یک عبارت شرطی استفاده خواهیم کرد تا مشخص شود کاربر وارد سیستم شده است یا خیر:

<?php
if ( true === user_is_logged_in() ) { 
echo 'شما وارد شده اید!';
} else {
echo 'شما وارد نشده اید! لطفا وارد شوید.';
}

حتی اگر هیچ اطلاعی از PHP ندارید، می توانید از این طریق مشخص کنید که کاربر وارد سیستم شده یا وارد سیستم نشده است. ما در کد بالا از یک شرط (if/else) استفاده کرده ایم تا بررسی شود که کاربر وارد سیستم شده است یا خیر. اگر آنها وارد شده اند، پیامی برای استقبال از آنها نمایش  داده می شود و اگر اینگونه نباشد، از آنها خواسته می شود تا وارد سیستم شوند.

PHP و وردپرس

فقط از مثال بالا، متوجه خواهید شد که پی اچ پی در همه جای وردپرس یافت می شود. وردپرس دارای سیستم های فرعی مانند حلقه هایی است که تعداد پست ها برای نمایش را کنترل می کنند. همچنین قلاب هایی را که عملکرد، API ها و قالب ها و افزونه ها را تغییر می دهند، دارد.

PHP وردپرس: فعال کردن حالت اشکال زدایی

وردپرس به صورت پیش فرض هیچگونه خطا / هشداری را که توسط PHP ایجاد می شود نشان نمی دهد. اما وقتی در حال توسعه هستید و می خواهید این فعال شود، باید کد زیر را در فایل wp-config.php که در فهرست اصلی وردپرس است پیدا کنید و آن را تغییر دهید.

define( 'WP_DEBUG', false );

به سادگی در کد بالا false را به true تغییر دهید. حالا تمام خطاها یا هشدارهای پنهان نمایش داده می شوند.

حلقه و پرس و جو

پرس و جو سیستمی است که پستها را برای نمایش در صفحه جمع می کند و حلقه همان چیزی است که از هر پست می گذرد و به ترتیب آنها را نمایش می دهد. در صفحه اصلی، پرس و جو به دنبال جدیدترین پست ها خواهد بود و 10 جدیدترین پست را دریافت می کند. در یک صفحه دسته بندی شده، پرس و جو به دنبال 10 پست جدید از دسته موردنظر است. همچنین می توانید پرس و جو را تغییر دهید و از آنچه برای انجام کار نیاز دارید، استفاده کنید.

بیایید به یک مثال نگاه کنیم:

<?php

if ( have_posts() ) {

$i = 0;

while ( have_posts() ) {

$i++;

if ( $i > 1 ) {

echo '<hr class="post-separator styled-separator is-style-wide section-inner" aria-hidden="true" />';

}

the_post();

get_template_part( 'template-parts/content', get_post_type() );

}

} elseif ( is_search() ) {

?>

<div class="no-search-results-form section-inner thin">

<?php get_search_form( array( 'label' => __( 'search again', 'twentytwenty' ) );

?>

کد با بررسی اینکه آیا عملکرد “have_posts()” داده ای برای حل کردن دارد، شروع می شود.  اگر این کار را انجام دهد، متغیر $i را به 0 تنظیم می کند. سپس حلقه while را اجرا می کند، که یک حلقه است و تا زمانی که شرط صحیح باشد (یعنی داده هایی برای بازگشت دارد) اجرا خواهد شد. ابتدا متغیر $i را با 1 “$i++ افزایش می دهد، سپس یک عبارت شرطی را بررسی می کند که آیا متغیر $i از 1 بزرگتر است یا خیر. در این صورت، HTML را برای جدا کردن پست نمایش می دهد. پس از این کار، پست را با عملکرد “the_posts()” بدست می آورد و محتوای پست را با عملکرد “get_template_part()” نمایش می دهد.

اگر این شرط برآورده نشود، از تابع “is_search” برای تعیین اینکه آیا این جستجو بوده یا خیر استفاده می کند. اگر چنین بود، آنگاه به سادگی HTML را ارائه می دهد و یک تابع “get_search_form()” را اجرا می کند که از کاربر می خواهد دوباره جستجو کند.

 هوک

وردپرس به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا عملکردهای اصلی را تغییر دهند. با این حال، شما نمی خواهید فایل های اصلی را تغییر دهید. بسته به پروژه ای که در حال کار بر روی آن هستید، بعضی اوقات می تواند دشوار باشد، اما این جایی است که قلاب ها برای بازی در می آیند. وردپرس دارای دو قلاب (هوک) اصلی است که برای توسعه استفاده می شوند. این دو قلاب، قلاب اکشن و قلاب فیلتر هستند. قلاب های اکشن به شما امکان می دهد تا کد دلخواه را اضافه کنید، و قلاب های فیلتر به شما امکان می دهد داده ها را قبل از استفاده تغییر دهید.

بیایید wp_footer را با اضافه کردن کد زیر قبل از بسته شدن تگ body قالب، سفارشی سازی کنیم. اگر فایل functions.php قالب وردپرس خود را باز کنید می توانید کد زیر را اضافه کنید.

function ithemes_footer_code() {
?>


<p>This is the footer.</p>

<?php
}
add_action( 'wp_footer', 'ithemes_footer_code' );

// ---- END

// ---- BEGIN
if ( ! function_exists( 'ithemes_custom_length_excerpt' ) ) {
function ithemes_custom_length_excerpt( $length ) {
return 50;
}
}
add_filter( 'excerpt_length', 'ithemes_custom_length_excerpt', 999 );

این کد تابعی از “ithemes_footer_code” ایجاد می کند، که به عنوان یک عملکرد برگشت پذیر مورد استفاده برای عملکرد “add_action()” استفاده می شود.

این عملکرد شامل کدی است که می خواهیم در wp_footer انجام دهیم. برای اولین پارامتر add_action’s ، با ‘wp_footer’ تماس می گیریم که نشان می دهد این کد بر روی فوتر اجرا می شود. پارامتر دوم تابع برگشتی (عملکردی که ما تازه ساخته ایم) است و کد سفارشی را اجرا می کند. این نمونه ای از قلاب اکشن است.

بیایید طول گزیده یک پست را اصلاح کنیم. به صورت پیش فرض، وردپرس 57 نویسه را نشان می دهد اما می توانیم تعداد نویسه ها را کم یا زیاد کنیم:

if ( ! function_exists( 'ithemes_custom_length_excerpt' ) ) {
function ithemes_custom_length_excerpt( $length ) {
return 50;
}
}
add_filter( 'excerpt_length', 'ithemes_custom_length_excerpt', 999 );

ابتدا با نوشتن شرطی برای عملکرد “function_exists()” بررسی می کنیم، عملکردی را که ایجاد می کنیم وجود دارد یا خیر. اگر وجود نداشته باشد، ما عملکرد خود را ایجاد می کنیم و $length آن به عنوان یک آرگومان طول می کشد. سپس مقدار 50 را برمی گردانیم. پس از این، ما تابع “add_filter()” را اجرا می کنیم که می تواند 4 پارامتر را در خود نگه دارد، اما ما فقط از سه استفاده می کنیم. این نمونه ای از قلاب فیلتر است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد قلاب ها، می توانید صفحه هوک وردپرس را ببینید.

به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که این مقاله به شما در آشنایی و درک PHP وردپرس کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *