گواهینامه SSL بخش مهمی از ایمنسازی وبسایت شما هستند. آنها دادههای منتقل شده بین وبسایت شما و بازدیدکنندگان شما را رمزگذاری میکنند. این کار اعتماد ایجاد میکند و از اطلاعات شخصی در طول خریدها و سایر تراکنشها محافظت میکند. اما در این مقاله به این میپردازیم که چرا گواهیهای SSL مهم هستند؟ تفاوت بین گواهینامه SSL رایگان و پولی چیست؟ و هرکدام چه مزایا و معایبی دارند؟
چرا گواهینامه SSL مهم است؟
گواهینامه SSL از داده ها و اطلاعات حساس منتقل شده بین بازدیدکنندگان و سایت شما، مانند رمزهای عبور، شماره کارت اعتباری و دادههای شخصی محافظت میکنند.
شما میتوانید به راحتی وبسایتهای ایمن شده با SSL را شناسایی کنید، زیرا URL آنها با HTTPS (به جای استاندارد قدیمی HTTP) شروع میشود. در برخی از مرورگرها، ممکن است نمادی را در نوار مرورگر مشاهده کنید که به شما اطلاع میدهد سایتی که بازدید میکنید ایمن است. نماد گوگل شبیه یک قفل کوچک است.
با این حال، SSLها مزایایی فراتر از مزایای امنیتی را ارائه میدهند، از جمله:
- بهبود بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) و رتبهبندی: گوگل سایتهای دارای SSL را قابل اعتمادتر میداند و تمایل دارد آنها را در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بالاتر رتبهبندی کند.
- بهبود اعتماد بازدیدکنندگان: SSLها همچنین اعتماد بازدیدکنندگان را افزایش میدهند، زیرا ثابت میکند که سایت متعلق به یک کسب و کار قابل اعتماد و مسئول است.
SSLها امروزه بسیار ضروری و مهم هستند، زیرا گوگل سایتهای بدون اتصالات HTTPS را به عنوان سایت ناامن علامتگذاری میکند. اکثر کاربران در سایتی با این نوع هشدارها پرداختی انجام نمیدهند، بنابراین عدم اجرای SSL میتواند به معنای از دست دادن فروش یا کاهش ترافیک برای هر سایتی باشد.
تفاوت بین گواهینامه SSL رایگان و SSL پولی چیست؟
در حالی که هر دو SSL رایگان و پولی اتصال بین بازدیدکنندگان و وبسایت شما را رمزگذاری میکنند، اما این دو تفاوتهای مهمی دارند که در زیر به آن میپردازیم:
1. هزینه
گواهیهای رایگان، خب، رایگان است و هیچ هزینهای برای استفاده از آنها وجود ندارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که تأیید کنید مالک دامنه هستید، که این کار یک فرآیند سریع و نسبتاً ساده است. اما SSL های پولی چون ویژگی های امنیتی قوی را ارائه می دهند بنابراین باید برای آن هزینه کنید.
2. سطوح اعتبار سنجی
تقریباً همه SSLهای رایگان دارای گواهی اعتبار سنجی دامنه (DV) هستند. آنها رمزگذاری اولیه را ارائه میدهند، اما فقط تأیید میکنند که شما مالک دامنه هستید. این سطح پایینترین سطح امنیت و اعتماد را ارائه میدهد.
گواهیهای SSL پولی در انواع اعتبار سنجی مختلفی از جمله اعتبار سنجی سازمان (OV)، اعتبار سنجی توسعه یافته (EV) و Wildcard ارائه میشوند. مثلا در گواهی EV که بسیار معتبر است، نام شرکت یا سازمان را در نوار آدرس خود نشان می دهد و نوار آدرس به رنگ سبز نمایش داده می شود و به همین دلیل بیشتر شرکت ها و سازمان های بزرگ، گواهی های EV را انتخاب می کنند.
3. اعتماد
تفاوت مهم دیگر بین این دو گواهینامه، میزان اعتمادی است که به بازدیدکنندگان سایت شما میدهند. SSLها به عنوان نشانهای هستند که بازدیدکنندگان میتوانند به وبسایت شما اعتماد کنند. این امر به ویژه اگر محصولاتی را میفروشید مهم است، زیرا به این معنی است که شما برای محافظت از اطلاعات شخصی آنها اقداماتی انجام میدهید. اما میزان اعتماد بستگی به سطح اعتبار سنجی دارد که برای آن هزینه میکنید.
یک SSL رایگان نماد قفل و HTTPS را در مرورگر ارائه میدهد که نشان دهنده اتصال ایمن است، اما سطح بالایی از اعتماد را برای مشاغل منتقل نمیکند اما گواهیهای سطح OV و EV پولی میتواند به طور قابل توجهی اعتماد و اعتبار را به ویژه برای سایتهای تجارت الکترونیک یا شرکتها افزایش دهد.
4. ضمانت
میزان حفاظت ارائه شده بستگی به نوع گواهینامه شما دارد. شرکت های ارائه دهنده با گواهینامه SSL پولی، وبسایت شما را گارانتی میکنند، تا در صورت هر گونه مشکل امنیتی از طرف اس اس ال صادر شده، بتوانید خسارت آن را دریافت کنید اما اکثر گواهیهای رایگان هیچ ضمانتی ارائه نمیدهند.
5. پشتیبانی
گواهینامه SSL رایگان معمولاً پشتیبانی مشتری را شامل نمیشوند. با این حال، انجمنهای جامعه یا منابع خودیاری برای کمک به تنظیم SSL شما در دسترس هستند. اما SSL های پولی شامل پشتیبانی فنی هستند که میتواند برای نصب، عیبیابی یا مسائل مربوط به تمدید مفید باشد.
6. مدت زمان
برای اکثر گواهیهای رایگان، این دوره اعتبار سنجی اغلب 30 تا 90 روز است. این میتواند منجر به تمدیدهای مکرر شود که در برخی موارد مدیریت آنها میتواند مشکلساز باشد. در حالی که SSLهای پولی معمولاً برای دورههای 1 تا 3 ساله معتبر هستند که فرآیند تمدید را ساده میکند.
7. قدرت رمزگذاری
گواهینامه SSL رایگان و پولی هر دو قدرت رمزگذاری یکسانی را ارائه میدهند. در بیشتر موارد، این رمزگذاری 128 بیتی یا 256 بیتی است.
مزایا و معایب گواهینامه SSL رایگان و پولی
گواهینامه SSL رایگان و پولی هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آن میپردازیم:
مزایای گواهینامه SSL رایگان
- هزینه: مهمترین مزیت این است که آنها رایگان هستند، و این آنها را به گزینهای عالی برای وبلاگهای شخصی، وبسایتهای کسبوکارهای کوچک یا پروژههای سرگرمی با بودجه محدود تبدیل میکند.
- نصب آسان: بسیاری از میزبانهای وب، فرآیندهای خودکار را برای نصب SSLهای رایگان ارائه میدهند.
- رمزگذاری اولیه: SSLهای رایگان همان سطح رمزگذاری SSLهای پولی را ارائه میدهند و ارتباط امن بین سایت شما و بازدیدکنندگان را تضمین میکنند.
معایب گواهینامه SSL رایگان
- سطح اعتبار سنجی: گواهیهای رایگان فقط اعتبار سنجی دامنه (DV) را ارائه میدهند، که تأیید میکند شما مالک دامنه هستید. آنها سطوح بالاتر اعتماد، مانند اعتبار سنجی سازمان (OV) یا اعتبار سنجی توسعه یافته (EV) را ارائه نمیدهند.
- ضمانت محدود: گواهینامه SSL رایگان معموماً ضمانتهایی را که با گواهیهای پولی ارائه میشوند، شامل نمیشوند.
- دوره تمدید کوتاه: SSLهای رایگان معمولاً باید هر 90 روز یکبار تمدید شوند، که اگر تمدید خودکار را تنظیم نکرده باشید، میتواند دردسرساز شود.
مزایای گواهینامه SSL پولی
- اعتبار سنجی پیشرفته: با SSLهای پولی، میتوانید گواهیهای OV یا EV را انتخاب کنید که بررسیهای دقیقتری را ارائه میدهند. برای مثال، SSLهای EV نوار آدرس سبز رنگی را نمایش میدهند که نام سازمان شما را نشان میدهد و به کاربران اطمینان بیشتری از اصالت وبسایت شما میدهد.
- ضمانت: اکثر گواهیهای پولی با ضمانت همراه هستند و از کسب و کار شما در صورت به وجود آمدن نقص یا مشکلی، محافظت میکند.
- پشتیبانی و اعتماد: گواهینامه SSL پولی معمولاً شامل پشتیبانی فنی برای کمک به نصب، تمدید یا عیبیابی هستند. این گواهینامه همچنین باعث افزایش اعتماد بازدیدکنندگان به سایت شما می شود، که میتواند منجر به نرخ تبدیل بالا در وب سایت شما می شود.
- دوره تمدید بیشتر: SSL پولی را میتوان برای یک سال یا بیشتر خریداری کرد، که نیاز به تمدیدهای مکرر را کاهش میدهد و اطمینان میدهد که سایت شما در طول زمان ایمن میماند.
معایب گواهینامه SSL پولی
- هزینه: باتوجه به امنیت، اعتماد و اعتبار بالایی که این گواهینامه برای سایت شما ایجاد می کند، شما باید آن را خریداری کنید.
به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم که پاسخ سوال “ تفاوت گواهینامه SSL رایگان و SSL پولی چیست؟” را به خوبی گرفته باشید، همچنین ممکن است بخواهید مقاله ی آموزش انتقال وردپرس از HTTP به HTTPS | فعال سازی ssl را هم ببینید.