واژه نامه

CDN چیست؟ راهنمای کامل شبکه توزیع محتوا

CDN چیست؟

CDN مخفف content delivery network به معنای شبکه توزیع محتوا می باشد. شبکه توزیع محتوا (CDN) گروهی از سرورها است که در مکان های مختلف تنظیم می شوند تا محتوای وب را در یک منطقه جغرافیایی گسترده ارائه دهند.

شبکه توزیع محتوا

آنها همچنین “شبکه های توزیع” نامیده می شوند و هدف این است که چندین نقطه حضور (PoP) را در خارج از سرور مبدا ارائه دهند. این وب سایتها را قادر می سازد با استفاده از انجام سریعتر درخواست های کاربر، ترافیک را بهتر مدیریت کنند و یک تجربه کلی رضایت بخش تر را ارائه می دهد.

به عنوان مثال شما هر موقع که از وب سایت فروشگاهی با ترافیک بالا مانند آمازون بازدید می کنید، در واقع از CDN استفاده می کنید. این مراکز داده، بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی کاربران خاص یا سرور اصلی وب سایت، با نزدیکتر کردن مطالب به افراد در سراسر دنیا، سرعت اتصال بازدیدکنندگان به سایت را افزایش می دهد.

با گسترش سیستم های تحویل در یک منطقه بزرگ، وب سایت ها می توانند میزان مصرف پهنای باند و سرعت بارگذاری صفحه را کاهش دهند و ثانیه های گرانبها را از زمان لازم برای رسیدگی به درخواست های متعدد کاربر کوتاه کنند.

درک محتوا

قبل از صحبت بیشتر در مورد تحویل محتوا، باید بدانید که محتوا چیست. این هر عنصر متنی، شنیداری و بصری یک وب سایت است: متن، تصاویر، فایل های صوتی، فیلم ها و موارد دیگر.

دو نوع محتوا وجود دارد: استاتیک و پویا.

وقتی نسخه اصلی (ورودی) آن چیزی است که افراد در صفحه (خروجی) مشاهده می کنند، محتوا به صورت ایستا خوانده می شود. به بیان ساده تر، همچنان یکسان و اصلاح نشده است. سرور داده های یکسانی را به هر کاربر می دهد تا سریعتر تحویل داده شود. فرایند ساده است: یک کاربر از وب سرور درخواست فایل می کند، سرور فایل را می دهد.

محتوای پویا هر محتوایی است که بر اساس ورودی تغییر می کند. بسته به ورودی کاربر، این صفحات شخصی سازی می شوند. یک نمونه از محتوای پویا یک صفحه محصول است که شامل یک نام محصول، توضیحات، قیمت و همچنین تصاویر است. مثال دیگر یک صفحه وب است که اطلاعات مربوطه را نشان می دهد یا تعامل کاربران را ثبت می کند.

CDN چگونه کار می کند؟

برای به حداقل رساندن فاصله بین بازدید کنندگان و سرور وب سایت شما، یک CDN نسخه ذخیره شده از محتوای سایت شما را در چندین مکان جغرافیایی ذخیره می کند. (a.k.a. ، نقاط حضور یا PoP ها). هر PoP شامل تعدادی سرورهای کش است که مسئول تحویل محتوا به بازدید کنندگان در مجاورت آن هستند.

در اصل، CDN مطالب شما را در بسیاری از مناطق به طور هم زمان قرار می دهد، و پوشش عالی را برای کاربران شما فراهم می کند. به عنوان مثال، اگر سرور وب سایت شما در آلمان باشد و شخصی از ایران بخواهد از سایت شما بازدید کند، از طریق یک PoP محلی در ایران محتوا به او تحویل داده می شود.

CDN چگونه کار می کند؟

مزایای استفاده از CDN

مزایای CDN بستگی به اندازه وب سایت شما، موقعیت مکانی آن نسبت به منبع اصلی ترافیک شما و میزان ترافیک دارد. به عنوان مثال، مشاغل محلی که کاربرانی از یک منطقه جغرافیایی کوچک دارند، سودی از CDN نخواهند برد.

اما سایت هایی که ترافیک سنگینی از مناطق مختلف دارند، با CDN می توانند محتوای خود را با سرعت بیشتر به کاربران تحویل دهند.

به صورت کلی استفاده از سرورهای CDN چهار مزیت دارد:

  • کاهش پهنای باند
  • افزایش سرعت
  • بهبود امنیت
  • بهبود توزیع محتوا

سوالات متداول در مورد CDN


چگونه CDN وب سایت من را سریعتر می کند؟

سه روش وجود دارد که یک شبکه توزیع محتوا می تواند سرعت کلی سایت شما را افزایش دهد:

  • با توزیع و ذخیره انواع فایل ها مانند تصاویر، متن و … برای دسترسی سریع تر.
  • با صرفه جویی در پهنای باند و ارائه محتوا از چندین مکان به جای بیرون کشیدن همه آنها از یک سرور.
  • با استفاده از سنبله های ترافیکی در زمان اوج ترافیک، بدون ایجاد اختلال در سرویس

چه نوع وب سایت هایی از CDN سود می برند؟

هر وب سایتی که کاربرانی خارج از موقعیت جغرافیایی سرور خود داشته باشد می تواند از CDN بهره ببرد. همچنین برای وب سایت هایی که حجم ترافیک بالایی دارند مفید است.

آیا CDN ها امن هستند؟

بله. از آنجا که آنها در حاشیه شبکه گسترده تری مستقر شده اند، آنها یک بافر مطمئن بین وب سایت، ترافیک و … فراهم می کنند. از CDN می توان به عنوان حصار امنیتی که محیط شبکه سرور شما را احاطه کرده است، فکر کرد.

آیا CDN ها همان خدمات میزبانی هستند؟

CDN ها به تنهایی میزبان وب سایت نیستند، اما می توانند با استفاده از روش های ذخیره و سایر روش های بهینه سازی برای حفظ پهنای باند، عملکرد سرورهای میزبان را بهبود بخشند. آنها همچنین سرعت را بهبود می بخشند و از بروز مشکلاتی نظیر اختلال در اتصال، نقص های امنیتی و تحویل محتوا جلوگیری می کنند.

آیا CDN ها با دستگاه های تلفن همراه کار می کنند؟

آنها با تمام دستگاه ها از جمله موبایل که به اینترنت وصل می شوند، کار می کنند. (کلیه فرایندها از منبع انجام می شوند)

آیا همه CDN ها یکسان هستند؟

مانند سایر انواع ارائه دهندگان خدمات، همه CDN ها سطح خدمات، مزایا یا قابلیت های یکسانی را ارائه نمی دهند. بعضی از آنها رایگان هستند و برخی پولی هستند. می توانید از خدمات CloudFare دیدن کنید که یکی از بزرگترین ارائه دهندگان CDN در دنیا است.

جمع بندی

هدف هر کسی از راه اندازی سایت به دست آوردن ترافیک بیشتر و مدیریت کارآمد آن است.

تحقیقات نشان می دهد که سرعت سایت بسیار مهم است و حتی تاخیر یک ثانیه ای منجر به کاهش 7 درصدی تبدیل ها، افت 11 درصدی بازدید صفحات و کاهش 16 درصدی رضایت مشتری می شود.

اگر می خواهید حضور موفق تری در وب داشته باشید، یک شبکه تحویل محتوای قابل اطمینان و مقیاس پذیر یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *