پایگاه دانش

وردپرس یا برنامه نویسی: کدام یک برای طراحی سایت بهتر است؟

وردپرس یا برنامه نویسی

افرادی که می خواهند طراحی سایت را یاد بگیرند یا افرادی که می خواهند طراحی سایت خود را به شرکت های طراحی سایت بسپارند، این سوال پیش می آید که آیا طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان های برنامه نویسی؟ بسیاری از افراد ترجیح می دهند از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال و غیره در وب سایت خود استفاده کنند. در حالی که بعضی ها هم ترجیح می دهند وب سایت خود را با استفاده از کد نویسی ایجاد کنند. در واقع هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه این مقاله به آن ها می پردازیم.

وردپرس یا برنامه نویسی

طراحی سایت با استفاده از وردپرس

وردپرس چیست؟ وردپرس در ابتدا به عنوان یک پلت فرم وبلاگ نویسی با استفاده از PHP و MySQL (یک سیستم مدیریت پایگاه داده منبع باز) ساخته شد. اما امروزه وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کامل و فراتر از یک پلت فرم وبلاگ نویسی و در عین حال ساده است. می توانید از آن برای ایجاد هر نوع سایتی از جمله سایت های شرکتی، فروشگاهی و … استفاده کنید. به همین دلیل است که بسیاری از افراد (از جمله بسیاری از مشاغل) این نرم افزار قدرتمند و ساده را انتخاب می کنند. به عنوان مثال، وب سایت های سونی، نیویورک پست و NBC با استفاده از وردپرس ایجاد شده اند. در حال حاضر (2022) بیش از 37 درصد از کل وب سایت ها در جهان از وردپرس استفاده می کنند.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

مزایای طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس عبارتند از:

نصب و استفاده آسان حتی برای مبتدیان

با مراجعه به سایت وردپرس و دانلود فایل نصبی آن می توانید تنها با چند کلیک ساده سایت خود را ایجاد کنید. ایجاد صفحات، پست ها و افزودن بسیاری از ویژگی های دیگر نیز آسان است. این یکی از دلایل برتری وردپرس نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا و دروپال است.

بسیاری از قالب های آماده

بسیاری از قالب های آماده و سایت آماده برای سایت های مختلف وردپرس با کاربردهای مختلف را می توان در فروشگاه های آنلاین مانند تم فارست و تم فارس خریداری کرد. به این ترتیب هر زمان که از آن خسته شدید می توانید به راحتی سایت خود را تغییر دهید.

توصیه می شود برای اطمینان از امنیت و عدم وجود کدهای مخرب، قالب وردپرس را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

افزونه های کاربردی

هزاران افزونه وردپرس برای افزودن موارد اضافی به سایت ها وجود دارد. افزونه ها به شما این امکان را می دهند که تا حد امکان سایت خود را شخصی سازی کنید و سایت مورد نظر خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی ایجاد کنید. توصیه می کنیم از افزونه های موجود در مخزن وردپرس استفاده کنید یا از فروشگاه های معتبر خریداری کنید.

انجمن پشتیبانی قدرتمند

همانطور که قبلا ذکر شد، درصد زیادی از تمام وب سایت ها در جهان از وردپرس استفاده می کنند. استفاده زیاد کاربران از وردپرس باعث رشد و شکوفایی جامعه بزرگ آن شده است. هر زمان که در استفاده از وردپرس یا قالب‌ها و افزونه‌های آن مشکل داشتید، می‌توانید کتاب‌های الکترونیکی، وبلاگ‌ها، آموزش‌های آنلاین و انجمن‌های پرسش و پاسخ زیادی را پیدا کنید تا به شما در حل مشکلتان کمک کنند.

بروزرسانی های متعدد

وردپرس یک سیستم متن باز است که بازخورد زیادی از طراحان و توسعه دهندگان وب برای بهبود عملکرد و رفع اشکالات امنیتی دریافت می کند. تیم پشتیبانی وردپرس دائما در حال بررسی بازخوردها و ارائه نسخه های جدیدتر وردپرس است.

معایب طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت با استفاده از وردپرس دارای معایب خاص خود است که عبارتند از:

هزینه های نگهداری بالا

اگر قالب ها و افزونه های موجود پاسخگوی نیاز شما نباشد و برای افزودن امکانات سفارشی به سایت خود به کمک یک برنامه نویس نیاز داشته باشید، هزینه گزافی برای شما در بر خواهد داشت. همچنین ممکن است هنگام بروزرسانی قالب ها و افزونه های وردپرس مشکلات و ناهماهنگی هایی وجود داشته باشد و اگر حرفه ای نیستید باید از متخصص وردپرس کمک بگیرید.

آسیب پذیری

با توجه به متن باز بودن وردپرس، کد آن در دسترس همگان است و اگر فردی بتواند در آن نفوذی پیدا کند، به راحتی می تواند میلیون ها سایت را هک کند. البته این توانایی مختص برنامه نویسان حرفه ای و با تجربه است که سال ها با این سیستم کار کرده اند و با کدهای آن آشنا هستند. به همین دلیل، توصیه می شود همیشه وردپرس خود را به روز کنید تا از آسیب های ناشی از سیستم های قدیمی محافظت کنید.

طراحی سایت با استفاده از زبان های برنامه نویسی

برخی ترجیح می دهند به جای وردپرس ، از سیستم مدیریت محتوای منحصر به فرد خود استفاده کنند. در این روش برنامه نویس با توجه به خواسته ها و نیازهای سایت، صفر تا صد سیستم های مدیریت محتوا و قالب را مطابق با سلیقه مشتری کدگذاری می کند. در ادامه به بررسی طراحی سایت با استفاده از محبوب ترین زبان های وب یعنی پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت می پردازیم.

طراحی سایت با پایتون

پایتون یک زبان تفسیری متن باز است که با کتابخانه های قدرتمند و حرفه ای خود در زمینه طراحی سایت و امنیت سایبری، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، رباتیک و غیره به یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در جهان تبدیل شده است.

فریم ورک های Flask، Bottle، Pyramid، Web2py و Cherrypy از محبوب ترین فریم ورک های توسعه اپلیکیشن های تحت وب پایتون هستند. از زمان معرفی آن در سال 1989، محبوبیت آن افزایش یافت و امروزه جامعه بسیار بزرگی از آن برای توسعه نرم افزارهای وب، دسکتاپ و موبایل استفاده می کند. اگرچه پایتون از PHP سریعتر است، اما از C ++ و جاوا کندتر است. فقدان ویژگی های محافظت شده، خصوصی و عمومی یکی از معایب پایتون است.

طراحی سایت با استفاده از جاوا

جاوا در سال 1991 توسط Oracle معرفی شد و یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی امروزی است. حتی اگر توسعه دهنده یا برنامه نویس نیستید، احتمالاً نام جاوا را بارها شنیده اید. امروزه بیش از 9 میلیون توسعه دهنده و 7 میلیارد دستگاه از جاوا استفاده می کنند. بسیاری از توسعه دهندگان از جاوا به دلایلی مانند امنیت خوب، جامعه پشتیبانی قوی، توانایی استفاده مجدد از کد و مقیاس پذیری بالای آن استفاده می کنند. استفاده از جاوا برای تولید برنامه های پیچیده وب گزینه خوبی است. شما می توانید از jsp برای ادغام کد سمت سرور و سمت سرویس گیرنده استفاده کنید تا برنامه نویسی وب را با این زبان آسان تر کنید.

طراحی سایت با استفاده از جاوا اسکریپت

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت توسط Netscape در سال 1995 با هدف تبدیل صفحات استاتیک به صفحات پویا توسعه یافت. امروزه بسیاری از وب سایت های مدرن از جاوا اسکریپت استفاده می کنند. جاوا اسکریپت در مرورگر کاربر اجرا می شود که سرعت سایت را افزایش می دهد. سهولت یادگیری و سرعت خوب جاوا اسکریپت باعث شده است تا استارتاپ های زیادی از این زبان برای توسعه سایت ها و اپلیکیشن ها استفاده کنند. اگر قصد دارید سایت خود را با استفاده از جاوا اسکریپت توسعه دهید، توصیه می شود از پلتفرم Node.js برای کدنویسی سمت سرور و توسعه برنامه های کاربردی وب استفاده کنید. در این پلتفرم متن باز، از روش غیر انسدادی برای مدیریت ورودی ها و خروجی ها استفاده می شود. مزیت این روش کاهش فشار روی سرور و افزایش سرعت است. NodeJS را می توان بر روی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک پیاده سازی کرد و توسعه برنامه های تحت وب را بسیار ساده می کند.

بالاخره طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان های برنامه نویسی؟

این مقاله طراحی سایت را با استفاده از دو روش، استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس و استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت مقایسه کرده است. روش اول یعنی وردپرس سرعت بالاتری دارد و حتی برای افراد مبتدی و ناآشنا به برنامه نویسی نیز مناسب است. روش دوم معمولا توسط افراد حرفه ای استفاده می شود، از امنیت بالاتری برخوردار است و زمان بیشتری هم صرف می کند. علاوه بر این هزینه آن نسبت به روش اول بیشتر خواهد بود زیرا همه چیز از ابتدا توسط برنامه نویسان حرفه ای نوشته می شود و شما به تنهایی نمی توانید امکانات مورد نظر را به سایت خود اضافه کنید یا طراحی قالب آن را تغییر دهید.

به این ترتیب و به صورت خلاصه با طراحی سایت توسط زبان های برنامه نویسی ،  قالب و سیستم مدیریت محتوای سایت دقیقا مطابق میل شما ساخته می شود و هیچ کد غیر ضروری که سایت را سنگین می کند وجود ندارد. در مقابل شما با وردپرس حتی اگر مبتدی باشید و کمترین بودجه را داشته باشید می توانید سایت موردنیاز خود را راه اندازی کنید.

در واقع هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و می توانید با توجه به نیازهای خود روش مناسبی را برای توسعه سایت در نظر بگیرید.

به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که به سوال خود در مورد استفاده از وردپرس یا برنامه نویسی رسیده باشید. همچنین ممکن است بخواهید آموزش های زیر را هم ببینید:

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *