آموزش بازاریابی اینترنتی و آنلاین, بازاریابی اینترنتی, بازاریابی تبلیغات اینترنتی, بازاریابی محتوا, سئو وردپرس

با این فرمول های تولید محتوا پادشاه وب شوید! (راهنمای کامل)

فرمول های تولید محتوا

شما هم می توانید به یک فوق ستاره تولید محتوا تبدیل شوید تا هر محتوایی که تولید میکنید اثری ماندگار و ارزش آفرین شود و به راحتی آن را تبدیل به ثروتی بی پایان کنید. همه چیز به قدم اول و تصمیم همین لحظه شما بستگی دارد. ما در این مقاله از تم فارس جامع ترین آموزش تولید محتوا که تا حالا در وب انتشار یافته است را منتشر می کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما باشید که به صورت پلکانی همه چیز را برای شما توضیح می دهیم.

فرمول های تولید محتوا

«با این آموزش تولید محتوا یک شبه راه صد ساله بروید»

در دنیای جدید اگر دوست دارید پادشاهی کنید باید مهارت تولید محتوا را یاد بگیرید!

اگر کتاب جالب و آموزنده ” ذهن کامل نو ” نوشته دانیل ه. پینک را خوانده باشید، میدانید که او در این کتاب در مورد گذر از عصر اطلاعات به عصر مفهومی و تغییر روند پولسازی مهارت ها و کسب و کارها نظر جالبی دارد.

او اعتقاد دارد که سالهای سال بود که دنیا به افراد مغزِ چپ، مانند برنامه نویسان و کدنویسان و حقوق دانان و مهندسان تعلق داشت و آنها بودند که در عصر اطلاعات، پادشاهی می کردند و حقوق ها و درآمدهای آنچنانی داشتند.

اما باید این واقعیت را باور کنیم که چه بخواهیم چه نخواهیم دنیا در حال گذر از عصر کدها و اطلاعات به سمت یک عصر مفهومی و حسی است. عصری که در آن کلیدهای قلمرو پادشاهی دست به دست می شود و به افرادی با مغز راست یا افرادی تعلق میگیرد که سازندگان معنا و حس خوب در دیگران هستند.

جالب است که در این عصر مفهومی جدید، کسب و کارها و مهارت هایی رو آمده اند که در گذشته نه تنها به آنها اهمیتی داده نمی شد بلکه هیچ کسی آنها را به عنوان یک شغل و منبع درآمد قبول نداشت و در عصر اطلاعات افرادی که این مهارت ها و استعدادها را داشتند دچار تنگنا و انزوا بودند، از جمله نویسندگان، هنرمندان، طراحان و…

اما بلعکس در دنیای مفهومی، یعنی دنیای این روزهای ما، بزرگ ترین ثروت سازان دنیا برندها و افرادی هستند که روی قلب و احساس مخاطب تاثیر میگذارند و در کارشان هنر و خلاقیت و مفهوم بالایی دارند.
و بدون شک یکی از مهارت ها و شغل هایی که در دنیای جدید ثروت ساز و به صورت خارق العاده ای پرطرفدار است، تولید محتوا می باشد.

E=mc2 در تولید محتوا و کپی رایتینگ!

مهم ترین معادله اینشتین یعنی E=mc2 در عین سادگی توانست تحول بزرگی در جهان و درک ما از آن به وجود بیاورد. انسان ها با به کارگیری آن توانستند مسیرهای ناشناخته ای را کشف کنند و به نتایج شگفت انگیزی برسند.

فرمول های تولید محتوا هم قطعا نه در حد این فرمول انیشتین، بلکه فقط به علت ذات فرمول بودن شان در حین سادگی می توانند شگفتی های عجیب و غریبی در تولید محتوا ایجاد کنند و مسیرهای جدیدی پیش روی شما باز کنند.

شما با قرار دادن اطلاعات مورد نظر خودتان در فرمول ها می توانید در سریع ترین زمان ممکن، بدون تلاش بیش از حد، بهترین نتیجه را بگیرید و در مهارت تولید محتوای خود تحولی شگفت انگیز ایجاد کنید.

چرا همیشه آدم ها دوست دارند از الگوها یا فرمول ها استفاده کنند؟

چون می دانند که نتیجه ای نسبتا مشخص و مثبت دارد.

در کپی رایتینگ و تولید محتوا نیاز ندارید دوباره از اول چرخ را اختراع کنید بلکه فقط باید آپشن های مختلف به آن اضافه کنید.  چیزهایی که سالها استفاده شده اند و جواب داده اند قطعا می توانند در این زمان هم استفاده شوند و دقیقا نتیجه مثبتی بدهند.
کپی رایتینگ یک خصیصه ارثی نیست که شما یا استعداد آن را دارید و در ژن شما هست یا نیست و باید برای همیشه قید کپی رایتینگ را بزنید .
دقیقا بر عکس، کپی رایتینگ و تولید محتوای حرفه ای یک فرمول ها و ترفندهای مشخصی دارد که با به کارگیری آنها در زمان نوشتن محتوا می توانید به نتایج دلخواه و مورد نظرتان برسید.

فرمول های کپی رایتینگ دقیقا به همین حد ساده و موثر هستند.

شما به ژن خوب کپی رایتینگ! یا سال ها مطالعه بی وقفه برای یادگیری تولید محتوا و کپی رایتینگ نیاز ندارید، فقط کافی است اصول اولیه و فرمول های کاربردی آن را بلد باشید و سعی کنید به صورت رورانه آنها را در محتوا نویسی به کار بگیرید تا در ذهن تان هک شود.

مشخصا یکی از سریع ترین راه های موفقیت در هر کاری از جمله کپی رایتینگ و تولید محتوا ، الگوبرداری از فوق ستاره های تولید محتوا و به کار بردن نظرات و نکته ها و فرمول هایی است که آنها گفته اند.

بهترین روش خواندن فرمول های تولید محتوا در این مقاله

بهترین روش برای خواندن این مقاله، آهسته خواندن آن است. شما این آموزش جامع را نباید فقط یک بار بخوانید و بیخیال آن شوید! بلکه باید این فرمول ها در زمان تولید محتوا مدام جلو چشم شما باشد تا بعد از مدتی کاملا ملکه ذهن شما شود.

این آموزش قرار نیست معجزه کند و شما را یک شبه به یک فوق ستاره تبدیل کند، بلکه فقط میخواهد کار شما را راحت تر کند و به جای اینکه شما مجبور باشید ساعت ها وقت صرف کنید و سایت های موفق را بگردید و ببینید که آنها از چه فرمولی استفاده کرده اند، در عوض ما به جای شما در تم فارس این کار را کرده ایم و بهترین و پر کاربردترین الگوها و فرمول ها را پیدا کردیم و برای شما در این مقاله آورده ایم.
و بهترین راه استاد شدن در به کارگیری این فرمول ها این است که هر بار در تولید محتوا یکی از آنها را به کار بگیرید و ببینید چه نتیجه ای میگیرید و کدام یک از آنها بیشتر نسبت به حوزه کاری و کسب و کار مد نظر شما جواب می دهند.

قطعا هیچ نتیجه مثبتی نمی گیرید اگر….

خواندن این مقاله بدون اجرای فرمول ها قطعا هیچ نتیجه مثبتی برای شما ندارد. افراد زیادی هستند که این مقاله را می خواند ولی افراد کمی دقیقا این فرمول ها را اجرا میکنند و حاضرند برای رسیدن به جایگاهی که آرزویش را دارند کمی تلاش کنند و قطعا همین افراد هستند که می توانند از فرمول های این مقاله نتیجه ای که میخواهند را بگیرند.

چرا این آموزش برای مدیران کسب و کارها می تواند مفید باشد ؟

چون کسب و کار ما هر چیزی که هست برای زنده ماندن نیاز به تولید محتوای حرفه ای دارد همه ما می دانیم که این روزها کلید اصلی موفقیت کسب و کارها و به دام انداختن مخاطب در قلاب خودشان فقط و فقط یک عبارت دو حرفی به نام “محتوای جذاب ” است که بر عکس دو حرف بودن و راحت بیان شدن بسیار کار سخت و وقت گیری است.

محتوای جذاب باعث:

  • افزایش ترافیک ارگانیک سایت
  • افزایش فروش سایت
  • تبدیل مشتری به مشتری وفادار
  • بهبود سئو و رتبه سایت در گوگل

و همه اینها یعنی موفقیت در کسب و کار و ثروتمند شدن …

با محتوا نویسی هوشمندانه و حرفه ای می توانید در تعامل با مخاطب خودتان باشید، با او حرف بزنید، به حرف هایش گوش کنید و خلاصه یک ارتباط دو طرفه و دوستانه با مخاطب برقرار کنید و در نهایت کسب و کار خود را رونق دهید و فروش کسب و کارتان را افزایش دهید.

فرمول های تولید محتوا

فرمول های تولید محتوا برای عنوان نویسی

یک گزارش آماری در خصوص رفتار مخاطب ها این طور نشان داده است که افرادی که فقط عنوان مقالات را می خوانند ، 5 برابر بیشتر از افرادی هستند که متن مقاله را می خوانند.

5% از کل بازدید های یک صفحه فقط در همان چند ثانیه جلب توجه اولیه جذب محتوا شده اند و خواندن را ادامه داده اند.

پس قلاب شما در همان ابتدا یا انقدر سریع و قوی است که مخاطب را به دام می اندازد و ممکن است تا انتها مقاله یا محتوای شما را بخواند یا همان ابتدا صفحه شما را می بندد و کل محتوای شما اصلا خوانده نمیشود.

پس یا باید همان لحظه اول مخاطب را جذب کنید یا برای همیشه ترافیک ارگانیک و با کیفیت برای سایت تان را ببوسید و بگذارید کنار.

همه ما می دانیم که مخاطب این روزها محتوا را Skim می کند ( یعنی دقیقا مثل خامه گرفتن از شیر! فقط نکات خاص و مهم را می گیرد و یک اسکن کلی از مطلب در ذهن اش میگیرد نه اینکه واو به واو محتوا را بخواند )

علاوه بر این با این حجم از محتوایی که روزانه در دنیای وب منتشر می شود و از طرف دیگر ما هم مجبور هستیم به خاطر باکیفیت بودن و جامع بودن محتوا و همین طور سئو بهتر سایت محتواهای طولانی بنویسیم، با این شرایط جذب مخاطب برای خواندن کل محتوا و یا حداقل همان Skim کردن اصلا کار راحتی نیست.

شما قطعا نمی توانید 3000 کلمه همین طوری پرتاب کنید و توقع داشته باشید مخاطب زمان زیادی را در صفحه شما بگذراند و یا باز هم به سایت شما سر بزند پس تنها راه جذب مخاطب در این شرایط استفاده از ترفندهای کپی رایتینگ است.

پس اگر شما بتوانید یک عنوان خارق العاده و منحصر به فرد بنویسید چندین قدم جلوتر هستید و می توانید امیدوار باشید که قدم اول در جذب مخاطب و ترغیب او به خواندن محتوا را درست برداشته اید .

پس شکی نیست که عنوان ها مهم ترین قسمت تولید محتوا برای مقالات، ایمیل و حتی صفحات فروش ما هستند .

برای موفقیت در هر کدام از این قسمت ها باید برای عنوان نویسی جذاب و تاثیر گذار وقت بگذاریم.

ولی گاهی ممکن است به شدت برای تولید محتوا و انتشار آن در سایت مان وقت کم داشته باشیم و نتوانیم مثلا 20 عنوان بنویسیم و از بین آنها 5 تا انتخاب کنیم ، بعد 3 تا و بعد به عنوان نهایی برسیم و بعد هم شروع کنیم به زدن شاخ و برگ های اضافی و هرس کردن آن و در نهایت بعد از گذاشتن زمان مناسب به یک عنوان دلچسب و جذاب برسیم .

در این زمان بهتر است کمی هوشمندانه رفتار کنیم و از الگوها یا فرمول های از پیش نوشته شده استفاده کنیم و مطابق آنها پیش برویم تا هم عنوان جذاب و عالی داشته باشیم و هم وقت کمتری صرف کنیم.

این فرمول ها دقیقا مانند فرمول های ریاضی و فیزیک کار ما را راحت تر میکنند و ما را زودتر به نتیجه دلخواه می رسانند.

و برخلاف باور عمومی موفق ترین عنوان ها که منجر به افزایش فروش های شگفت انگیز شده اند عموما عنوان های خلاقانه نبودند بلکه بیشتر عنوان های هوشمندانه با الگوی مشخصی بوده اند.

این مورد توسط چیپ هیث و دن هیث در کتاب « ایده عالی مستدام » طبق یک تحقیق مفصلی بررسی شد و مشخص شد که اتفاقا برعکس تصور ما، در واقعیت عنوان هایی برنده هستند و فروش بیشتری ایجاد کرده اند که طبق یک الگوی مشخصی پیش رفته اند و خیلی خلاقانه هم نیستند! از بین 200 تبلیغ موفق که در یک بررسی جزو بهترین ها بودند آنها توانستند 89% از این تبلیغات را در 6 دسته یا قابل مشخص قرار بدهند اما نکته جالب این بود که 200 تای بعدی این تبلیغات که به نوعی ناموفق بودند و اتفاقا اکثر آنها هم به میزان زیادی خلاقانه نوشته شده بودند آنهایی بودند که هیچ دسته بندی و فرمول مشخصی نداشتند.

این خبر برای بسیاری از ما خبر خوبی است چون نشان می دهد برای اینکه یک کپی رایتر حرفه ای و پولساز شویم نیازی نیست نینجا یا قهرمان نویسندگی و خلاقیت در نویسندگی باشیم، بلکه فقط کافی است یک سری فرمول های مشخص و اثبات شده را بلد باشیم و به کمک آنها موفق ترین عنوان ها را در تولید محتوا و کپی رایتینگ بنویسیم.

الگوی عنوان نویسی برای صفحات لندینگ پیج برای افزایش میزان نرخ تبدیل

1. Testimonial: از توصیه مشتریان راضی یا افراد مشهور و معتبر در زمینه کاری خودتان به صورت نقل قول در عنوان استفاده کنید.

استفاده از توصیه مشتریان در عنوان

  • قرار نیست همیشه دنبال اختراع چرخ از ابتدا باشید!

در تولید محتوا و کپی رایتینگ هم می توانید با کمی هوشمندی و مثلا با استفاده از نظر خود مشتری ها در عنوان، یک عنوان کلیک خور و پولساز برای صفحه لندینگ پیج یا ایمیل و… بسازید.

Laura Roeder به کمک نظر مشترکین خوشحال و راضی خودش یعنی:

  • « شما تنها خبرنامه ای هستید که من برای خواندن آن لحظه شماری میکنم » و استفاده از آن در عنوان یک لندینگ پیج توانست 24% نرخ تبدیل را افزایش بدهد .

یا برند Basecamp به کمک تغییر یک لندینگ پیج عادی به صفحه ای که از نظرات یک مشتری واقعی استفاده کرده بود توانست 5% نرخ تبدیل را افزایش بدهد.

البته گاهی اوقات محصول یا خدمات ما به نحوی است که مشتریان تمایلی به صحبت کردن در مورد نتایج ندارند یا اصلا نمی توانیم به آنها دسترسی داشته باشیم، در این زمان می توانید از جستجو در نظرات مشتریان در شبکه های اجتماعی یا سایت های دیگر استفاده کنید و ببینید آنها مثلا در سایتی مانند دیجی کالا یا سایت هایی مشابه شما در مورد این نوع محصولات یا خدمات چه نظراتی گذاشته اند و از آنها در عنوان نویسی تان استفاده کنید.

این عنوان ها هم برای مقالات وبلاگ و هم خصوصا برای کمپین های ایمیل مارکتینگ و لندینگ پیج ها یا صفحات فرود می تواند عالی باشد و روی مخاطب تاثیر گذار باشد.

چند تا مثال :

  • بهترین گزینه برای خرید بلیط سینما فقط سایت … است
  • بهترین دوره آموزشی که شرکت کردم
  • با خرید این گوشی موبایل نظرم کاملا عوض شد
  • هیچ وقت مثل امروز از خرید یه کفش راضی نبودم

2. Cliffhanger : به مخاطب وعده بدهید که دقیقا با خواندن این مطلب به چه چیزی می رسد اما قطعا برای حفظ کنجکاوی همه چیزهایی که می خواهید به مخاطب بگویید را یکباره در عنوان به مخاطب ارائه نکنید.

وعده های خلاقانه و جذاب برای مخاطب در عنوان

شاید کمی عجیب به نظر برسد اما این نوع عنوان ها که معمولا هم با کلمه « این … » شروع می شود می توانند برای مخاطب بسیار جذاب و تحریک آمیز باشند. به عنوان مثال این نمونه را ببینید :

  • این عکس تولد شگفت انگیز و عجیب، یک تولد خاص را نشان میدهد که در هر 80000 تولد فقط 1 بار اتفاق می افتد

چندین ترفند جذاب و آهن ربایی در این عنوان وجود دارد که معمولا فردی نمی تواند در مقابل آن مقاومت کند : شگفت انگیز و عجیب / خاص / فقط 1 بار اتفاق می افتد.

یا در این مثال خاص از سایت Moz مشخص شد که جایگزینی عنوانی مانند :

  • ببینید که زمانیکه eBay ،Disney و Marriott به سئو نیاز پیدا می کنند چه کاری انجام می دهند به جای عنوان نخ نما و تکراری
  • اگر می خواهید ترافیک و رتبه سایت خودتان را با SEOmoz بهبود دهید ثبت نام کنید

توانست بیش از 1 میلیون دلار درآمد برای این لندینگ پیج داشته باشد.

3. Value Proposition : یک پیشنهاد منحصر به فرد، با ارزش و بسیار خواستنی به مخاطب ارائه بدهید.

ارائه ارزش پیشنهادی در عنوان

ارزش پیشنهادی شما برای مخاطب در عنوان می تواند کاملا مادی و مالی باشد ، مثلا صرفه جویی در هزینه ها و یا مقدار مشخصی پول، و یا ایجاد یک حس خوب در مخاطب باشد.

پس یکی از راه های جذب مخاطب ارائه چیزی منحصر به فرد و بسیار مطلوب برای مخاطب در عنوان است. ارزش ذهنی مشتریان بالقوه خودتان را شناسایی کنید و به مخاطب بگویید که چگونه بهتر، سریع تر و منحصر به فرد تر می توانید آنها را به این ارزش برسانید.

4. Listicle: حتما در عنوان تان از عدد استفاده کنید آن هم بیشتر عدد های فرد (بر اساس تحقیقات Content Marketing Institute استفاده از اعداد فرد میزان کلیک را 20% افزایش می دهد.)

لیست یا Listicle در عنوان

تجزیه و تحلیل های زیادی نشان داده است که لیست ها جزو پر بازدید ترین و پرطرفدارترین عنوان ها و محتواها هستند.

منظور از Listicle ها چه عنوان هایی هستند ؟

عنوان هایی که نشان می دهند مخاطب با لیستی از موارد به درد بخور روبرو است.

مثلا به این عنوان ها نگاهی بیندازید:

  • 5 ترفند کپی رایتینگ که تا به حال کسی به شما نگفته است
  • 9 سوال مهم که آینده مالی شما را متحول میکند
  • 7 نکته مهم در مورد عنوان نویسی در تولید محتوا
  •  و خیلی از موارد دیگر ….

5. How To : پیشنهاد یک آموزش یا راه حل قدم به قدم به مخاطب بدهید

عنوان های How To

عنوان های « چگونه » عنوان هایی شبیه لیست ها هستند و رتبه 3 را در بین پر طرفدارترین و پر بازدید ترین عنوان ها دارند.

البته گاهی تولید کنندگان محتوا به اشتباه این طور برداشت می کنند که الزاما برای موفقیت عنوان شان باید حتما از کلمه « چگونه » در عنوان استفاده کنند اما بیشتر منظور در اینجا استفاده از مفهوم چگونه در عنوان است، نه الزاما استفاده مستقیم از این کلمه .

یعنی اینکه به مخاطب بگوییم که می خواهیم راه هایی را به او یاد بدهیم که بتواند به ثروت بیشتر، اعتماد به نفس بیشتر، شادی بیشتر، نتیجه قطعی و … برسد.

7 فرمول کلاسیک در عنوان نویسی به روش How To یا چگونه …

1. چگونه ….

مثال: چگونه یک عنوان جذاب و درگیر کننده بنویسیم؟

2. چگونه ….. – راهنمای جامع و کامل

مثال : چگونه بهترین عنوان ها را بنویسیم ؟ – راهنمای کامل

3. چگونه …. مانند…..

مثال : چگونه می توانیم مانند تم فارس عنوان های جذاب بنویسیم ؟

4 . چگونه …..( بدون ، اگر ) …….

مثال :چگونه می توانیم بدون داشتن سابقه نویسندگی یک تولید کننده محتوای عالی باشیم؟

5. چگونه از ….. برای ….. استفاده کنیم

مثال :چگونه می توانیم از ابزارهای آنلاین برای عنوان نویسی حرفه ای استفاده کنیم؟

6. چگونه ….. در [ عدد خاص ] قدم ساده ….. انجام دهیم ؟

مثال : چگونه می توانیم با 7 قدم ساده در عنوان نویسی حرفه ای شویم؟

7 فرمول کلاسیک برای عنوان نویسی جذاب به کمک عددها یا لیست ها

1. {عدد} تا از بهترین ….

مثال: 30 تا از بهترین نکات کپی رایتینگ

2. {عدد} دلیل برای

مثال : 82 دلیل برای اینکه شما باید هر روز یک پست وبلاگ بنویسید

3. {عدد} دلیل اینکه چرا…….[ فعل ] …..

مثال : 5 دلیل برای اینکه چرا باید برندها و کسب و کارها این روزها از اینستاگرام استفاده کنن

4. {عدد} اشتباه رایج …. [ مخاطب خاص ] ….

مثال : 3 اشتباه رایج که ممکن است یک وبلاگ نویس در شروع کار مرتکب شود

5. {عدد} نمونه [ صفت ] از ….

مثال : 10 نمونه عالی برای دکمه CTA

6. {عدد} راه برای ……

مثال: 5 راه برای افزایش ترافیک سایت شما

7. {عدد}  نکته برای ……….

101 نکته برای تولید محتوای آنلاین

10 فرمول عنوان نویسی الگو برداری شده از سایت Copyblogger

اگر از عنوان های « چگونه » زیاد استفاده کرده اید و کاملا برای سایت شما تکراری و خسته کننده شده است می توانید از این فرمول های عنوان نویسی پر کاربرد Copyblogger استفاده کنید:

1. چه کسی می خواهد ……..

مثال : چه کسی می خواهد در زندگی استرس کمتری داشته باشد و خوشحال تر باشد؟!

2. رازهای ……….

مثال: رازهای وبلاگ نویسی به روش حرفه ای ها

مثال: راز یک پادکست موفق

3. یک روش برای [ مخاطب خاص ] که کمک میکند تا به [ هدف ] برسد

مثال: یک روش منحصر به فرد برای کمک به وبلاگ نویسان برای تولید محتوای حرفه ای

4. روشی که کمتر کسی آن را می شناسد

مثال : 5 روش کمتر شناخته شده برای بهبود سئو

مثال: 1 روش کمتر شناخته شده برای کاهش وزن با نوشیدن آب

5.خلاص شدن از شر [ یک مشکل ] یک بار برای همیشه

مثال: از عادت های بد در زندگی تان برای همیشه خلاص شوید

مثال: از شر لکه های عرق روی لباس برای همیشه خلاص شوید

6. یک راه سریع برای [ حل یک مشکل ]

مثال : معرفی یک راه سریع برای نوشتن یک عنوان جذاب

مثال: یک راه سریع برای سئو سایت

7. با این روش شما می توانید [ کار خاص ] را فقط در [ زمان کوتاه ] انجام دهید

مثال: با این روش شما می توانید یک سایت را فقط در 5 دقیقه راه اندازی کنید

با این روش شما می توانید همین حالا از کار فعلی تان استعفا بدهید و در 1 ماه یک کار پولساز راه بیاندازید

8.  [انجام کاری] مانند [ معروف ترین و معتبر ترین افراد شناخته شده در آن تخصص خاص ]

مثال: نوشتن یک متن تبلیغاتی مانند دیوید اوگلیوی

مثال: اسپانیایی را مانند یک دیپلمات صحبت کنید

9. یک ………… بسازید که بتوانید به آن افتخار کنید

مثال: یک سایت حرفه ای بسازید که بتوانید به آن افتخار کنید

مثال: یک بدن متناسب و فرم بسازید و به آن افتخار کنید

10. آن چیزی که همه باید در مورد ………………….. بدانند

مثال: چیزهایی که همه باید درباره روش تند خوانی بدانند

مثال: چیزهایی که همه تولید کنندگان محتوا باید در مورد افزایش نرخ تبدیل بدانند

فرمول های توصیه شده برای عنوان نویسی از Crazy Egg

1. [ عدد ] درسی که من از …………. یاد گرفتم

مشخصا هیچ کسی دوست ندارد تلاش کند اما شکست بخورد یا تلاش کند و احمق به نظر برسد، پس اگر بتواند از تجربه راهی که دیگران رفته اند استفاده کند تا با ریسک کمتری قدم در یک راه بگذارد برایش بهتر است. پس شما با یک نقشه راه می توانید به مخاطب کمک کنید که حس ریسک کمتری داشته باشد و پر قدرت تر شروع کند

مثال:

5 درسی که من از اولین پروژه فریلنسری تولید محتوا یاد گرفتم

20 درسی که من از رها کردن کار و رفتن به سراغ کارآفرینی یاد گرفتم

2. راهنمای ………..

از قدیم راهنماها یکی از پرطرفدارترین موضوعات برای وبلاگ نویسی بوده اند. اما این روزها به علت کم حوصله بودن مخاطب آنلاین سعی کنید در مورد هر چیزی که می خواهید راهنما بنویسید، چه نحوه خریدن یک قهوه ساز، چه تمیز کردن خانه، چه استفاده از یک نرم افزار خاص یا … کوتاه و فشرده و مفید باشد

مثال :

راهنمای کپی رایتینگ حرفه ای در 10 روز

راهنمای راه اندازی سایت در 1 ساعت

3. چگونه برای اولین بار ………………. انجام دهیم ؟

بسیاری از افراد دوست ندارند یا به نوعی از آن می ترسند که در هر کاری اولین باشند چون قطعا یک راه ناشناخته و مبهم را پیش رو دارند. بنابراین این نوع محتواها می تواند به این افراد کمک کند که بر ترس خود غلبه کنند.

مثال :

چگونه برای اولین بار تولید محتوا را شروع کنیم؟

چگونه برای اولین بار یک حیوان خانگی را به خانه بیاوریم؟

4. [نام متخصص ، سلبریتی و… ] می خواهد به شما کمک کند که [ نام مهارت ] را یاد بگیرید

برای اجرای این فرمول هم می توانید به شکلی منطقی پیش بروید و هم به صورت اغراق شده و شگفت آور.

مثال:

دیوید اوگلیوی به شما کمک میکند که کپی رایتینگ را یاد بگیرید

یا

ببینید استیو جابز چه توصیه ای در مورد طراحی داخلی دارد!

5. پشت صحنه زندگی ……..

یا یک روز زندگی ………….

دیدن پشت صحنه زندگی افراد دیگر همیشه یکی از علاقه ها و سرگرمی های مخاطب هاست. البته اگر به صورت حرفه ای عمل کنید می توانید در همین پشت صحنه ها هم کنجکاوی مخاطب را ارضا کنید و هم نکات مفیدی را به او گوش زد کنید.

مثال:

یک روز از زندگی یک کپی رایتر

پشت صحنه زندگی یک اینفلونسر معروف اینستاگرام

6. [ عدد ] از [ عدد ] [ نام گروه ] … را انجام می دهند. شما هم می خواهید یکی از آنها باشید ؟

در بالا بارها ذکر شد که اعداد در عنوان نویسی می توانند بسیار تاثیر گذار باشند و توجه مخاطب را جلب کنند. اما این سبک نوشتن اعداد در این فرمول قطعا باعث جلب توجه بیشتری می شود.

مثال:

7 نفر از 10 وبلاگ نویس به جای جستجوی کلمه کلیدی تکنیک آسمان خراش را در تولید محتوا اجرا میکنند. شما هم می خواهید جزو آنها باشید؟

7. اولین […. تومان ] خود را فقط در [ ساعت ] به دست آورید. ( ارائه یک راهنما )

به مخاطب بگویید که اگر این چند قدم و روش را با شما همراه شود می تواند در مدت زمان X به Y مقدار در آمد مورد نظرش برسد.

مثال:

اولین فروش کتاب خودتان را در 1 ساعت اول آپلود در سایت ثبت کنید. این ویدئو به شما نشان میدهد چگونه اینکار را انجام دهید.

8. آیا هنوز هم به خاطر [ اشتباه ] پول خود را هدر می دهید ؟

با این عنوان شما یک تهدید و خطر بزرگ را پیش روی مخاطب میگذارید و میگویید که اگر در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست نیاورد قطعا دچار مشکل بزرگی می شود .

مثال:

آیا هنوز هم می خواهید به علت نابلدی در عنوان نویسی پول تان را برای تولید محتوا دور بریزید؟

9 . آدم های زیادی برای این آموزش [ تومان ] پول می دهند. ولی شما می توانید رایگان آن را یاد بگیرید !

هیچ کسی را نمی توانید پیدا کنید که چیز رایگانی را دوست نداشته باشد حتی اگر نیازی به آن نداشته باشد. حالا خصوصا اگر متوجه شود که بقیه به خاطر همچین چیزی پول می دهند ولی او این فرصت را دارد که از این محصول یا خدمات به صورت رایگان استفاده کند.

مثال:

افراد زیادی برای آموزش این دوره ایمیل مارکتینگ 1 میلیون هزینه پرداخت میکنند. اما شما می توانید در اینجا رایگان آن را یاد بگیرید

10. چگونه می توانید با [ عدد ] تومان درآمد داشته باشید ؟ آموزش قدم به قدم

اگر شما هم جزو کتاب خوان های حرفه ای باشید میدانید که در بازار کتاب، کتاب هایی با موضوع چگونه به کمک این روشها می توانید کارخانه پول سازی راه بیاندازید یا چگونه در خانه بنشینید و پول بسازید و… جزو عنوان های پرطرفدار در کتاب ها هستند. خب چرا ما در تولید محتوای آنلاین از این فرمول ها استفاده نکنیم؟

مثال:

چگونه می توانید از طریق تولید محتوا روزانه حداقل 200 هزار تومان درآمد داشته باشید ؟ ( آموزش قدم به قدم )

11. چگونه به کمک انجام …….. برای همیشه …….. را متوقف کنید؟

یکی از کاربردهای این فرمول عنوان نویسی برای حوزه تخصصی سلامت است اما قطعا در تمامی موضوعات میتواند کمک کننده باشد. همه ما دوست داریم بتوانیم مشکلات و عیب های خود را در کمترین زمان برای همیشه از بین ببریم.

مثال:

چگونه به کمک این ترفندها برای همیشه مانع ترک زودهنگام بازدید کنندگان سایت تان شوید

12. آیا تمام چیزهایی که تا به حال در مورد ……….. شنیده اید تقلبی بوده است ؟ اگر در معرض خطر هستید بخوانید

مشخصا هیچ فردی دوست ندارد که مورد کلاهبرداری و سواستفاده قرار بگیرد یا سرش کلاه برود پس دوست دارد از هر راهی وارد شود تا بتواند مانع همچین چیزی شود.

مثال:

آیا تمام استراتژی هایی که تا به حال در مورد سئو شنیده اید دروغی بیش نبوده است ؟ ( اگر در معرض خطر نابودی سایت خود هستید بخوانید )

13. [ عدد ] عامل شناخته شده که می تواند ………… شما را تحت تاثیر قرار دهد

مثال:

10 عامل شناخته شده که می تواند ترافیک وب سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد

فرمول های عنوان نویسی برای صفحه فرود از سایت Unbounce

1. شما می توانید به [ یک نکته مثبت و عالی برای مخاطب ] برسید، بدون اینکه ……. [ یک هزینه که مخاطب دوست ندارد برای رسیدن به این موضوع آن را پرداخت کند ]

مثال:

نکات کلیدی عنوان نویسی در تولید محتوا را یاد بگیرید بدون اینکه زمان زیادی را صرف جستجو کنید

2. ما به شما قول میدهیم: [ یک وعده بسیار عالی و با ارزش]

مثال:

ما به شما قول میدهیم که: با این تکنیک به میزان ترافیک هدف خود برسید

3. [صفت] و [ صفت ] در [کلمه کلیدی که گذاشتن آن در سئو محتوا کمک میکند ] … که [ یک وعده بسیار عالی در صورت عمل ]

مثال:

نکات بسیار کاربردی و آسان در تولید محتوا که می تواند مخاطب را روی محتوای شما میخکوب کند

4. [یک چیز بسیار مطلوب برای مخاطب ( کلمه کلیدی سئو ] (که فقط به صورت اختصاصی برای [ یک نتیجه بسیار عالی ] به کار برده می شود

مثال:

یک لیست از کلمات قدرتمند که فقط برای افزایش نرخ تبدیل استفاده می شوند

5. [ نام محصول ] یک [ دست محصول ] که [ یک ویژگی منحصر به فرد محصول ]

مثال:

TEP یک برنامه تناسب اندام شگفت انگیز است که مانند تاموگوتچی عمل میکند

6. ما به شما قول میدهیم: [ یک نتیجه تاثیر گذار و عالی ]

مثال:

ما این قول را به شما میدهیم: اگر نتوانستید بعد از گذراندن دوره تولید محتوا به درآمد حداقل 5 میلیونی در ماه برسید ما کل هزینه دوره را به شما بر میگردانیم

7. [انجام یک چیز عالی به روشی غیر منتظره]

مثال:

با فرمول های تولید محتوا در 1 ساعت 2500 کلمه بنویسید !

8. 9 تا از 10 تا [ یک گروه یا دسته ] نمی توانند ….. آیا شما هم جزو آنها هستید ؟

مثال:

9 نفر از 10 نفر تولید کننده محتوا نمی دانند که چگونه باید ایده ای ناب برای تولید محتوا پیدا کنند. شما هم جزو آنها هستید ؟

9. به [ یک خطای غیر ارادی و غیر منتظره] غلبه کنید تا از شر [ یک چیز آزار دهنده و بد ] راحت شوید

مثال:

به فرآیند سوخت و ساز بدن تان غلبه کنید تا از شر چاقی برای همیشه راحت شوید

فرمول های تولید محتوا

فرمول های تولید محتوا برای صفحات سایت و مقالات وبلاگ


فرمول بسیار مشهور AIDA

Attention : توجه مخاطب را جلب کنید

Interest : مخاطب را علاقه مند کنید

Desire : مخاطب را ترغیب کنید

Action :مخاطب را تشویق به انجام یک کار یا اقدام کنید

یک نمونه :

A : چگونه می توانید ترافیک وب سایت تان را فقط در 1 هفته سه برابر کنید؟

I : یک آمار جالب و کنجکاو کننده در مورد وبلاگ نویسی و افزایش ترافیک سایت به مخاطب ارائه بدهید

D : یک مطالعه موردی موفق را با مخاطب در میان بگذارید

A : از آنها بخواهید آخرین کتاب الکترونیکی شما را که دقیقا در مورد افزایش ترافیک سایت نوشته اید را دانلود کنند تا به تمام ترفندها و اطلاعات در این زمینه دسترسی پیدا کنند

شما هر نوع محتوایی که تولید کنید چه از نوع تبلیغاتی و برای فروش محصول یا خدمات چه حتی مقالات آموزشی رایگان برای اینکه دیده شوید باید مخاطب را قبل از هر چیزی جذب کنید.

مشخصا این روزها با بمباران محتوایی و تبلیغاتی که همه ما می شویم نسبت به تبلیغات چه از نوع آنلاین و چه آفلاین کاملا بی تفاوت شده ایم و هیچ توجهی به آنها نداریم مگر اینکه واقعا حرف جدید و خاص و منحصر به فردی برای گفتن داشته باشند.

شما باید کاری کنید که کنجکاوی مخاطب برانگیخته شود و به دنبال این باشد که به سوالاتی که در ذهن او شکل گرفته پاسخ بدهد و چه کسی بهتر از شما برای پاسخ به این سوالها .

مخاطب باید حس کند به اطلاعات بیشتری نیاز دارد و شما را دنبال کند تا پاسخ سوالاتش را پیدا کند.

درست است که دنیای تبلیغات و کپی رایتینگ هر روز پیچیده تر و سخت تر می شود اما اصول اساسی پشت کپی رایتینگ و محتواهای تبلیغاتی برای جذب مخاطب همچنان ثابت است چون ذات و طبیعت انسان ها ثابت و بدون تغییر است.

Attention : مخاطب را با یک حرکت و محتوای غافلگیر کننده تکان بدهید و بلرزانید تا از حالت کسلی و خسته کنندگی در بیاید

مشخصا در تولید محتوای آنلاین دو چیز برای جذب مخاطب ضروری است و اگر شما نتوانید در جذب مخاطب توسط این دو عامل موفق باشید قطعا مخاطب را به کل از دست می دهید چون اصلا روی لینک شما کلیک نمیکند که شما بخواهید با محتوای با کیفیت یا هر ترفند دیگری او را جذب کنید.
این دو عامل جذب مخاطب عنوان و توضیحات متا ( همان توضیحاتی که در جستجوی گوگل زیر عنوان و لینک سایت یا صفحه مورد نظر آورده میشود ) است . تا زمانی که این دو قسمت برای مخاطب جذابیت و تازگی نداشته باشد او هیچ وقت روی لینک کلیک نمیکند که وارد صفحه شما شود .
این مرحله قطعا سخت ترین مرحله این مدل است چون فقط کافی است در گوگل در خصوص یک کلمه کلیدی خاص جستجو کنید و ببینید چه قدر محتوا و سایت به شما نشان داده میشود و چه قدر سخت است که بین همه آنها مخاطب را ترغیب کنید که روی لینک شما کلیک کند.

یکی از راه هایی که می توانید برای جلب توجه مخاطب استفاده کنید این است که باید مخاطب هدف تان را خوب بشناسید تا بتوانید روی او تاثیر بگذارید.

  • مخاطب هدف شما چه کسی است؟
  • چه مشکل یا مساله ای دارد که به دنبال این است که آن را حل کند؟
  • چه راه حل هایی می توانید در محتوای خودتان به آنها ارائه بدهید؟
  • از چه راه های ارتباطی می توانید پیام خودتان را به بهترین و سریع ترین شکل ممکن یه آنها ارائه بدهید؟

اگر پاسخ به این سوالات را بدانید قسمت زیادی از راه سخت جذب مخاطب را طی کرده اید.

شما باید مخاطب را قانع کنید که مطمئن شود شما درک درستی از مسائل و مشکلات او دارید و پاسخ مناسبی به او میدهید.

علاوه بر این زمانی که مخاطب هدف خود، را به خوبی بشناسید می توانید لحن مناسب او را انتخاب کنید. مشخصا اگر شما اسنوبورد به نوجوان ها می فروشید باید لحن متفاوتی داشته باشید نسبت به زمانی که هدف تان فروش یک نرم افزار آنالیز رفتار مشتریان در سایت برای مدیران است.

فرمول های تولید محتوا

به این عنوان ها نگاه کنید، طبق آمار کمتر مخاطبی را میتوانید پیدا کنید که بتواند مقاومت کند و روی این عنوان ها کلیک نکند:

  • به نظر شما آیا میشود 3965 نفر اشتباه کنند؟!
  • آیا لاغری با چای سبز دروغ دارد ؟
  • هشدار درباره مصرف لامپ های کم مصرف !
  • آیا قهوه باعث مرگ دوست دوست من شد ؟!
  • خبری بسیار بد برای تولید کنندگان محتوا

Interest : (علاقه منطقی ) ذهن مخاطب را با اطلاعات غیر معمول و جدید درگیر کنید

شما قدم اول را به سلامت طی کرده اید و مخاطب روی لینک صفحه شما کلیک کرده است و وارد سایت تان شده است. حالا باید جوری عمل کنید که این علاقه را در او حفظ کنید و کاری کنید که هوس زدن روی دکمه ضربدر و بستن صفحه را نکند.

مثلا یکی از راه های جذب مخاطب و حفظ علاقه او استفاده از محتوای لیست شده است.

مشخصا اگر مخاطب صفحه شما را باز کند و یکباره با حجم زیادی کلمات تو در تو مواجه شود هر چه قدر هم که عاشق خواندن باشد باز هم دوست دارد همچین صفحه ای را زودتر ببندد و یا در حالت خوشبینانه تصمیم بگیرد زمانی به این صفحه برگردد که وقت و حوصله بیشتری داشته باشد و این یعنی از دست دادن حجم زیادی از مخاطب ها .

قطعا مخاطب این روزها وقت و حوصله زیادی برای خواندن متن های طولانی ندارد بنابراین بهترین کار این است که محتوا را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید که برای او به راحتی قابل هضم باشد.

مثلا این روزها یک اصطلاحی باب شده است به نام « دکتر گوگل » یعنی افراد زیادی این روزها به جای اینکه در اولین مرحله بیماری شان به دکتر مراجعه کنند نشانه های بیماری شان را در گوگل جستجو میکنند و بر اساس پاسخ های داده شده حدس می زنند که بیماری شان چیست و اگر به نظرشان مورد مهمی نباشد از همان درمان های ارائه شده برای بهبود بیماری شان استفاده میکنند.

فرقی نمیکند شما چه محصول یا خدماتی را ارائه می دهید، برای موفقیت در کسب و کارتان باید درد و بیماری های مخاطب را بشناسید و در کنار آن راه های درمان خوب و اثبات شده ای برای بیماری و مشکلات او داشته باشید تا او هم به شما اطمینان کند و از محصولات و خدمات شما استفاده کند.

مثلا اگر شما یک محصول آموزشی یوگا و مدیتیشن می فروشید، باید در این قسمت به مزایای علمی و منطقی مدیتیشن و نقش آن در بهبود حال مخاطب اشاره کنید. یا اگر یک محصول ورزشی یا آموزش رقص می فروشید باید در این مرحله به مخاطب بگویید که ورزش و رقص باعث سوزاندن کالری بیشتر میشود و به تناسب اندام شما کمک میکند، رقص باعث آرامش اعصاب و در نتیجه ارتباطات بهتر در طول روز می شود و…

Desire : ( علاقه احساسی ) قلب و احساس مخاطب را با چیزی که به آن نیاز دارد و دقیقا دنبال آن است درگیر کنید

حالا که توانسته اید مرحله 1 و 2 را با موفقیت طی کنید و مخاطب را علاقه مند به خودتان کنید باید در این جا از این علاقه استفاده کنید و او را قانع کنید که محصول یا خدمات شما دقیقا مطابق نیاز اوست و می تواند مشکلش را حل کند.

تمایل مشخصا قوی تر از علاقه است. حالا که شما علاقه را در مخاطب ایجاد کردید زمان این است که او به استفاده از محصول یا خدمات یا هر پیشنهاد شما تمایل نشان بدهد.

هدف شما در این قسمت فقط باید این باشد که مخاطب با خودش بگوید: آهان همینه. دقیقا همینو می خواستم و دنبالش بودم !

Action: از آنها بخواهید یک عملی را انجام دهند

حالا که آنها علاقه مند به محصول یا خدمات شما شده اند و از طرفی متقاعد شده اند که محصول یا خدمات شما به درد آنها می خورد و می تواند برایشان مفید باشد وقت آن است که قدم نهایی را بردارید و دکمه CTA یا اقدام به عمل مورد نظرتان را جلوی رویشان بگذارید. ( دکمه CTA همان دکمه های رنگی هستند که متن ها مختلف روی آنها نوشته میشود، مثل خرید، دانلود، ثبت نام و… مخاطب با کلیک روی آنها به صفحه مورد نظر هدایت می شود)

این اقدام لزوما نباید دکمه خرید باشد بلکه می تواند ثبت ایمیل، دانلود کتاب الکترونیکی، درخواست مکالمه در چت ، پیش ثبت نام وبینار ، درخواست ارائه تقویم زمان بندی همایش یا کلاسها یا هر میکرو اقدام دیگری باشد.

و مشخصا یکی از بهترین راه ها این است که در ابتدا درخواست های کوچک و کم ریسک از مخاطب و داشته باشید و بعد در نهایت در خواست یک اقدام بزرگ مثل خرید به او بدهید.

مثلا به این مثال از MOZ نگاه کنید:

فرمول AIDA در تولید محتوا

شاید بسیاری از کسب و کارها از این فرمول فقط به قسمت A ،I ،A بیشتر توجه می کنند و کلا اضافه کردن D را به محتوا فراموش می کنند.

شرکت اپل به بهترین شکل ممکن از فرمول AIDA استفاده میکند و کاملا روی AID کار میکند و مخاطب را جذب میکند و بعد وارد مرحله چهارم و دعوت به اقدام می شود و تا حد ممکن آن را به تاخیر می اندازد .

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش ساعت به کمک این فرمول :

هدف شما فروش ساعتی است که برند شما آن را چند روزی هست که وارد بازار کرده است. توجه مخاطب خودتان را با استفاده از عناوینی به مانند «با این ساعت شما هیچ وقت با همسرتان دعوا نمیکنید! »، «ساعتی که باعث فروش بیشتر در کسب و کارتان می شود !» و … نظر مخاطب را به محتوا و محصول جلب کنید.

برای علاقه مندی مخاطب مثالهایی از افراد معروفی بزنید که این ساعت را به دست دارند، مثلا بگویید ساعتی که مثلِ آن را بیل گیتس هم دارد ( مثلا ولی برای شما باید واقعیت داشته باشد)؛ و بعد هم نظرات مشتریان و افرادی که همگی نشانه هایی از آرزوی داشتن ساعت بینظیر برند شما را دارند، رو کنید. با استفادهاز تخفیف های عجیب و غریب، اشانتیون یا امکان استفاده از کارت تخفیف در خرید بعدی، او را ترغیب به خرید کنید. در نهایت گزینه خرید را پیش روی او بگذارید. خریدی که میتواند از طریق سایت، فروشگاه و موارد مشابه دیگر باشد.

فرمول فروش ساعت در تولید محتوا

فرمول AIDCA و IDCA

AIDCA حالت تکمیل شده فرمول AIDA است.

  •  Attention: توجه مخاطب را جلب کنید
  •  Interest: مخاطب را علاقه مند کنید.
  •  Desire: مخاطب را ترغیب کنید.
  • Conviction: مخاطب را متقاعد کنید.
  • Action: مخاطب را تشویق به انجام یک کار یا اقدام کنید.

در این فرمول علاوه بر موارد قبلی « متقاعد سازی » هم اضافه شده است. در این حالت شما به مخاطب کمک میکنید که شک و تردید خودش را کنار بگذارد و بتواند به شما اطمینان کند.

برای متقاعد ساختن مخاطب نیاز دارید که چشم انداز و چیزی که می خواهید به مخاطب بدهید را تا جای ممکن ایمن و کم ریسک کنید. برای اینکار می توانید از این روش ها استفاده کنید:

  • نظرات و توصیه مشتریان راضی
  • آمار و ارقام
  • دمو یا نسخه آزمایشی
  • گارانتی و تضمین
  • تاییدیه افراد مشهور و قابل اطمینان

در مورد فرمول IDCA هم شما باید مثل AIDCA عمل کنید با این تفاوت که دیگر نیازی ندارید توجه مخاطب را جلب کنید و می توانید مستقیم به سراغ قسمت های بعدی بروید.

اما چه زمان هایی هست که ما نیاز به جلب توجه مخاطب نداریم؟

اصلا مگر می شود بدون توجه مخاطب بخواهیم مراحل بعدی را پیش ببریم؟

این فرمول برای زمان هایی کارا است که شما قبلا توجه مخاطب را جلب کرده اید، مثلا یک ایمیلی فرستاده اید و مخاطب را به یک صفحه لندینگ پیج فرستاده اید قطعا در این شرایط لازم نیست یکبار دیگر این مرحله را طی کنید و مستقیم باید به سراغ حفظ توجه و علاقه مندی مخاطب بروید.

فرمول PAS

PAS یکی دیگر از فرمول های معروف در تولید محتوا و کپی رایتینگ است که البته به عنوان فرمول فروش بیشتر شناخته می شود. به کمک این فرمول می توانید مخاطبان بیشتری را به سمت محتوای خود جذب کنید.

از این فرمول علاوه بر تولید محتوای وبلاگ می توانید در تولید محتوای پست های شبکه اجتماعی و حتی ارزیابی محتواهای رقیبان هم استفاده کنید.

  • Problem :یک مشکل یا مساله ای که این روزها ممکن است مخاطب با آن درگیر باشد را مطرح کنید.
  • Agitate :مشکل مخاطب را به طرزی بیان کنید که مخاطب درد آن را بیشتر حس کند و واقعا به عمق مشکل پی ببرد.
  • Solution :حالا زمانی است که باید راه حل خودتان را به مخاطب ارائه بدهید و مانند یک سوپرمن وارد میدان شوید و مشکل او را حل کنید.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش کفش ورزشی به کمک این فرمول :

اگر شما فروشنده کفش ورزشی هستید و مخاطب شما ورزشکاران حرفه ای هستند، می توانید به این شکل شروع کنید که بسیاری از ورزشکاران حرفه ای به علت پوشیدن کفش های غیر استاندارد و بی کیفیت دچار آسیب های جدی می شوند و مسابقات را در دقیقه های آخر از دست می دهند. در مرحله بعد باید به نوعی از کاه کوه بسازید و مخاطب را درگیر چالش احساسی نرسیدن به مسابقات و از دست دادن شانس قهرمان شدن کنید و در نهایت هم باید کفش های استاندارد و با کیفیت خودتان را به عنوان راه حل این مشکل به مخاطب ارائه بدهید.

یک نوع دیگر این فرمول را Ramit Sethi این طور طراحی کرده است :

  • Problem: ارائه مشکل
  • Agitation: تشدید احساسات در مورد مشکل
  • Discredit: بی اعتبار کردن راه حل های دیگر
  • Solution: ارائه راه حل

فرمول ACCA در تولید محتوا

این فرمول نسخه و فرم دیگری از فرمول AIDA است.

برای اجرای این فرمول به این شکل عمل کنید:

  • Awareness: مخاطب را از وجود یک مشکل آگاه کنید.
  • Comprehension: به او بگویید که این مشکل چگونه زندگی اش را تحت تاثیر قرار می دهد و در ادامه بگویید که شما برای این مشکل چه راه حلی دارید.
  • Conviction: آنها را سرزنش و متقاعد کنید که باید اقدامی کنند که هر چه زودتر این مشکل را رفع کنند.
  • Action: مخاطب را تشویق کنید که همین حالا اقدام کند.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش قرص لاغری به کمک این فرمول :

هدف شما فروش قرص لاغری گیاهی است. به مخاطب خود در محتوا، بارها و بارها هشدار دهید که در سبک زندگی روزمره بی حرکت و پر از غذاهای چرب فست فودی این روزها قطعا چاقی شما حتمی است و این چاقی به تدریج بیشتر و بیشتر خواهد شد. گام بعدی به او بگویید که چاقی میتواند چه مشکلاتی برای او ایجاد کند و باعث شود که نتواند عشق مورد علاقه خودش را جذب کند و یا هیچ وقت در صندلی کلاس های دانشگاه یا شرکت به راحتی جا نشود ! یا …و از طرفی هم بگویید که استفاده کردن از دارو و درمان های پزشکی مانند جراحی چه اثرات سوئی دارد. همچنین در این مرحله از مزایای خوردن داروهای گیاهی و همچنین اثرات مفید آن روی سایر جنبه های زندگی با او سخن بگویید. در مرحله بعد سعی کنید به او بگویید که زندگی به همراه چاقی موجب سرخوردگی، سرزنش اطرافیان، بیماری در کهنسالی و مرگ زودرس میشود، پس باید کاری بکند. برای خرید کردن به او بگویید که همین حالا گوشی را بردارد و به شما زنگ بزند، بدون هیچ معطلی سفارش دهد و از فردا شروع به لاغری کند.

فرمول AIDPPC در تولید محتوا

این فرمول هم فرم دیگری از فرمول AIDA می باشد که Collier Robert این فرمول را برای نوشتن صفحات محصول طراحی کرد. Collier Robert در این فرمول عنصر « حس خواستن یک چیز یا Desire » را به سه قسمت تقسیم میکند:

1. Description یا توضیح

2. Persuasion تحریک و تشویق

3. Proof تایید و اثبات

برای اجرای این فرمول به این شکل عمل کنید:

  •  Attention :توجه مخاطب را به هدف خودتان و محتوا جلب کنید.
  • Interest :با ایجاد حس کنجکاوی او را علاقه مند کنید.
  •  Description :مشکل را مطرح کنید، راه حل این مشکل را هم بگویید ، و عواقب ناشی از اقدام نکردن را هم به او بگویید و به صورت ملموس نشان بدهید که ممکن است گرفتار چه دردسرهای بیشتری شود اگر همین حالا اقدامی نکند.
  •  Persuasion :مخاطب را تحریک کنید که اقدام خاص مد نظر شما را انجام دهد.
  •  Proof :به آنها تضمین های لازم را بدهید که از نتیجه اقدام شان تا حد زیادی مطمئن باشند و دچار شک و تردید نشوند و به شما ، محصول یا خدمات تان اعتماد کنند.
  •  Close :با یک CTA یا دکمه اقدام به عمل محتوا را ببندید.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش ضد یخ به کمک این فرمول :

هدف شما فروش ضد یخ به مشتری است.

با استفاده از عنوانی مانند «زمستان در راه است» ، «زمستان با ضد یخ یعنی بهار» یا … به یادش بیاورید که باید فکری به حال ضد یخ کند.

در گام بعدی از افزایش طول عمر ماشین با ضد یخ خوب صحبت کنید. از عدم تصعید ضد یخ خود بگویید و او را کنجکاوتر کنید. در گام بعدی به او بگویید که بدون مصرف ضد یخ، حتمًا زمستان سختی پشت سر خواهد گذاشت و بعد از زمستان هم رادیاتور ماشین را باید پایین بیاورد و عوض کند. حالا که خوب رعب و وحشت در دل او انداختید، بگویید که با خرید ضد یخ شما میتواند از همه این عواقب جلوگیری کند. گام دیگر برای محکمتر کردن میخی که کوبیده اید، نشان دادن واقعیت هایی از افزایش طول عمر ماشین یا حتی رادیاتور توسط مصرف ضد یخ های شما است. در نهایت به او امکان خرید از طریق تماس، پیامک و سایت بدهید.

فرمول فروش ضد یخ در تولید محتوا

فرمول AAPPA در تولید محتوا

این فرمول هم یکی از زیر مجموعه های AIDA است که توسط O.Schwab ارائه شده است.

  • Attention: جلب توجه کنید.
  • Advantage: مزیت های محصول یا خدمات تان را پیشنهاد بدهید.
  • Proof :حرف ها و وعده هایتان را اثبات کنید.
  • Persuasion :مخاطب را متقاعد و تحریک کنید که به مزیت ها برسد.
  • Action :مخاطب را تشویق به اقدام در همین لحظه بکنید.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش جزوه کنکور به کمک این فرمول :

هدف شما فروش جزوه به کنکوری هاست.

محتوایی تولید کنید که در آن آمار و ارقام قبولی هایی که از کتابهای شما استفاده کرده اند را نشان دهد. مثلا بگویید « امسال 758 نفر با خواندن این جزو در یک هفته در کنکور قبول شدند !» یا …

و بعد از جلب توجه، در گام بعدی به مخاطب بگویید که با کتاب یا جزوه شما میتوانند ریاضی را برای مثال تا روز کنکور صدبار دوره کنند و مطمئنا تست های ریاضی کنکور را خواهند خورد! گام بعدی اثبات حرف های خودتان است، از همان دانش آموزانی که رتبه خوبی داشته اند، درصدهای ریاضی شان را استخراج کنید و به مخاطب نشان بدهید. گام بعدی شما این است که او را متقاعد کنید او هم میتواند مثل آنها باشد، برای مثال بگویید دانش آموزان مدارس معمولی بدون اینکه وارد استعدادهای درخشان شده باشند هم با استفاده از خدمات شما، توانسته اند ریاضی را با درصد خوبی در کنکور پشت سر بگذارند و اکنون در بهترین رشته در حال درس خواندن هستند. در نهایت به او روشی پیشنهاد دهید که کتاب را خریداری کند.

فرمول PPPP یا 4P

این فرمول توسط Henry Hoke ارائه شده است.

Picture: یک تصویر جذاب در ذهن مخاطب ایجاد کنید و این طور در ذهن مخاطب تصویر سازی کنید که حتما به این ایده، محصول یا خدمات شما نیاز دارد (کاری کنید که مخاطب حس کند به آینده سفر کرده است و از محصول و خدمات شما استفاده کرده است و به نتیجه دلخواه خود رسیده است. مثلا 10 کیلو وزن کم کرده است یا ماهانه 10 میلیون درآمد دارد یا یک نویسنده حرفه ای شده است و… )

Promise: به مخاطب وعده بدهید که با استفاده از محصول یا خدمات شما به چه نتایج منحصر بفرد و عالی می رسد.

Prove: به مخاطب اثبات کنید که شما دقیقا مطابق با وعده های خودتان پیش می روید. مثلا می توانید از توصیه نامه دیگران در خصوص محصول یا خدمات تان استفاده کنید.

Push: آنها را هل بدهید که سریع تر اقدام کنند.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش دفتر کاهی به کمک این فرمول :

هدف شما فروش دفتر کاهی تزئینی است.

محتوای خود را با توصیف لذت نوشتن خاطرات روزانه روی یک کاغذ کاهی با جنس خوب و عالی و همچنین پاک شدن اشتباهات به صورت کاملاً روان بدون پاره شدن کاغذ شروع کنید. گام بعدی وعده دادن به مخاطب است، به او بگویید که ربطی ندارد چه خودکار یا مدادی داشته باشید، حتی چقدر زور داشته باشید پاک کن را روی کاغذ بکشید، این دفتر هیچوقت پاره نخواهد شد. حرفی که زده اید را اثبات کنید، چندین نظر از میان نظرات مشتریانی که دفتر شما را خریده اند و حرف های شما را تایید میکنند به مخاطب نشان دهید. یا میتوانید تصویری فانتزی از کاغذی که هیچوقت زیر فشار مداد پاره نمیشود بگذارید. و در نهایت هم پیش روی آنها راهی برای خرید کردن سریع دفتر و کاغذ بگذارید.

نوع دیگر فرمول 4P که توسط Ray Edwards ارائه شده است هم به این شکل می باشد:

Problem: معرفی مشکل

Promise: وعده

Prove: اثبات

Proposal: پیشنهاد

و این دقیقا شبیه همان فرمول بالاست با این تفاوت که به جای تصویر سازی بیان مشکل و مساله جایگزین شده است. و به نظر می رسد Proposal یا ارائه پیشنهاد نسبت به push یا هل دادن ، اجبار و حالت تهاجمی کمتری دارد و قطعا برای مخاطب خوشایند تر است .

ما باید در CTA ها قاطع و محکم باشیم و درخواست خودمان را بگوییم ولی شاید خیلی مخاطب دوست نداشته باشد تحت فشار و اجبار برای انتخاب قرار بگیرید.

فرمول 1+6

این فرمول که توسط Iny Danny ارائه شده است یک جایگزین عالی و جامع برای AIDA می باشد . در این فرمول اهمیت Context یا پیش زمینه در کپی رایتینگ بیشتر جدی گرفته شده است.

  • قدم 1 – Context ارائه یک پیش زمینه از خودتان و کسب و کارتان: با پاسخگویی به سوالاتی مانند ما کی هستیم و چرا با ما صحبت میکنید می توانید یک پیش زمینه عالی در ذهن مخاطب ایجاد کنید.

مخاطب تا زمانی که نداند با چه کسی صحبت میکند نه تنها نمی تواند اطمینان کند بلکه توجهی هم به حرف ما نمیکند. بنابراین قبل از هر اقدامی برای جلب توجه مخاطب باید به این فکر باشید که به سوالات و ابهامات ذهنی مخاطب در مورد خودتان پاسخ بدهید.

  • قدم 2 – Attention  توجه مخاطب را جلب کنید: با ایجاد عنوان های جذاب یا طراحی های چشم گیر در محتوا توجه مخاطب را جلب کنید.
  • قدم 3 – Desire جوری عمل کنید که مخاطب خواهان محصول یا خدمات شما شود: همه ما می دانیم که یکی از مشکلاتی که بازاریابان این روزها با آن روبرو هستند این است که مدت زمان حفظ توجه مخاطب و ایجاد علاقه در او بسیار کم شده است. شاید چیزی حدود 8 ثانیه و یا حتی خیلی کمتر !! شما فقط در همین مدت زمان محدود باید آنها را علاقه مند به خرید محصول یا خواندن محتوا و مقاله تان کنید و این اصلا کار راحتی نیست.
  • قدم 4 – The Gap یک شکاف معنادار بین حال و آینده مخاطب ایجاد کنید: حالا مخاطب میداند که باید اقدامی انجام دهد .حالا باید یک گپ یا شکاف بین حال حاضر مخاطب و وضعیتی که از محصول یا خدمات شما استفاده کرده است ایجاد کنید. یعنی چی ؟ یعنی عواقب ناشی از استفاده نکردن از محصول یا خدمات خود یا به طور کلی عدم اقدام از طرف مخاطب را به او توضیح بدهید. و تا جایی که ممکن است احساسات مخاطب را درگیر کنید.
  • قدم 5 – Solution راه حل خودتان را ارائه بدهید: حالا که این شکاف را در ذهن مخاطب ایجاد کردید و گفتید که اگر اقدامی نکند چه می شود، حالا نوبت ارائه راه حل خودتان است. در این قسمت اصلا نباید وارد جزئیات راه حل پیشنهادی تان بشوید و فقط باید بگویید که یک راه حل پیشنهادی دارید که مطمئن هستید که برای این مشکل یا مساله جواب می دهد.
  • قدم 6 – Call to Action دعوت به عمل یا اقدام : به صورت کاملا صریح و مستقیم از مخاطب بخواهید که اقدام مورد نظر شما را انجام دهد، مثلا روی دکمه خرید کلیک کند، آدرس ایملش را ثبت کند یا…

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش لپ تاپ به کمک این فرمول :

هدفتان فروش لپ تاپ است.

فرض میکنیم شما یک واسطه برای فروش هستید نه سازنده. قدم اول این است که با مخاطب در مورد اینکه تا کنون چند نفر از شما خرید کرده اند و چه لپ تاپ هایی تا کنون فروش بیشتری در شرکت شما داشته اند صحبت کنید. به او بگویید که چند سال است در این زمینه فعالیت دارید و به چه کسانی در مورد خرید لپ تاپ مشاوره داده اید. همچنین میتوانید تخصص برخی از مدیران مجموعه را برای کسب اطمینان بیشتر مخاطب عنوان کنید. نوشتن برخی از نظرات مدیران در ادامه همین جملات میتواند اثرگذار باشد.

قدم دوم توجه مخاطب است، به او بگویید که یک لپ تاپ خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد. طراحی و مشخصات آن میبایست چگونه باشد و برای هر حرفها ی چه نوع لپ تاپی لازم است. گام بعدی بسیار حساس است و میبایست در ظرف 8 ثانیه پایان یابد. اگر مخاطب هدف شما گرافیست است، به او در مورد رندر گیری سریع بگویید. اگر گیمر است به او بگویید که چقدر راحت بازی را ران میکند. اگر یک فرد معمولی است به او بگویید که لپ تاپ مناسب میتواند اوقات بیکاری او را به نحو عالی پر کند، فیلم ببیند، آهنگ گوش کند و اینترنت گردی کند. برای افزایش حساسیت و علاقه به خرید، به طراح گرافیک بگویید که زمان رندر گیری طرح های گرافیکی در سالهای آتی بیشتر و بیشتر میشود. به گیمر بگویید که سال دیگر لپ تاپ امروز بازی اجرا نمیکند و به مخاطب عادی بگویید که دیگر بدون لپتاپ یک غارنشین محسوب میشود. حال گام بعدی را بردارید و گزینه ای که برای مخاطب کاندید کرده اید را رونمایی کنید. به او بگویید که لپ تاپ پیش رویش همه کارهایی که گفته اید را انجام میدهد. در نهایت پیشنهاد خرید با استفاده از روش های گوناگون بدهید.

فرمول QUEST

  • Qualify : مخاطب را مجذوب خودتان کنید و کاملا برای چیزی که قرار است بخواند آماده کنید.
  • Understand : مخاطب را درک کنید و کاری کنید که دقیقا مانند یک دوست صمیمی او را میشناسید و می فهمید.
  • Educate : راه حل هایی که دارید و می تواند به آنها کمک کند که مشکلشان را حل کند را به آنها یاد بدهید.
  • Stimulate / Sell: راه حل تکمیلی خودتان را برای حل مشکل شان به آنها بفروشید.
  • Transition: مخاطب را به مشتری وفادار تبدیل کنید.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش پروژکتور به کمک این فرمول :

کار شما فروش پروژکتور است. همراه مخاطب و مشتری هدف، مزایایی از تصاویر بزرگ، دیدن فیلم روی پرده و همچنین دورهمی های دوستانه بگویید. با او همراه شوید و مشکلاتی که برای این کار وجود دارد همانند داشتن تلویزیون بزرگ را بگویید. همانطور که از مشکلات حرف میزنید وارد مرحله بعدی شوید. تلویزیونی که پیشنهاد داده بودید را نقد کنید. مرحله بعدی را به تندی شروع کنید و بگویید که پروژکتور خیلی بهتر از تلویزیون است و چند مشکل که در گام دوم آنها را برشمرده بودید، دوباره به او بگویید که پروژکتور میتواند همه آنها را رفع کند. در نهایت به او پیشنهاد خرید پروژکتور را از طریق سایت و اپلیکیشن و دیگر موارد بدهید.

فرمول AICPBSAWN

شاید همچین مخففی برای یک فرمول واقعا خنده دار و مضحک به نظر برسد اما مطمئن باشید برعکس تصور شما برای یک صفحه طولانی محتوا بسیار کارا است.

  • Attention: توجه مخاطب را جلب کنید.
  • Interest: به آنها دلیلی ارائه بدهید که چرا باید محصول شما را دوست داشته باشند.
  • Credibility: به آنها دلیلی ارائه کنید که چرا باید به شما اطمینان کنند.
  • Prove: حرف هایتان را به او ثابت کنید.
  • Benefits: به او بگویید که محصول یا خدمات شما چه مزایایی برای او دارد و قبل و بعد از استفاده از محصول یا خدمات شما چه تغییر مثبتی در زندگی اش ایجاد میشود.
  • Scarcity: حس محدود بودن و نایاب بودن محصولات تان را در ذهن مخاطب ایجاد کنید.
  • Action: از او دعوت به اقدام کنید
  • Warn: به او در خصوص عواقب استفاده نکردن از این محصول در این زمان هشدار بدهید.
  • Now: یک فوریت و محدودیت زمانی برایش ایجاد کنید که حس کند همین حالا باید اقدام کند.

این فرمول برای صفحات فرود و صفحات فروش بسیار عالی و کاربردی است.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش نوشیدنی به کمک این فرمول :

کار شما فروش نوشیدنی جدیدی که شرکت آن را تولید کرده است. برای عنوان محتوا از عبارت هایی مثل «تازه چون برف نو» ، «گوارا مثل چه گوارا» و هزاران عبارت انگیزشی دیگر استفاده کنید. قدم دوم میتواند کمی سخت باشد. جلب توجه مخاطب را با استفاده از بیان طعم های مختلف، مواد انرژیزا داخل نوشیدنی، بدون شکر بودن آن، سلامت و آسان باز شدن بطری ها پیش بگیرید. برای کسب اطمینان و اثبات گفته هایتان میتوانید سابق های از خرید مشتریان دیگر را به او نشان دهید یا اثرات مواد موجود در داخل نوشیدنی را تکتک به او اثبات کنید. مزایایی که محصول شما برای مشتری خواهد داشت شباهت زیادی به جلب توجه دارد اما باید این قسمت ملموستر باشد، برای یک نوشیدنی، بازیافتی بودن بطری، قابل استفاده بودن دوباره بطری به شکل یک اسباببازی، برگرداندن دوباره و گرفتن یک محصول دیگر میتواند مزیت خوبی باشد. خب محصول را بفروشید یا نه؟ قبل از فروش، محدودیت بسازید، به او بگویید که این نوع خاص از نوشیدنی فقط این هفته در شهرستانها با تخفیف عرضه میشود. خرید پیش روی او بگذارید. در گام بعدی هشدار بدهید که هفته بعد، آرزوی خرید همین محصول را خواهد داشت اما نوشیدنی گرانتر شده است. آخر هفته که شد، دوباره به او بگویید یک روز دیگر باقی مانده است؛ و محدودترش کنید که همین حالا اقدام به خرید کند.

فرمول PASTOR

این فرمول یکی از بهترین فرمول ها برای لندینگ پیج است که توسط John Meese ارائه شده است.

  • Problem : شناسایی و تشخیص مشکل مخاطب
  • Amplify: تشدید و تقویت پیامدهای مشکل در ذهن مخاطب
  • Story and Solution: تعریف کردن یک داستان برای مخاطب از فرد یا افرادی که با راه حل شما مشکل شان حل شده است.
  • Transformation and Testimony: حرف خودتان را با توصیه های واقعی مشتریان تان اثبات کنید.
  • Offer: پیشنهاد خودتان را توضیح بدهید.
  • Response: با یک CTA عالی دقیقا به مخاطب بگویید که چه کاری باید انجام دهد.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش هدفون به کمک این فرمول :

هدف شما فروش هدفونی است که عمر باتری آن به نسبت هدفون های موجود در بازار طولانی تر است. گام اول این است که شروع کنید از مشکلات هدفون های دارای سیم بگویید، سپس کم کم به سمت هدفون های دارای وایرلس بروید. در نهایت در مورد مشکلات باتری آنها شروع به سخن گفتن کنید. این مشکل را در گام بعدی تشدید کنید و بگویید که تمام شدن باتری و شارژ کردن چند باره هدفون میتواند عمر آن را کاهش دهد و هدفون هایی که باتری عمر کمی دارند، زود خراب میشوند. از یکی از خریداران هدفون خودتان توصیه نامه ای در مورد خرید هدفون درخواست کنید و آن را عینًا داخل محتوا قرار دهید. در ادامه باید نظر چند اینفلوئنسر یا مخاطب خاص از میان دیگر افراد در خریدارانتان را جویا شوید و برای اطمینان بیشتر به مخاطب ارسال کنید. در نهایت به او پیشنهاد خرید با همراه مزایای دیگری که هدفون شما دارد، بدهید. با استفادهاز دعوت به عمل مناسب محصول تان را به او بفروشید.

3 فرمول برای ترغیب و تحریک بیشتر در صفحات فرود Landing Page 

این فرمول 3 روش داستان گویی را به شما یاد می دهد که به کمک آنها می توانید لندینگ پیج هایی بنویسید که نرخ تبدیل شان چند برابر صفحات معمولی است.

1. داستانی به مخاطب بگویید که تا به حال هیچ جایی نشنیده باشد.

قطعا برای موفقیت در یک لندینگ پیج لازم است شما به مخاطب داستانی را بگویید ( یا وعده ای را بدهید ) که حیرت انگیز باشد و در عین حال از طرف هیچ کدام از رقبای شما شنیده باشد و کاملا منحصر بفرد باشد. برای نوشتن این داستان یا محتوای حیرت انگیز باید ویژگی ها و مزایای محصول یا خدمات خودتان را تجزیه و تحلیل کنید و تمام نتایج، فرصت ها، مزایایی که احساسات مخاطب را تحریک میکند و مشکلاتی که قرار است حل کنید را دقیقا بنویسید و بعد بین همه آنها تعدادی خاص تر و منحصر بفرد تر هستند را انتخاب کنید.

مثال:

  • با آموزش زبان انگلیسی به کارکنان تان ، برای رقابت و پیروزی در یک کسب و کار جهانی آماده شوید
  • از A تا Z انگلیسی برای کارمندان: بازار بین المللی کسب و کارتان را گسترش بدهید و درآمد دلاری داشته باشید!

2. داستانی بگویید که مخاطب کنجکاو و مشتاق منتظر پایان داستان باشد و روند داستان را پیگیری کند.

برای اینکه به مخاطب وعده بدهید که می توانید مشکل و مسئله او را حل کنید باید بتوانید به او نشان بدهید که مشکل او را خوب می شناسید و این فقط در صورتی امکان دارد که با مخاطب خودتان در خصوص نشانه های مشکلاتش صحبت کنید. پس باید در مورد نتایجی صحبت کنید که در حال حاضر مخاطب به علت وجود همچین مشکلی با او درگیر است.

اگر شما آنفلوآنزا بگیرید و دکتر بروید، دکتر با تشخیص این بیماری شروع میکند به پرسیدن سوال هایی در مورد نشانه های این بیماری. مثلا سوال میکند دچار تب شدید در این چند روز شده اید؟ یا در ناحیه شکم احساس درد شدید دارید؟ یا … و به این شکل بیمار دقیقا حس میکند که نشانه هایی که دکتر میگوید دقیقا نشانه هایی است که در این چند روز داشته است بنابراین اگر در نهایت دکتر تشخیص بدهد او دچار آنفلوآنزا شده است به تشخیص او اعتماد میکند و داروی تجویزی را مصرف میکند.

بنابراین در تولید محتوا و کپی رایتینگ هم برای اینکه مخاطب به وعده حل کردن مشکل از طرف شما اعتماد کند باید نشانه های مشکلات او را خوب تشخیص بدهید و به او بگویید و نشان بدهید.

مثال:

  • اگر شما یک برند چای گیاهی دارید و به تازگی یک محصول جدید تولید کرده اید که برای آرامش و خواب بیشتر به مخاطب کمک میکند

این یک متن تکراری، نخ نما و غیر داستانی است که مخاطب هیچ عکس العملی نسبت به آن نشان نمی دهد: اگر دچار بی خوابی مفرط هستید از دمنوش گیاهی ما استفاده کنید. برای خرید روی لینک زیر کلیک کنید.

به جای این نوع محتواها بنویسید: آیا در طی چند ماه گذشته برای شما هم پیش آمده است که تا خود صبح به سقف اتاق تان زل بزنید یا تا 10000 بشمارید ولی همچنان خوابتان نبرد و صبح خسته و کوفته راهی سرکار شوید ؟ آیا برای شما هم پیش آمده است که به خاطر بی خوابی و نداشتن انرژی کافی کارتان را از دست بدهید.

یا در یک قرارداد مهم کاری اشتباه کنید و میلیون ها تومان ضرر کنید؟ یا شاید هم بی خوابی انقدر گیج و عصبی تان کرده که روزی چند بار با همسرتان دعوا میکنید و رابطه شما رو به نابودی است ….

بی خوابی مشکل قرن ماست اما قطعا می توانیم به کمک روش های سنتی کمی آن را کمتر کنیم و بدون اینکه مجبور شویم داروهای شیمیایی مصرف کنیم به کمک عضاره های گیاهی حداقل در طول شب چند ساعت خواب آرام داشته باشیم.

اگر دوست دارید یکی از این عصاره های گیاهی خواب آور و آرامش بخش را همین امشب امتحان کنید و اثرش را ببینید و صبح سرحال و پر انرژی به کارتان برسید روی این لینک کلیک کنید.

3. داستانی به مخاطب بگویید که پایان خوشی دارد

شما تا به اینجا به مخاطب نشان داده اید که به روشی منحصر به فرد که در هیچ کجای دیگر نمی تواند آن را پیدا کند، شما می توانید به او کمک کنید و به او هم نشان داده اید که درد و مشکل او را کاملا می شناسید و به خاطر همین شناخت و علمی که روی مساله و مشکل او دارید قطعا به او راه حلی را می دهید که جواب بدهد ، اما حالا زمانی است که پایان خوش داستان را به او نشان بدهید و بگویید که چگونه می توانید با مصرف خدمات یا محصولات شما حال بهتری داشته باشد و دردش کمتر شود. مثلا اگر محصول شما یک نرم افزار آنالیز رفتار مشتریان روی سایت است . در اینجا باید به مشتری نشان بدهید که چگونه با استفاده از این نرم افزار می تواند مانع ترک 80% بایزدید کنندگان از روی سایت شود و ترافیک و نرخ تبدیل سایتش را چند برابر کند.

فرمول تولید محتوا برای مطالب وبلاگ

با توجه به دستورالعمل فرمول Michael Hyatt شما سریع تر و راحت می توانید یک پست وبلاگ بنویسید و منتشر کنید.

  • Compelling title: توجه مخاطب را با یک عنوان جالب جذب محتوا کنید.
  • Lead: توجه مخاطب را در طول نوشته حفظ کنید و نگذارید ذهن اش به جاهای دیگر پرش داشته باشد.
  • Relevant image: تصاویر کاملا مرتبط با موضوع اما غیر تکراری و غیر نخ نما را انتخاب کنید.
  • Personal experience: یک تجربه شخصی خوب برای آنها ایجاد کنید و بگذارید به خوبی شما را بشناسند و بتوانند به شما اعتماد کنند.
  • Main body: جوری در بدنه اصلی مقاله وبلاگ تان بنویسید که برای همه خواننده ها قابل اسکن کردن باشد (خواننده هاب این روزها به علت حجم بالاب محتوایی که روزانه با آن مواجه هستند هیچ وقت شروع نمیکنند از اول متن بخوانند تا به انتها برسند ، بلکه در یک نگاه کلی کل متن و عنوان ها و مطالب بزرگ و بلد شده را اسکن میکنند تا ببینند اصلا به دردشان می خورد که دقیق تر بخوانند یا نه)
  •  Discussion question: در انتهای متن هم به هر شکلی مخاطب را تشویق کنید که اظهار نظر کند و برای شما دیدگاه ارسال کند. حتی با ارائه پیشنهادهای ویژه تخفیف یا دادن هدیه تشویقی به آنها.

فرمول های کپی رایتینگ و تولید محتوای صفحه فروش

فرمول های کپی رایتینگ و تولید محتوای صفحه فروش

ما در هر جایگاهی که باشیم چیزی برای فروش داریم و می خواهیم آن را بیشتر بفروشیم!

نویسنده ای که کتابی می نویسد می خواهد کلماتش را بفروشد، کارخانه داری که محصولی را تولید میکند می خواهد محصولش را بفروشد، پزشک می خواهد علم و تخصص اش را بفروشد، یک سخنران انگیزشی می خواهد صحبت هایش را بفروشد، یک تولید کننده محتوا می خواهد محتوایش را بفروشد، حتی یک موسسه خیریه هم دوست دارد کمپین های حمایتی و حرف ها و خواسته هایش خریدار داشته باشند و…

پس در هر شغلی که باشیم و هر جایگاهی که داشته باشیم چیزی برای فروش داریم و برای فروش به تنها چیزی که نیاز داریم تولید محتوای حرفه ای و با کیفیت است .

و منظور از محتوا الزاما فقط محتوای متنی نیست. بلکه حتی هر حرفی که یک کارشناس فروش به مشتری می زند تا او را ترغیب به خرید کند هم جزو تولید محتوا به حساب می آید. پس قدرتمندترین ابزار بازاریابی شما در هر شغل و حوزه کسب و کاری محتوا است. حالا گاهی این محتوا به صورت محتوای متنی در می آید، گاهی گرافیک و محتوای تصویری ، گاهی صوت و صحبت با مشتری و …

پس برای فروش بیشتر هر چیزی باید تولید محتوای حرفه ای و بازاریابی محتوایی را حسابی بلد باشیم تا بتوانیم مشتری را به روش های مختلف به خرید تشویق کنیم.

این فرمول ها هر زمان که چیزی برای فروش داشتید و باید محتوایی تولید کنید که مخاطب را به خرید ترغیب کند می تواند برای شما بسیار مفید باشد.

فرمول 1- 2 – 3 – 4

این فرمول یکی از ساده ترین و در عین حال کاربردی ترین فرمول های کپی رایتینگ و یا تولید محتوا برای افزایش فروش محصول یا خدمات می باشد.

البته این فرمول می تواند برای ترغیب افراد به عضویت در خبرنامه و اشتراک و یا ثبت ایمیلی و یا حتی ترغیب مخاطب برای خواندن مقالات وبلاگ و دنبال کردن مقالات هم بسیار موثر باشد.

1. من چه چیزی برای فروش یا ارائه به شما دارم ( مختصر و مفید در مورد چیزی که می خواهید به مشتری بفروشید )

در این قسمت باید به صورت مختصر و مفید توضیح بدهید که محصول شما چیست و چه کاری انجام می دهد و برای چه افرادی ساخته شده است یا مناسب است؟

مثلا اگر یک دوره مجازی آموزش بازاریابی دیجیتال می خواهید برگزار کنید می توانید در این مرحله فقط در این حد توضیح بدهید که: آموزش دیجیتال مارکتینگ به روشی ساده و به زبان خودمانی برای مدیران و بازاریابانی که این روزها کسب و کارشان کساد شده است و دچار چالش اقتصادی هستند و نمی توانند مشتری ای جذب کنند.

2. این محصول یا خدمات چه چیزی برای مخاطب دارد یا چه کار مهمی برای او انجام می دهد؟ (مزایای استفاده از محصول یا خدمات شما برای مخاطب )

در اینجا باید دقت کنید که به جای اشاره به ویژگی های محصول یا خدمات تان حتما در مورد مزایای آن صحبت کنید، یعنی آن چیزی که برای مخاطب دارد و تاثیر مثبتی که در زندگی او دارد.

مثلا اگر شما تولید کننده یک پکیج سلامت و رژیم غذایی هستید و می خواهید آن را بفروشید، باید در این مرحله به جای اینکه در مورد نوع رژیم و سایر ویژگی های پکیج تان صحبت کنید باید مثلا به مخاطب بگویید که به کمک این پکیج سلامت شما می تواند در طی مدت 30 روز میزان قند و چربی خون اش را کاهش دهد و به میزان 5-10 کیلوگرم وزن کم کند و بتواند لباس هایی که برایش تنگ شده است را در میهمانی ای که پیش رو دارد به راحتی بپوشد و..

یا اگر فروشنده قفل های دیجیتال هستید به جای اینکه در ابتدا به نوع سنسور اثر انگشتی قفل ها یا طول عمر باتری و… بپردازید باید این حس خوب را در ذهن مخاطب ایجاد کنید که بدون نیاز به حمل و نقل کلید و فقط با گذاشتن انگشتش روی قفل می تواند درب را باز کند و برای همیشه از شر کلیدهای پر دردسر راحت می شود.

و بعد از ارائه مزایای محصول زمان آن است که دقیقا به مخاطب بگویید چه چیزی برایش در این جعبه جادویی دارید ؟!

مشخصا ارائه مزایای محصول برای مخاطب اهمیت بیشتری از ویژگی های محصول دارد اما بدون گفتن مشخصات چیزی که می خواهید به مشتری ارائه بدهید، به خاطر ابهام و ندانستن اینکه دقیقا بابت چه چیزی می خواهد پول بدهد تصمیم گیری برایش سخت می شود.  و بهترین راه ارائه ویژگی های محصول هم لیست کردن آنها می باشد.

3. من کی هستم ؟ ( چرا خواننده باید به شما اعتماد کند ؟)

شاید بسیاری از کسانی که به صفحه محصول شما می آیند دقیقا برای اولین بار باشد که سایت شما را باز میکنند، پس مشخصا هیچ شناختی از شما ندارند و زمانی که شما را نمی شناسند چه طور توقع دارید که به شما اعتماد کنند و از شما خرید کنند؟!

بهترین کار این است که در صفحه محصول حتما توضیحاتی در مورد خودتان بدهید و سعی کنید این حس را در ذهن مخاطب ایجاد کنید که شما هم زمانی در موقعیت فعلی او بودید اما با استفاده از این محصول یا خدمات توانسته اید به این جایگاه برسید. علاوه بر این تصاویری از خودتان و یا تیم تان در این قسمت می تواند بسیار تاثیر گذار باشند.

4. یک CTA یا اقدام به عمل مناسب ( می خواهید مخاطب چه کاری انجام بدهد ؟)

در اینجا بهتر است فقط یک دکمه « خرید » یا « کلیک کنید » نگذارید و در مورد کار و اقدامی که مخاطب باید انجام بدهد دقیقا توضیح بدهید. مثلا اگر فقط تا 6 روز دیگر محصول یا خدمات شما در فروش ویژه قرار دارد حتما در این قسمت به مشتری توضیح بدهید .یا مثلا توضیح بدهید که پر کردن فرم خرید و یا ثبت نام بسیار ساده است و فقط 3- 4 ثانیه ممکن است وقت مشتری را بگیرد و…

و جالب ترین نکته ای که در استفاده از فرمول 1234 و فرمول های مشابه فروش وجود دارد این است که این فرمول ها الزاما برای فروختن محصول یا خدمات نیستند و این روزها حتی اگر شما می خواهید یک چیز رایگان هم به مخاطب ارائه بدهید لازم است از این فرمول یا فرمول های مشابه برای تولید محتوا استفاده کنید تا مخاطب را قانع کنید که از نمونه یا محصول رایگان شما استفاده کند. چون این روزها در فضای اینترنت بسیاری از مخاطبان و بازدید کننده ها نسبت به کلمه « رایگان » کاملا بی تفاوت شده اند و هیچ تمایلی به دریافت محصولات رایگان هم نشان نمی دهند. و شما باید به کمک فرمول هایی مثل فرمول 1234 و فرمول های مشابه توجه و زمان مخاطب را به خودتان اختصاص بدهید تا بتوانید حتی محصول یا خدمات رایگان تان را به او ارائه
بدهید.

فرمول SLAP

هرگز مخاطب خودتان را فراموش نکنید. این فرمول برای زمانی استفاده می شود که می خواهید دقیقا بررسی کنید آیا محتوای شما باعث می شود توجه مخاطب جلب شود و در نهایت می تواند منجر به عمل و خرید او شود یا نه ؟

  • Stop : توجه مخاطب را جلب کنید ( او را میخکوب کنید )
  • Look : کاری کنید که آنها ترغیب به خواندن ادامه محتوا و پیشنهاد شما شوند. توجه مخاطب را حفظ کنید.
  • Act: آنها را به یک عمل دعوت کنید ( CTA )
  • Purchase : آنها را برای پرداخت هزینه و خرید نهایی قانع کنید.

(در صورتی که هدف شما از استفاده از این فرمول فقط فروش محصول یا خدمات تان باشد مرحله فروش و خرید یکی است و نیازی نیست دو مرحله جداگانه در ذهن تان تصور کنید و آن را اجرا کنید)

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش ماشین با ترمز ABS به کمک این فرمول :

هدف شما فروش ماشینی است که ترمزهای ABS دارد. مخاطب خودتان را با محتوا درگیر کنید. من پیشنهاد میکنم به او تصویری از یک ماشین نشان دهید که علیرغم ترمز کردن نمی ایستد و در نهایت برخورد شدیدی میکند و باقی ماجرا را داستان پردازی کنید. در مقابل داستانی از یک ماشین کناری که دقیقًا نزدیک همین ماشین ترمز میکند و دارای ترمز ABS بوده است را روایت کنید. این دو را با هم در گام بعدی مقایسه کنید و توجه او را کامل به سمت خودتان بکشید. در نهایت به او بگویید که همین حالا با شما تماس بگیرد یا وارد سایت برای ثبت نام شود. روش ثبت نام پیش روی او بگذارید و او را در همان مرحله خریدار کنید.

فرمول Star Story Solution (SSS)

از این فرمول تولید محتوا برای گفتن یک داستان قانع کننده برای مخاطب استفاده کنید.

  • Star: شخصیت اصلی داستان شما چه کسی است ؟ ( به عنوان مثال : شما، مشتری ، یک فرد مشهور و سلبریتی یا…. ؟)
  • Story: یک داستان مرتبط با محصول یا خدمات تان بسازید جوری که بتوانید احساسات مخاطب را درگیر این داستان کنید.
  • Solution: راه حل خودتان برای حل کردن مشکل شخصیت اصلی داستان تان را ارائه بدهید.

فرمول Star Story Solution (SSS)

مثلا در این تبلیغ که جزو اولین تبلیغ های کمپانی اپل است، بچه ها ستاره یا قهرمان داستان هستند. و به صورت داستانی این طور گفته میشود که بچه هایی که درون گرا هستند و دوست دارند کمتر در اجتماع ظاهر شوند سر گرفتن جا برای نشستن پشت این کامپیوتر اپل دعوا میکنند و سرو دست می شکنند!

و بعد به عنوان راه حل به پدر مادرها توصیه میکند که بهتر نیست فکری به حال این بچه ها بکنید و برایشان یکی از این ها بخرید؟

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش محصول آموزشی ساخت سایت به کمک این فرمول :

هدف شما فروختن محصولات آموزشی برای ساخت سایت است. مخاطب خودتان که همان مشتری خدمات است را به عنوان قهرمان در نظر بگیرید که به دنبال رسیدن به کار است که در طول هفته فقط چند روز آن را انجام دهد و هر روزی هم بیشتر از چند ساعت وقت خود را تلف نکند. خب در گام بعدی به او داستانی در مورد اینکه روزی او با روشی به نام فروشگاه اینترنتی یا تبلیغات روی سایت آشنا شد، بگویید. در نهایت داستان را به سمتی بکشید که مخاطب دوست داشته باشد همانند قهرمان داستان شما باشد. اگر شخصیت معروفی سراغ دارید که این کار را کرده است، نام او را بیاورید تا مخاطب بیشتر به حرف شما اعتماد داشته باشد. در گام نهایی به مخاطب بگویید که حالا میتواند از محصولات آموزشی شما برای شروع طراحی سایت و رسیدن به هدفی که دوست دارد برسد.

فرمول Star-Chain-Hook 

این فرمول توسط Frank Dignan ارائه شده است و یکی از بهترین فرمول های تولید محتوا برای افزایش فروش می باشد.

  • Star: به کمک ستاره تان [ محصول یا ایده یا خدمات] توجه مخاطب را جلب کنید.
  • Chain: زنجیره ای از مزایا و دلایلی که به نظر شما مخاطب حتما به « ستاره » نیاز دارد را برایش شرح بدهید.
  • Hook: به کمک یک CTA در پایان مخاطب را به دام بیاندازید تا عمل خرید ار انجام بدهد.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش لباس مجلسی به کمک این فرمول :

هدف شما فروش لباس اینترنتی است.

با استفاده از عناوین جذاب و محتوای مناسب مثل « با این لباس مثل سیندرلا شوید! » و … مخاطب را جذب کنید و بعد به مخاطب نشان بدهید که بوتیک اینترنتی شما تعداد زیادی لباس از برندهای مشهور دنیا دارد. در گام بعدی، ویژگی هایی از خرید اینترنتی در چند دقیقه به او بگویید، بعد به او بگویید که میتواند این لباس بسیار شیک و خاص یک برند مشهور را بدون اینکه نیاز باشد تا مثلا ترکیه برود و آن همه هزینه کند را در همین جا انتخاب کند و به صورت اینترنتی پرو کند و بخرد، علاوه بر این بگویید که میتوانند با خرید کردن از شما تا یک هفته بعد از خرید کالا را پس بدهند و نیازی به رفت و آمد های طولانی نیست. در نهایت CTA مناسب جلوی چشمش بگذارید و او را ترغیب به خرید کنید.

فرمول String of Pearls یا رشته های مرواریدی

Buffer برای این فرمول قدم ها یا مراحل خاصی ارائه نمی دهد و فقط در یک جمله روش اجرای این فرمول را توضیح می دهد : « یک سری داستان های متقاعد کننده و تشویق کننده را پشت سرهم به مخاطب ارائه بدهید»

و هدف این فرمول این است که تا جایی که می توانید و ممکن است تلاش کنید که با محتوای خودتان مخاطب را ترغیب کنید که این خرید را انجام دهد و برای خرید شک نکند .

چند راه برای استفاده از این فرمول:

  •  نوشتن محتواهای ترغیب کننده به صورت لیست
  • استفاده از توصیه های مشتریان راضی
  • یک رشته ای از مزایای محصول یا خدمات

یک مروارید (مزیت محصول یا خدمات )قطعا جذاب است. اما کنار هم قرار دادن و چیدن چندین مروارید کنار هم میتواند خریدار را بیشتر ترغیب به خرید کند چرا که با افزایش تعداد مزیت ارزش کل محصول یا خدمات هم افزایش پیدا میکند. شما برای فروش بیشتر در این روش، باید هر چه در توان دارید، بر روی ترغیب مشتری به خرید کردن از شما اصرار کنید. از توصیه های مشتریان خود استفاده کنید و به آنها بگویید که هر کسی خرید کرده است راضی بوده و شما نیز مسلمًا راضی خواهید بود. نظرات اینفلوئنسر ها و افراد مشهور را به عنوان دانه های درشت مرواریدها کنار دیگر دانه ها بگذارید و سعی کنید که جلب توجه کنید. در نهایت، مزایایی که با خرید کردن به دست خواهند آورد را یک به یک برشمارید و بگویید که هر کدام چه سودی در زندگی به آنها خواهد رساند.

فرمول کپی رایتینگ 5 نکته ای

از این 5 نکته که توسط Jack Lacy برای کپی رایتینگ نوشته شده است می توانید برای فروش محصول استفاده کنید. شما باید به این سوالات ذهنی مخاطب در محتوای تان پاسخ بدهید :

  • اگر به داستان شما گوش کنم، شما برای من چه کاری انجام می دهید ؟
  • چگونه این کار را انجام می دهید؟
  • چه کسی مسئول این وعده های شماست؟
  • اصلا شما کی هستید ؟
  • این اقدامی که می خواهید من انجام دهم برای من چه هزینه هایی دارد؟

فرمول 7 مرحله ای Bob Stone 

  • قدم 1: با قوی ترین و مهم ترین مزیت محصول یا خدمات خودتان شروع کنید
  • قدم 2: بلافاصله این مزایا را گسترش بدهید و در مورد تاثیر مثبت و شگفت انگیزی که محصول یا خدمات شما در زندگی مخاطب میگذارد بیشتر صحبت کنید
  • قدم 3: دقیقا چیزی که مشتری می خواهد از شما بگیرد را توضیح بدهید

شاید بهتر باشد این قسمت را به دو دسته ملموس و ناملموس تقسیم کنیم. قسمت ملموس دقیقا چیزی است که جزئی از خود محصول هست مثلا 37 فیلم HD قابل دانلود، قسمت ناملموس تاثیری است که محصول یا خدمات شما روی زندگی مخاطب دارد مثلا صرفه جویی در وقت و مدیریت زمان با استفاده از نرم افزاری که شما ارائه می دهید.

  • قدم 4: چیزهایی که میگویید را با دلیل قانع کننده ( توصیه مشتریان ، مطالعه های موردی و…) اثبات کنید
  • قدم 5: به آنها بگویید که اگر در این زمان عمل نکنند چه چیزهایی را از دست می دهند
  • قدم 6: یک خلاصه ای دوباره از مزایا به مخاطب ارائه بدهید
  •  قدم 7: در پایان عملی که توقع دارید مخاطب انجام بدهد را مستقیما به او با یک CTA خاص بگویید.

فرمول 9 نکته ای در تولید محتوا برای فروش

1. پاراگراف اول یا عنوان را با یک قلاب یا یک چیز جذاب برای مخاطب شروع کنید

2. از یک شخص که ممکن است الگوی مخاطب هدف تان باشد استفاده کنید

3. دقیقا به صورت واضح و روشن بدون هیچ گونه ابهامی برای مخاطب از محصول و خدمات تان بگویید

4. داستان های موفقیت افرادی که از محصول یا خدمات شما استفاده کرده اند و کاملا راضی بوده اند و نتیجه گرفتند را برای مخاطب شرح بدهید

5. حتما از توصیه های مشتریان به صورت متنی، صوتی یا ویدئویی استفاده کنید

6. ویژگی های خاص و کلیدی محصول را حتما لیست کنید

7. حتما یک پیشنهاد خاص با ارزش برای مشتری بالقوه خودتان داشته باشید

8. حتما فوریت و ضرورت اقدام در همین لحظه را به مخاطب یادآوری کنید

9. با یک دعوت به عمل یا CTA خاص به مخاطب بگویید از او می خواهید که چه اقدامی دقیقا انجام دهد

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش یک کتاب انگیزشی به کمک این فرمول :

هدف شما فروش کتاب «یک شبه راه صد ساله بروید» است. مخاطب خودتان را با استفاده از بیان تأثیرات ناشی از خواندن جملات انگیزشی به دام بیندازید و حداقل چند پاراگراف در مورد جملات این کتاب بنویسید. در نهایت الگویی که بین شما و مخاطب مشترک است استفاده کنید. کسی که با خواندن یک کتاب انگیزشی به جایی رسیده یا با دیدن یک جمله از این کتاب زندگی اش از این رو به آن رو شده است. به صورت کاملا واضح در مورد هر آن چیزی که در کتاب خود نوشته اید و هدفتان از نوشتن چه بوده است را بیان کنید. داستانی از افرادی که با خواندن کتاب شما به جایی رسیده اند را بیان کنید ، لازم نیست فیل هوا کرده باشند، همین که کارس متفاوت کرده باشند کافی است. میتوانید نظرات دیگر افراد مشهور را هم در مورد کتابتان بنویسید. توصیه هایی که برای رسیدن به موفقیت یک شبه باید به مخاطب کنید را به عهده مخاطبان بگذارید. آنها حرف  همدیگر را بهتر میفهمند. در نهایت به آنها بگویید که اگر همین الآن خریداری کنند و بخوانند میتوانند از تخفیفی که هم اکنون برای فروش وجود دارد استفاده کنند. دوباره زمانی که فروش نزدیک به پایان است به آنها ایمیل بزنید و یادآوری کنید که واقعًا یک شب تا رسیدن به موفقیت و رفتن راه صد ساله وقت دارند. در نهایت طی دو مرحله قبلی راهی برای فروش پیش روی مخاطب بگذارید.

فرمول FACE برای تعیین طول محتوای مورد پسند مخاطب

اگر تصمیم گرفته اید برای یک صفحه محصول تولید محتوا کنید اما دقیقا نمی دانید که طول محتوای تان باید چه قدر باشد که مورد پسند و مناسب برای مخاطب باشد می توانید از این فرمول و 4 عامل کلیدی برای تعیین طول محتوا استفاده کنید:

Familiar : مخاطب شما با محصول یا خدمات تان تا چه حدی آشنا است.

اگر مخاطب هدف شما هیچ شناختی از محصول یا خدمات تان ندارد و برای اولین بار است که این محصول به بازار عرضه می شود قطعا برای آشنایی مخاطب با محصول یا خدمات نیاز دارید که بیشتر توضیح بدهید.

Audience: دقیقا مخاطب هدف شما چه افرادی هستند؟

آیا جزو افرادی هستند که اصلا تمایلی به خواندن متن های طولانی ندارد مثل نوجوان های عجول یا بالعکس مخاطب هدف شما به شدت به خواندن علاقه دارد ؟

Cost: محصول و خدمات شما جزو محصولات یا خدمات گران قیمت است یا ارزان قیمت ؟

مشخصا هر چه یک محصول یا خدماتی گران تر باشد مخاطب بیشتر تمایل دارد در مورد آن بداند تا بتواند با خیال راحت تری این مبلغ بالا را پرداخت کند.

Education: آیا محصول یا خدمات تان نیاز به معرفی یا آموزش خاصی دارد ؟

در این صورت قطعا نیاز دارید محتوای صفحه محصول تان را طولانی تر بنویسید که هر آموزشی که مخاطب به آن نیاز دارد را در اختیارش بگذارید تا به خاطر مبهم بودن صفحه محصول شما را ترک نکند.

فرمول 21 قدم Perry Belcher برای صفحه فروش

1. مخاطبان خود را با یک محتوای حرفه ای در ابتدای صفحه فرا بخوانید ( مثلا به او بگویید که چه چیزی برای او واقعا خوب است ؟)

2. با یک وعده بزرگ و به ظاهر دست نیافتنی توجه مخاطب را جلب کنید

3. با یک توضیح مختصر اما مفید وعده خودتان را به مخاطب شرح بدهید

4. مشکل و دردی که مخاطب با آن درگیر است را به او یادآوری کنید

5. در مورد راه حل پیشنهادی خودتان برای او توضیح بدهید

6. درد را به او یادآوری کنید و ارزش راه حل خودتان را مجدد یادآوری کنید

7. به او بگویید که استفاده از محصول یا خدمات شما چقدر راحت و بی دردسر است

8. به او نشان بدهید که در مدت زمان کمی از شروع می تواند به نتایج دلخواهش برسد

9. آینده مخاطب را در حالتی که به نتیجه دلخواهش رسیده را برایش شبیه سازی کنید

10. اعتبار خودتان را نشان بدهید

11. با تاکید بر جزئیات راه حل خودتان را شرح بدهید

12. از اثبات اجتماعی استفاده کنید ( نظرات مثبت دیگران و تایید این محصول یا خدمات )

13. پیشنهاد خودتان را مطرح کنید

14. پاداش و هدایای خاصی برای مخاطب در نظر بگیرید

15. تا جایی که می توانید ارزش پیشنهاد + هدایا و پاداش را بالا ببرید

16. قیمت اصلی را نشان دهید

17. اگر در مورد محصول یا خدمات تان لازم است حس فوریت و محدودیت ایجاد کنید

18. ضمانت و گارانتی کامل برای خریدار در نظر بگیرید جوری که مخاطب حس کند هیچ ریسک بزرگی برای او نیست

19. CTA یا اقدام به عمل ( در اینجا دکمه خرید )

20. باز هم هشدار بدهید و نشان بدهید اگر مخاطب از این فرصت استفاده نکند ریسک بزرگی میکند نه با خرید این محصول یا خدمات

21. باز به مخاطب یادآوری کنید که چه کاری باید انجام دهد

همانطور که در این فرمول می بینید دکمه اقدام به خرید در قدم 19 گذاشته شده است. با اینکه اینجا دقیقا هدف ما فروش محصول یا خدمات است اما باز هم اگر عجله کنیم و دکمه خرید را در قسمت های ابتدایی بگذاریم، قطعا باعث کاهش فروش می شویم چون هنوز مخاطب آماده خرید نیست و شاید حتی روی دکمه کلیک کند اما به خاطر شک و تریدد ها ممکن است مراحل خرید را ادامه ندهد.

فرمول هلیا HELLYEAH ( برای صفحات فروش طولانی )

  • Holler : فریاد بزنید و توجه مخاطب را جلب کنید.
  • Empathize: روی درد و مشکلی که مخاطب درگیرش است تاکید کنید (با احساس همدردی و داشتن درد مشترک)
  • Lambast: با حالتی زخم زبان مانند، احساسات مخاطب را در مورد دردی که دارد تحریک کنید که شدت آن را بیشتر درک کند.
  • Legwork: به مخاطب بگویید که اگر دوست دارد بگردد و هر جایی که می خواهد سر بزند و ببیند که حرف شما درست است یا نه ( دقیقا مانند فروشنده های مغازه که به مشتری می گوید از هر مغازه ای که دوست دارد بپرسد تا مطئمن شود که قیمت او از همه جا پایین تر است )
  • Yes ! بله شما دقیقا راه حلی برای او دارید !
  • Educate: با آموزش و ارائه مطالب به صورت آموزشی به او بگویید که بهترین راه حل چیست و چرا راه حل شما بهترین است.
  • Action: یک درخواست کاملا واضح و روشن از او داشته باشید
  • Handle: دم آخری باز هم تمام سعی خود را بکنید که شک و تردید آنها را از بین ببرید.

یک نمونه محتوا نویسی برای فروش عطر به کمک این فرمول :

حرفه شما خرید و فروش عطر است.

خب لازم نیست که بدانید چطور میتوانید مخاطب را جلب کنید، این کار با استفاده از محتوای جذاب اتفاق میافتد. مثلا بگویید « با بوی این عطر عشق خودتان را دیوانه کنید » یا …در گام بعدی روی گزینه ای به مانند تقلبی بودن عطرها تمرکز کنید. از اینکه دلالان عطر به مشتریانی که ناوارد باشند همیشه عطرهای تقلبی و مشکل دار میفروشند و آنها هم از آن استفاده میکنند. خب وقت آن رسیده که نمک به زخم بپاشید. قدم سوم را با زخم زبانی که عطر تقلبی بویش زود میرود و عشق تان شما را ترک میکند، شروع کنید، بگویید کسانی که عطر تقلبی میزنند در نگاه دیگران کاملا متقلب و ظاهرگرا هستند.  همچنین زدن عطر تقلبی مانند آتش زدن پول است. خب کافی است. به مخاطب بگویید که همه جا عطر فروشی دارد و هر جایی عطر خوب میفروشند اما هر گردی گردو نیست. این شانسی است که یکبار در خانه آنها را میزند. اما باز هم میتوانند پول خودشان را آتش بزنند و عطر تقلبی بخرند. وقت آن رسیده است که خودتان را موجه جلوه کنید. به مخاطب در مورد شیوه تفکیک عطر تقلبی از اصل بگویید اما همه راه حل را نشان او ندهید. به او بگویید که مارکی که شما کار میکنید واردات نظارت شده دارد و هیچ وقت جنس تقلبی ندارید. در نهایت کاملاً واضح و مشخص بخواهید که از شما خرید کند. بعد از این درخواست، به او دوباره نشان دهید که هیچ کلکی در کار نیست و کسانی که از شما خرید کرده اند، راضی بوده اند.

یک چک لیست برای کپی رایتینگ

قبل از انتشار یک محتوا که می خواهید برای هدف تجاری آن را منتشر کنید ( کپی رایتینگ ) به این موارد دقت کنید که از قلم نیفتاده باشد.

چک لیست ABC برای کپی رایتینگ

  • Attain Attention : توجه مخاطب را به حد کافی جلب کرده باشید.
  •  Bang out Benefits : چیزی از گفتن مزایا کم نگذاشته باشید.
  • Create Verbal Picture : یک موفقیت و نتیجه نهایی عالی را در ذهن مخاطب تصویر سازی کرده باشید.
  • Describe Success Incidents : تعدادی از نتایج شگفت انگیز و موفق را به مخاطب شرح داده باشید.
  • Endorse With Testimonials :حتما حرف تان و قول تان را با توصیه مشتریان راضی تایید کرده باشید.
  •  Feature Special Details : حتما اشاره ای به ویژگی های منحصر به فرد و نقاط تفاوت با رقبا کرده باشید.
  • Gild With Value: ارزش های واقعی محصول یا خدمات را ُبلد و طلایی کرده باشید.
  • Honor Claims With Guarantees: برای حرف تان تضمین بدهید و هر نوع گارانتی ای که مشتری را متقاعد کند که شما به کار خودتان مطمئن هستید
  •  Inject Action in Reader : حس عمل و اقدام فوری را در مخاطب ایجاد کرده باشید

به پایان این آموزش تولید محتوا جامع رسیدیم، امیدواریم که الان یک تولید کننده محتوا حرفه ای شده باشید. هر زمان که قصد تولید محتوا داشتید این آموزش را باز کنید تا فرمول های مورد نظر جلوی چشم شما باشد، این کار را تا زمانی که تمام فرمول ها ملکه ذهن تان شود تکرار کنید. همچنین ممکن است بخواهید آموزش تولید محتوا برای ایمیل مارکتینگ را ببینید.

منبع: writena.com

4.9/5 - (30 امتیاز)

(2) نظرات کاربران

  1. ندا گفت:

    عالی بود ممنون خیلی استفاده کردم

  2. پوریا گفت:

    با اجازه ریتینا و تم فارس بخشی از محتوا عنوان نویسی برای صفحه فرود رو در سایت های کانتنت قرار میدم
    تا حالا همچین محتوای جامعی ندیده بودم که الان 2 ساعته دارم میخونم تموم نمیشه 😊
    خیلی زحمت کشیدید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *