فرض کنید شما به عنوان مدیر یک وب سایت یا دیجیتال مارکتر می خواهید بازدید کننده وب سایت خود را افزایش دهید یا به عنوان کسی که فروشگاه اینترنتی دارد، می خواهید برای جذب مشتری بیشتر تبلیغ کنید و در همین راستا اقدام به درج تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبیلغات گوگل، رپورتاژ، ایمیل مارکتنیگ و… می کنید در پایان برای این که دقیق بدانید با کدام روش شما افزایش بازدید یا جذب مشتری بیشتری داشته اید، با چالش روبه رو می شوید که در اینجا لینک UTM به کمک شما می آید.
شاید الان این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که لینک UTM چیست و چه فایده ای دارد یا چطور می تواند این مشکل ما را حل کند؟ پس برای این که بدانید که لینک UTM چیست و چگونه به شما در افزایش جذب بازدید کننده و مشتری کمک می کند؟ و همچنین اینکه چگونه ساخته می شود و چه پارامترهایی دارد، تا انتهای این مطلب با ما در تم فارس همراه باشید.
UTM مخفف چیست؟
لینک UTM به معنای ماژول ردیابی اورچین و مخفف کلمه Urchin Tracking Module می باشد که توسط کمپانی گوگل در سال 2005 خریداری شد و در همان سال گوگل آنالیتیکس را عرضه کرد. و نحوه ایجاد آن به این شکل است که گوگل نرم افزار Urchin کدهای UTM را برای استفاده در برنامه تحلیل آمار وب Urchin خود ایجاد کرد.
لینک UTM چیست؟
اگر بخواهیم به طور بسیار ساده لینک یو تی ام را توضیح دهیم، می گوییم: بخش هایی از کد است که به انتهای لینک URL که شما برای تبلیغات از آن استفاده کرده اید اضافه می شود که می تواند اطلاعات بسیار دقیقی درباره ترافیک ورودی به سایت را به ما بدهد.
کد های UTM همچنین برای مشخص کردن منابع خاص ترافیک به یک وب سایت استفاده می شوند و این کدهای UTM حداقل شامل منبع ترافیک، رسانه و نام کمپین هستند. آنها همچنین ممکن است حاوی عبارات کلیدواژه و شناسه های محتوا باشند.
پیوند UTM هر URL با کد UTM خاص متصل است که به آن پارامتر های UTM گفته می شود. این پارامترهای UTM، می توانند URL شما را شناسایی کنند تا بتوانید هر کلیک و جایی که از آن می آید را ردیابی کنید. همچنین می توانید پارامتر های دیگر از جمله، کمپین، نرخ پرش، صفحات مشاهده شده در هر جلسه و مدت زمان صرف شده در وب سایت خود (یا صفحه لندینگ) را ردیابی کنید.
در صورت استفاده صحیح، کدهای ردیابی UTM یکی از قدرتمندترین ابزارها در جعبه ابزار تجزیه و تحلیل داده شما هستند. این به این دلیل است که کدهای UTM به شما کمک می کنند تا محتوای با عملکرد برتر را بر اساس اهداف بازاریابی خود شناسایی کنید.
در اینجا مثالی از ظاهر UTM آورده شده است.
https://www.yourwebsite.com/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=sale
همانطور که می بینید، پیوند مانند هر پیوند معمولی با وب سایت شروع می شود، سپس کد UTM بعداً اضافه می شود. در این مثال، کدهای UTM پیوندی را از فیس بوک، یک سایت رسانه اجتماعی، برای کمپین فروش ردیابی می کنند.
5 پارامتر لینک UTM چیست؟
پنج نوع پارامتر UTM وجود دارد که به آن برچسب ها یا کد های UTM نیز گفته می شود، برای ردیابی اثر بخشی کمپین های بازاریابی دیجیتال بر اساس نقاط داده خاص استفاده می شود. شما می توانید پارامتر های UTM را به هر ترتیبی در انتهای URL که با علامت سوال و علامت جدا شده است اضافه کنید.
گوگل منبع کمپین، رسانه کمپین و نام کمپین را به عنوان پارامتر های مورد نیاز در تولید کننده کد UTM خود فهرست می کند. مدت کمپین و محتوای کمپین پارامترهای اختیاری UTM هستند.
در اینجا پنج پارامتر UTM شناسایی شده در Google Analytics آمده است:
- منبع کمپین (utm_source): از این پارامتر برای شناسایی منبع ترافیک خود استفاده کنید. این می تواند نام وب سایت، موتور جستجو، نام خبرنامه یا شبکه اجتماعی باشد. مثال: utm_source=google
- کمپین رسانه (utm_medium): از این پارامتر برای شناسایی رسانه مورد استفاده برای اشتراک گذاری و دسترسی به پیوند خود استفاده کنید. این می تواند ایمیل، اجتماعی، هزینه هر کلیک (cpc) یا روش دیگری باشد. مثال: utm_medium=cpc
- نام کمپین (utm_campaign): از این پارامتر برای شناسایی کمپین یا تبلیغات مرتبط با پیوند خود استفاده کنید. این می تواند نام محصول، نوع فروش، نام مسابقه و غیره باشد. مثال: utm_campaign=summer-sale
- اصطلاح کمپین (utm_term): از این پارامتر برای کمپین های جستجوی پولی برای ردیابی کلمات کلیدی مرتبط مبتنی بر تبلیغات استفاده کنید. این به شما کمک می کند تشخیص دهید کدام کلمه کلیدی منجر به بازدید از سایت شده است. مثال: utm_term=camping-gear
- محتوای کمپین (utm_content): از این پارامتر برای تعیین اینکه شخصی روی چه چیزی کلیک کرده است تا به سایت شما برسد، استفاده کنید، زمانی که چندین لینک به یک URL اشاره دارند، مانند یک ایمیل یا در یک صفحه فرود با چندین CTA. این پارامتر همچنین برای تمایز بین تبلیغاتی که به یک URL اشاره می کنند استفاده می شود. معمولاً برای تست A/B و تبلیغات هدفمند محتوا استفاده می شود. مثال: utm_content=cta-bottom
چگونه می توانید کدهای UTM خود را ایجاد کنید؟
می توانید کدهای UTM را به صورت دستی و بدون هیچ کمکی تایپ کنید. با این حال، گوگل یک ابزار مفید Campaign URL Builder را ارائه می دهد که شما را با نحوه ایجاد URL های ردیابی سفارشی راهنمایی می کند. سازنده UTM Google همچنین هر یک از پارامترهای UTM را تعریف می کند، در صورتی که نیاز به رفرش داشته باشید.
توصیه میکنیم قبل از به اشتراک گذاشتن URL خود در پلتفرمهای بازاریابی دیجیتال لینک را کوتاه کنید، زیرا URL های شما می تواند برای کلیک کردن جذابیتی نداشته باشند. ابزار Google’s Campaign URL Builder یکپارچه سازی Bitly را ارائه می دهد.
تفاوت بین bitly link و لینک UTM چیست؟
ممکن است فکر کنید که لینک UTM شبیه پیوند های بیتی است، اما این نادرست است. پیوند های بیتی فقط شبیه پیوند های UTM هستند زیرا ظاهر پیوند اصلی شما را تغییر می دهند.
به عنوان مثال، در اینجا یک مثال از سایت Bitly آمده است:
قبل از:
http://bitly.com/pages/landing/get-enterprise?utm_content=site-enterprise-button&utm_source=organic&utm_medium=website&utm_campaign=null
بعد از:
https://bitly.is/EnterpriseButton
Bitly یک کوتاه کننده لینک URL است. لینک های طولانی را کوتاه می کند تا جذاب تر به نظر برسند بدون اینکه کد موجود در پیوند شما را خراب کند. پیوند های طولانی می توانند بازدیدکنندگان را نگران کنند و احتمال کلیک کردن را کاهش دهند. استفاده از bitly یا سایر کوتاه کننده های URL این نگرانی را کاهش می دهد و زمان قابل توجهی برای دسترسی به صفحه پیوند داده شده اضافه نمی کند.
از طرف دیگر، پیوندهای UTM برای اهداف ردیابی به انتهای URL اصلی اضافه می شوند. آنها URL ها را کوتاه تر نمی کنند، بلکه آنها را طولانی تر می کنند.
اگر به مثال پیوند bitly به بالا بروید، متوجه خواهید شد که اولین پیوند دارای کد UTM در پایان است.
utm_content=site-enterprise-button&utm_source=organic&utm_medium=website&utm_campaign=null
وقتی پیوند URL اصلی را کمی کوتاه می کند، شامل کد UTM می شود. بنابراین، شما همچنان اطلاعات ردیابی را از کد UTM دریافت می کنید، حتی اگر نمی توانید آن را ببینید.
چرا لینک های UTM برای دیجیتال مارکترها مهم هستند؟
لینک های UTM یکی از بهترین روش ها برای افزایش تبدیل و درآمد هستند. با قابلیت ردیابی ترافیک بازدیدکنندگان، می توانید تست هایی را برای مقایسه یک کمپین فروش با کمپین فروش دیگر اجرا کنید.
این تستهای A/B به شما این توانایی را می دهد که به طور مداوم ترافیک، تبدیلها و درآمد خود را بهبود ببخشید. می توانید کپی آگهی، کلمات کلیدی، تصاویر یا ویدیو ها، هر متغیری را که بر اثربخشی کمپین شما تأثیر می گذارد، آزمایش کنید. برای بازاریابی، پیوندهای UTM اطلاعات زیادی را ارائه می دهند که می توانید برای تلاش های کوتاه مدت و بلندمدت بازاریابی از طریق ردیابی UTM و حتی سایر اشکال ردیابی داده ها استفاده کنید.
پارامترهای UTM به شما این امکان را می دهند که تحلیل ترافیک بسیار عمیق تری را انجام دهید. به جای تجزیه و تحلیلی که بازدیدکننده را از یک دامنه خاص نشان می دهد، پیوند UTM به شما امکان می دهد مواردی مانند دامنه، صفحه خاص، تبلیغ خاص یا کمپین کلیک شده و سایر داده ها را ببینید.
اگر از کمپین های بازاریابی چند کاناله استفاده می کنید، پیوندهای UTM فقط یک گزینه نیستند. آنها یک ضرورت هستند در غیر این صورت، ممکن است بدانید که کمپین کلی شما کار می کند، اما متوجه نخواهید شد که کدام جنبه از کمپین در حال انجام کارهای سنگین است و کدام یک ممکن است نیاز به اصلاح بیشتری داشته باشد.
پیوندهای UTM همچنین می توانند برای بازاریابانی که از Google Analytics یا سایر ابزارهای دیجیتال برای تجزیه و تحلیل، بهینه سازی و سایر تست ها و تنظیم دقیق بازاریابی استفاده می کنند، بسیار مهم باشند. بسیاری از ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای انجام کار ارائه پیشنهادات و توصیههای دقیق به دادههای اضافی همراه با کلیک پیوند UTM نیاز دارند.
ردیابی URL های UTM خود در Google Analytics
بعد از اینکه پارامتر های استفاده از لینک های یو تی ام را یاد گرفتید نوبت این است که از فعالیت های این کد ها آگاهی داشته باشید و شما به راحتی می توانید با استفاده ار ابزار Google Analytics فعالیت کد های UTM خود را دنبال کنید.
اگر از قبل حساب Google Analytics ندارید، اولین قدم این است که یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس با استفاده از مطالبی که در این آموزش در تم فارس ارائه دادیم می توانید از داده ها یا ترافیک های ورودی به وب سایت خود مطلع شوید.
به پایان این مقاله رسدیم امیدواریم که پاسخ سوال لینک UTM چیست؟ (کاربرد و راه های ساخت آن) را به خوبی داده باشیم. همچنین ممکن است بخواهید مقاله دیگر ما را در مورد آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس ببینید.