در حالی که سئوی داخلی تضمین میکند که وبسایت شما برای موتورهای جستجو و کاربران بهینه شده است، سئوی خارجی به ایجاد اعتبار، شهرت و دید وبسایت شما در سراسر وب کمک میکند. در این مقاله به این می پردازیم که سئو خارجی یا سئو آف پیج چیست؟ چرا سئو خارجی اهمیت دارد؟ و مهم ترین تاکتیک های سئو خارجی چیست؟
سئوی خارجی یا سئو آف پیج چیست؟
سئوی خارجی شامل اقداماتی خارج از وبسایت شما است که هدف آن بهبود رتبهبندی موتورهای جستجو است. به زبان ساده، سئوی خارجی به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند دیگران در مورد محصول، خدمات یا وبسایت شما چه فکری میکنند.
چرا سئوی خارجی مهم است؟
به دلایل زیر سئو خارجی اهمیت زیادی دارد:
- بهبود رتبهبندی موتورهای جستجو: با استفاده از تکنیک های سئوی خارجی، به ویژه بکلینکها از وبسایتهای معتبر و مرتبط، وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو رتبه بالاتری را کسب می کند.
- افزایش بازدید وبسایت: تکنیکهای سئوی خارجی، مانند بازاریابی رسانههای اجتماعی و ارتباط با اینفلوئنسرها، میتوانند به طور قابل توجهی، دسترسی و بازدید وبسایت شما را گسترش دهند.
- ایجاد اعتبار آنلاین: با پاسخگویی و رسیدگی فعال به دغدغه ها و نیازهای مشتریان، میتوانید اعتماد و اعتبار را با موتورهای جستجو و کاربران ایجاد کنید، که منجر به رتبهبندی بالاتر توسط موتورهای جستجو و افزایش شناخت برند وب سایت شما میشود.
- افزایش تعامل کاربر: حضور شما در رسانه های اجتماعی باعث می شود که کاربران به طور فعال با محتوای شما تعامل کنند و محتوای شما را با دیگران به اشتراک بگذارند و در نتیجه بازدید و نرخ تبدیل در سایت شما افزایش پیدا می کند.
تفاوت سئوی داخلی و سئوی خارجی چیست؟
سئوی داخلی و سئوی خارجی هر دو برای بهینه سازی موتورهای جستجو ضروری و مهم هستند. در اینجا مقایسهای بین این دو ارائه میشود:
سئوی داخلی
- تمرکز بر بهینهسازی عناصر درون وبسایت شما، مانند محتوا، تگهای عنوان، URLها، سرصفحهها، میزبانی بهینهسازی شده برای سئو و لینکدهی داخلی.
- شامل تحقیق کلمات کلیدی و بهینهسازی صفحه برای همسو کردن محتوای وبسایت شما با جستجوهای کاربران است.
- هدف سئو داخلی بهبود تجربه کاربری، خوانایی و ارتباط صفحات وب شما است.
- به موتورهای جستجو کمک میکند تا زمینه و هدف محتوای وبسایت شما را درک کنند.
سئوی خارجی
- تمرکز بر فعالیتهای خارج از وبسایت شما برای افزایش دید و اعتبار آن.
- شامل لینکسازی، بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی محتوا، ارتباط با اینفلوئنسرها، مدیریت اعتبار آنلاین و تبلیغ برند است.
- با کسب بکلینکهای با کیفیت بالا از منابع معتبر، اعتبار و محبوبیت وبسایت شما را افزایش میدهد.
تکنیک های سئو خارجی یا سئو آف پیج:
در این بخش مهم ترین تکنیک های سئو خارجی که برای رشد کسب و کار آنلاین شما ضروی و مهم است، آورده شده است:
1. لینکسازی (بکلینکها)
لینکسازی، مهمترین تکنیک سئوی خارجی برای هر وبسایتی است که قصد دارد در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بالاتری کسب کند.
بکلینکها عامل شماره یک سئوی خارجی برای گوگل هستند و همانطور که در بالا بحث شد، گوگل تمایل دارد به سایتی که تعداد بکلینکهای بیشتری دارد، رتبه بالاتری بدهد.
بک لینک ها از دو روش به دست می آیند:
1. لینکهای طبیعی: اینها بکلینکهایی هستند که به صورت ارگانیک و بدون انجام هیچ کاری دریافت میکنید. به عنوان مثال، وبسایت دیگری به شما لینک میدهد زیرا صفحه شما را به عنوان یک منبع ارزشمند و مفید برای تکمیل اطلاعات به مخاطبان در نظر می گیرد. گوگل چنین لینکهایی را بسیار ارزشمند میداند زیرا نشان دهنده اعتماد و اعتبار وب سایت شما است.
2. لینکهای دستی: اینها بکلینکهایی هستند که از طریق بازاریابی دیجیتال یا تبلیغات آنلاین ایجاد میکنید. این شامل تماس با یک وبسایت برای لینک دادن به شما یا درخواست از یک اینفلوئنسر برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما است.
نکته: هنگام ایجاد بک لینکهای معتبر و مرتبط، استراتژی لینکسازی شما باید با دستورالعملهای لینکسازی موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل مطابقت داشته باشد.
2. بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام، توییتر، یوتیوب، آپارات، فیس بوک و لینکدین، بهترین مکانها برای برندسازی و تبلیغات به حساب میآیند.
شما در شبکه های اجتماعی با تولید محتوای با کیفیت که به دغدغه ها و مشکلات مخاطبان پاسخ بدهد، می توانید اعتماد و اعتبار زیادی برای وب سایت خود کسب کنید و احتمال به اشتراک گذاشتن و لینک دادن به آن توسط دیگران را افزایش میدهید.
2. پست مهمان
پست مهمان یک تکنیک محبوب سئوی خارجی برای نوشتن و انتشار محتوا در وبسایت یا وبلاگ شخص دیگری است. این شامل همکاری با سایر صاحبان وبسایت یا وبلاگنویسان برای به اشتراک گذاشتن مقالات یا پستهای ارزشمند و مرتبط با مخاطبان آنها است.
با ارائه محتوای ارزشمند، میتوانید تخصص خود را به نمایش بگذارید و بازدیدکنندگان جدیدی را به سایت خود جذب کنید و مهمتر از همه، پست مهمان فرصتی برای ایجاد بکلینکهای با کیفیت بالا به وبسایت شما فراهم میکند.
4. لینکسازی لینکهای شکسته
لینکسازی لینکهای شکسته یک استراتژی مهم سئو خارجی است که در آن لینکهای شکسته را با لینکهای سالم و فعال جایگزین می کنند و این به کاهش تعداد ریدایرکتها و صفحات 404 کمک میکند و در نتیجه تجربه کاربری بهتری را به همراه دارد.
شما می توانید لینک های منسوخ شده یک وب سایت رقیب را پیدا کنید و به او پیشنهاد دهید که به جای آن صفحهی قدیمی به صفحه شما در همان موضوع بک لینک دهد.
5. سئوی محلی
سئوی محلی به گوگل کمک می کند تا بفهمد کسب و کار شما کجاست، چه چیزی ارائه می دهید و چقدر قابل اعتماد هستید. این کار رتبه شما را در نتایج جستجوی محلی بهبود میبخشد و به نفع هر کسبوکاری که محصولات فیزیکی یا خدماتی در مناطق جغرافیایی خاصی ارائه می دهد.
6. اینفلوئنسر مارکتینک
بازاریابی اینفلوئنسری (Influencer Marketing) به فرایند یا عملیاتی گفته میشود که اینفلوئنسرها در جهت حمایت از شما انجام میدهند و برندتان را به دیگران معرفی میکنند. اینفلوئنسرها، محصولات یا خدمات برند را از طریق رسانه های مختلف مانند اینستاگرام و یوتیوب تبلیغ می کند. انجام این عمل، آگاهی از برند را به دنبال داشته و احتمال تبدیل شدن مخاطبان به مشتری را افزایش میدهد.
7. تغییر کاربری محتوا (Repurposing Content)
تغییر کاربری محتوا یک تکنیک سئوی خارجی است که شما با تبدیل محتوای موجود به فرمتهای جدید، میتوانید مخاطبان بیشتری را جذب کنید و فرصتهای جدیدی برای لینکسازی ایجاد کنید.
در اینجا چند روش برای تغییر کاربری محتوا آورده شده است:
- پستهای وبلاگ را به اینفوگرافیک تبدیل کنید: اینفوگرافیکها از نظر بصری جذاب هستند و به راحتی به اشتراک گذاشته میشوند. میتوانید نکات کلیدی پستهای وبلاگ خود را به اینفوگرافیکهای جذاب تبدیل کنید و آنها را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و سایتهای اشتراکگذاری اینفوگرافیک به اشتراک بگذارید.
- پستهای وبلاگ را به ویدیو تبدیل کنید: ویدیوها بسیار جذاب هستند و میتوانند مخاطبان بیشتری را جذب کنند. میتوانید نکات کلیدی پستهای وبلاگ خود را به ویدیوهای کوتاه تبدیل کنید و آنها را دراینستاگرام، یوتیوب و سایر پلتفرمهای ویدیویی به اشتراک بگذارید.
- پستهای وبلاگ را به پادکست تبدیل کنید: بسیاری ازمردم، صدا را به متن ترجیح می دهند زیرا برای آنها راحت است. اهمیت پادکستها در این است که شما میتوانید در هر جا و مکانی به آن گوش دهید و از مباحث آن لذت ببرید.
- پستهای وبلاگ را به کتابهای الکترونیکی تبدیل کنید: کتابهای الکترونیکی یک راه عالی برای ارائه اطلاعات عمیق به مخاطبان شما هستند. میتوانید مجموعهای از پستهای وبلاگ مرتبط را به یک کتاب الکترونیکی جامع تبدیل کنید و آن را در وبسایت خود یا از طریق پلتفرمهای دیگر به اشتراک بگذارید.
8. نظر دادن (Commenting)
نظر دادن در وبلاگها و سایتهای مرتبط با حوزه کاری شما میتواند یک تکنیک سئوی خارجی موثر باشد. ارائه نظرات ارزشمند و مرتبط، به کاربران نشان می دهد که شما تخصص و دانش خوبی در این زمینه ها دارید و از این طریق آنها تشویق می شوند که به سایت شما بیایند.
نکته: از نظرات اسپم یا تبلیغاتی خودداری کنید چون برخلاف دستورالعمل های موتورهای جستجو است.
به پایان این مقاله رسیدیم، امیدواریم این مقاله اطلاعات کامل و جامعی در پاسخ سوال “سئو خارجی یا سئو آف پیج (Off-page SEO) چیست؟” به شما داده باشد. همچنین ممکن است بخواهید مقاله آموزشی بک لینک در سئو چیست و مزایای بک لینک چیست؟ را هم ببینید: